Historia ChèvrArdennes zaczyna się w latach 70., z nowatorską ideą: stworzeniem eksperymentalnej fabryki dedykowanej produkcji sera koziego. To w Bastogne projekt ujrzał światło dzienne, w samym sercu belgijskich Ardenów. Fabryka została następnie przejęta przez Vache Bleue i korzysta z wiedzy oraz doświadczenia rodziny Loicq. W 2005 roku, wciąż pod kierownictwem grupy Loicq, ChèvrArdennes osiedla...
... klienteli poszukującej smaków.
Kreatywni, innowacyjni i elastyczni, oferujemy rozwiązania, które odpowiadają potrzebom i sieciom naszych klientów, dostarczając produkty i opakowania dostosowane do ich wymagań.
Goumanisto oferuje asortyment około 100 przepisów na udany aperitif lub danie przystawkowe:
- Serki w kostkach
- Przygotowania na bazie sera
- Krokiety/serowe fondue
- Wędliny i kiełbasy...
... różnych aukcjach, ale także wiele importowanych gatunków, takich jak duńska dorsz, norweski łosoś, tuńczyk żółtopłetwy. Codziennie importowane są głównie z Danii i Francji (Normandia i Bretania). Szeroka oferta produktów mrożonych dopełnia ich asortyment: krewetki i gambas, filety z dorsza, krab, homar, tuńczyk w tournedos, pangasius, rolady z soli, mieszanka owoców morza, krokiety z krewetkami i krokietyserowe, langustynki, żabie udka, ślimaki winniczkowe, norweskie dania itp.
Produkty serowe, Ser Halloumi, Inne rodzaje serów, Produkty ziemniaczane; Kumpir, Krokiety ziemniaczane, Połowy ziemniaków i inne produkty ziemniaczane.