Ukraina, Chornomorsk
...glikozydy; pektyny; gorycz; garbniki; olejek eteryczny itd. Owoce jarzębiny są głównie wykorzystywane do przetwarzania, spożywane są na surowo. Stanowią dobry surowiec do produkcji likierów-wódek, napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych. Podczas konserwacji są wykorzystywane do przygotowania galaretek, cukierków takich jak "jarzębina w cukrze", dżemów, marmolady, powideł, pastylek...
Niemcy, Eresing
...jest syntetyzowany, do żywności (E202) i przemysłu farmaceutycznego, z kwasu sorbowego. Oba produkty występują w naturze w owocach jarzębiny, znanej również jako czereśnia ptasia. Charakteryzuje się bardzo wysoką rozpuszczalnością w tłuszczach i wodzie. Z pewnością sorbinian potasu jest słabo rozpuszczalny w etanolu. W wielu obszarach sorbinian potasu jest alternatywą dla parabenów. Jakości...
Ukraina, Zhytomyr
Zbieramy świeże dzikie surowcy w czystej ekologicznie okolicę na podstawie zezwoleń leśnych. Surowce roślinne zbierane w różnych regionach Ukrainy, w tym tych, które otrzymują certyfikat środowiskowy. Zbiór odbywa się w Karpatach, Wołyniu, Polesiu, Podolu. Następnie surowcy są przetwarzanę na liniach suszenia.       Naturalne suszone zioła, korzenie, owoce i warzywa, a także proszki z nich są prod...
Niemcy, Hamburg
... rozwój bakterii, pleśni i drożdży. Nie zabija drobnoustrojów, lecz jedynie wydłuża trwałość produktów. Przy tym jest całkowicie neutralny w smaku i zapachu. Kwas sorbinowy został po raz pierwszy odkryty w naturze, w owocach jarzębiny. Owoce jarzębu Sorbus aucuparia były zatem również nadawcą nazwy dla tego przeciwutleniacza. Właściwości produktu: Bezglutenowy, Bez laktozy, Wegetariański Oznakowanie żywności: E 200 Produkcja: Sorbin jest produktem wieloetapowej syntezy.
Francja, Clairvaux D'aveyron
Domaine LAURENS specjalizuje się w tradycyjnej produkcji i sprzedaży win, aperitifów oraz alkoholi. W ten sposób, winnica produkuje wina AOC Marcillac: różowe, czerwone oraz z starych winorośli, a także ratafie różowe, czerwone, białe, gentianę i caressę, jak również wódki owocowe z śliwki, dzikiej śliwki, gruszki william, gentiany, jarzębiny oraz marc de marcillac. Winnica zajmuje 21 hektarów, a średni wiek winorośli wynosi 20 lat. Domaine LAURENS stosuje rolnictwo zrównoważone.
Ukraina, Bronka, Irschawa
...Jesteśmy ukraińskim dostawcą owoców leśnych do całej Europy. Obszar zbiorów znajduje się w ekologicznie czystych Karpatach. Nasze produkty to: borówki, jeżyny, owoce jarzębiny, żurawiny, dzika róża, borowiki oraz wszelkiego rodzaju owoce leśne z dzikiego zbioru. Firma "Lesnye Dary Zakarpatja" została założona w 2005 roku i z powodzeniem działa na ukraińskim i europejskim rynku, oferując wysokiej...

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play