...Ocet jabłkowy z Flaguerie jest wynikiem przekształcenia jabłkowego wina w ocet. Ten naturalny ocet dojrzewa przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, zanim zostanie butelkowany bez filtracji. Na dnie butelki może utworzyć się matkaoctu.
waga brutto: 1450g
Waga kartonu 6: 9kg
Stopień kwasowości: 5°
Pozostały alkohol: < 0,5°...
...Nasze octy, produkowane w wyniku naturalnej fermentacji z matką octową przy użyciu całkowicie tradycyjnych metod, są bardzo korzystne dla zdrowia ludzkiego.
...Złodzieje opowiadali, że smarowali swoje ciała octem własnej produkcji, który ich chronił. Od tego czasu nazywa się go „octem czterech złodziei”. Ten ocet o intensywnych i pikantnych smakach doskonale aromatyzuje potrawy, a szczególnie surowe warzywa.
Korzyści: niefiltrowany / niepasteryzowany / z matkąoctu / bez kamfory / niekwaszący / naturalnie bezglutenowy / bez konserwantów / bez...