Francja, Paris
... amygdalus var. dulcis, oraz migdał gorzki, Prunus amygdalus var. amara, ten ostatni uznawany jest za toksyczny z powodu zawartości kwasu cyjanowodorowego. Jest to nasiono oleiste, czyli bogate w lipidy, często nazywane "owocem suchym oleistym". Jeśli migdał jest zbierany przed dojrzałością, jego skórka jest jeszcze zielona, znana jako zielony migdał. Tak więc zielone i świeże migdały mają delikatne, mleczne wnętrze o subtelnym smaku. We Francji zbiera się je w czerwcu i lipcu. Gdy migdał jest całkowicie dojrzały, staje się suchy i jest zbierany. Ean13:3701511707330 Referencja: MigdałBioHachéeFrancja1...
...L'Olivetta promuje produkty małych producentów z Południa Włoch. Asortyment produktów: migdały, pomarańcze, oliwy z oliwek extra virgin organicznych, makarony, sosy i pasty, konserwy w oliwie z oliwek extra virgin i occie, ciasta wytrawne na bazie oliwy z oliwek extra virgin oraz tradycyjne ciastka.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play