Francja, Bordeaux
... 24°C, co pozwala na optymalną ekstrakcję aromatów, koloru i tanin. Wino jest odciekane po 15 do 20 dniach przed fermentacją malolaktyczną. Degustacja Z ciemnoczerwonym kolorem, to wino otwiera się intensywnym owocowym bukietem z przyprawowymi nutami charakterystycznymi dla dobrze dojrzałych Cabernet Sauvignon. W ustach taninymiękkie i ciepłe. Struktura jest szeroka z nutami leśnych owoców i...
Francja, Rennes
...[terdézom] to lekkie i zrównoważone wino czerwone organiczne. Łatwo je odkryć, idealnie nadaje się dla szerokiego grona odbiorców. "To wino, które po prostu się pije, jak lubimy." Degustacja Wino to ma piękną rubinową barwę z fioletowymi refleksami oraz bukiet owoców w kompotach. W ustach znajduje się wiele owoców, a także nuty przyprawowe i waniliowe, miękkie taniny oraz piękna długość. Zachowuje swój owocowy charakter w posmaku z aromatami czarnych owoców, takich jak jeżyna i porzeczka. opakowanie 3 litry...
Francja, Paris
...Ulegnij elegancji Bourgogne rouge, wina o głębi i niezwykłej złożoności. Starannie dojrzewające w dębowych beczkach francuskich, to wino ujawnia bogate aromaty dojrzałych owoców czerwonych oraz subtelne nuty drewniane. W ustach, aksamitna tekstura i miękkie taniny otulają podniebienie, oferując harmonijne i fascynujące doznania sensoryczne. Daj się uwieść ponadczasowej elegancji tego Bourgogne rouge.
Francja, Lézignan-Corbières
...Wydajność Drewno o delikatnym smaku, miękkie i finezyjne taniny, aromatyczne nuty są bardzo zbliżone do francuskiego dębu. Zalecenia Szczepy białe: subtelne drewno po 4 do 5 miesiącach. (Degustacja bardzo wcześnie). Szczepy czerwone: dojrzewanie przez minimum 10 miesięcy. Suszenie Naturalne, na świeżym powietrzu, w trudnych warunkach klimatycznych: deszcze, zimny wiatr i naturalne ciepło. Czas suszenia: 2 lata.
... miękkie, bez goryczy, ale bardzo obecne). Caladoc N nadaje się również do produkcji owocowych i zrównoważonych win różowych. Zdolności uprawowe i agronomiczne Caladoc N ma średnią siłę wzrostu. Może być przycinany krótko i prowadzony w formie gobletu. Jego produkcja jest regularna i nie jest podatny na opadanie owoców. Elementy opisu Identyfikacja opiera się na: - końcówce młodego pędu, która ma średnią gęstość leżących włosków, - młodych liściach w kolorze zielonym, - pędzie zielnym z międzywęźlami.
Francja, Lugasson
...To wino jest klarowne, błyszczące, rubinowo-czerwone z wiśniowymi refleksami. Aromaty odmianowe Merlota wyrażają się nutami czerwonej porzeczki i czarnych wiśni. Atak jest szczery, wiśnia morelowa i wanilia towarzyszą lukrecji oraz obfitemu finiszowi. Taninymiękkie.
Francja, Ascain
...KLUCZOWE PUNKTY Charakterystyka Aperitif na bazie soku jabłkowego, wódki sagarno i 4% wina czerwonego z Kraju Basków AOC Irouleguy. Zawiera 17% Alc.vol. Opakowanie Butelka 75 cl, zakrętka. Zdanie mistrza piwnicy: Piękny, błyszczący karmazynowy kolor. Miękkie taniny jabłka nadają okrągłość i długość w ustach. Irouleguy pozostawia nuty suszonej papryki i górskie akcenty. Propozycje degustacyjne Dobrze schłodzony, jako aperitif do wszelkiego rodzaju pintxos. A czemu nie na deser z ciastem baskijskim lub serem owczym z orzechami, ciastem czekoladowym lub tartą tatin.
