Francja, Copponex
...Do chrupania, pieczenia, w cieście, do gotowania, ta jabłko jest cenione za swój słodki smak i owocowe aromaty odzwierciedlające niezrównany smak regionu Sabaudii. Jabłko Gala jest ozdobione paskowaną skórką w kolorze czerwonym i żółtym, skrywającą jędrny, słodki i mało kwaśny miąższ, jednocześnie soczysty i chrupiący. Owoc jest naturalnie pyszny na surowo. Zachwyca wielu smakoszy swoim słodkim smakiem i owocowymi aromatami. Doskonale komponuje się również z wszystkimi potrawami, zarówno słonymi, jak i słodkimi. Jego trwałość podczas pieczenia jest nienaganna. Waga: 4kg Cena: 8,00 € z VAT...
Francja, Malataverne
..."Rafraichir" owoc to praktyka kulinarna, która polega na dodaniu odrobiny alkoholu do syropu owocowego, aby podkreślić jego smak, wprowadzając jednocześnie oryginalny i lekki posmak alkoholu. Można go degustować na surowo, jako dodatek do serów, lodów lub wykorzystać w przepisach kulinarnych (tarty lub ciasta), w fondue czekoladowym, a także do dekoracji koktajli... Rozkoszuj się tym.