Francja, Issy-Les-Moulineaux
...Odkryj to piękne Bordeaux supérieur z Château Terrefort-Quancard! Rozwija się na przyjemnych owocowych nutach (wiśnia, truskawka, śliwka), obecny jest również pieprzny akcent oraz delikatne nuty dębowe, które nadają całości apetyczną waniliową nutę. Taniny są dobrze wyczuwalne, ale raczej miękkie, co nadaje tej cuvée bardzo przyjemny, łatwy do picia charakter. Doskonały stosunek jakości do ceny...
Francja, Auxerre
...Nez noty smakowe czerwonych i czarnych owoców, lekko waniliowe Akord potrawwino terrina z zająca, kawałek wołowiny, nadziewana noga na poduszce z ziemniaków, królik w gibelotte lub ciasto czekoladowe Winifikacja dojrzewanie 1 rok w beczkach z francuskiego dębu (25% w nowych beczkach i 75% w beczkach rocznych) Oko: gęsta i ciemnoczerwona barwa Usta: miękkie taniny jako znak długowieczności Rada...
Francja, Cissac Medoc
...Wina z Château Lamothe-Cissac w swoim młodym wieku charakteryzują się piękną, głęboką rubinową barwą. Po napowietrzeniu odkrywa się szeroka paleta aromatyczna, łącząca nuty owoców czerwonych (czarna porzeczka), owoców pieczonych oraz słodkich przypraw. Aromaty waniliowe są bardzo dobrze zintegrowane. Na podniebieniu całość jest zrównoważona, a miękkie i liczne taniny ustępują miejsca bardzo delikatnemu finiszowi. Dzięki doskonałej zdolności do starzenia, to wino z biegiem lat ujawnia nuty skóry, runa leśnego oraz złożonego dymu. ROK:* 2017...
Francja, Cénac
...zbiory przeprowadzane ręcznie, fermentacja odbywa się w sposób tradycyjny pod kontrolą temperatury, z delikatnym mieszaniem rano i wieczorem przez cały czas trwania fermentacji. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Nos Złożony. Na początku świeże owoce, a następnie rozwijają się nuty malin i kakao. Usta Strukturalne i złożone, taninymiękkie i eleganckie, z...
Francja, Paris
...Dojrzewający według naszych rzemieślniczych metod, Rhum Vieux Coeur de Canne jest wynikiem selekcji białego rumu, który dojrzewał przez 4 lata w dębowych beczkach francuskich i amerykańskich. Jego miękkie taniny i dojrzałość zachwycą miłośników słodkich i delikatnie przyprawowych nut. Ten wielki klasyk można degustować jako stary poncz w koktajlu, a także jako digestif. W ramach działań proekologicznych. La Favorite wykorzystuje etykiety, naklejki i opakowania z papieru recyklingowego, składającego się w 95% z włókien trzciny cukrowej i w 5% z włókien konopi.
...Powolne dojrzewanie winogron w nachylonych wapiennych glebach w Nees Karyes Larissa, trwające 1 rok w dębowych beczkach, pozwala winu wyrazić się w najbardziej charakterystyczny i typowy sposób. Ekspresyjnie aromatyczne wino, które tworzy unikalny i intensywny bukiet, smak suszonych owoców i wanilii, miękkie taniny oraz zrównoważoną kwasowość. Serwować w temperaturze 18 - 20°C...
...Ten suchy czerwony win "Saperavi" jest produkowany z winogron o tej samej nazwie, zbieranych na zboczach rzeki Chelti, w wiosce Shilda, w regionie Kachetia. Ciemne, rubinowe wino zachwyca dominującymi aromatami jeżyny, wiśni i czarnej porzeczki. Smak: suchy; owocowo-przyprawowy początek, mocny charakter, aromaty ciemnych owoców, dobrze zbalansowana kwasowość, miękkie taniny, owocowo-przyprawowe, długotrwałe zakończenie. Rodzinne winiarstwo, sprzedaż bezpośrednia: wino jakościowe.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania