...Syropglukozowy jest ważnym surowcem dla przemysłu cukierniczego i dżemowego, a także dla piekarstwa i konfekcjonowania. Syropglukozowy 45° można formować w kulki rękami, ponieważ dzięki wyższej zawartości suchej masy jest bardziej zwarty. Może być zatem dobrze wykorzystywany np. do polew do ciast, pralinek, czekolady modelarskiej, cukierków i lodów.
... jogurtowy, olej palmowy, środek glazurujący: E904 (powłoka), E414 (guma arabska), syropglukozowy, cukier. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych i innych rodzajów orzechów.
Pochodzenie
Indie są głównym producentem nerkowców. Inne kraje pochodzenia to Brazylia, Mozambik, Kenia, Tanzania, Wietnam i Sri Lanka.
...).
Wskaźnik Dextrose Equivalent (DE)
Numer DE glukozy mówi coś o sile wiązania i słodkości glukozy i zależy od stopnia, w jakim zastosowano hydrolizę. Skrobia jest przekształcana w glukozę poprzez hydrolizę. Na skali od 0 do 100, 0 to czysta skrobia, a 100 to czysta glukoza. Im niższy numer, tym wyższa siła wiązania produktu. Im wyższy numer, tym wyższa słodkość.
Zastosowanie
Proszek glukozowy DE 29 to odwodniony syropglukozowy. Zapobiega on rekryształizacji cukru w słodyczach. Ponadto nadaje elastyczność...
...Syrop inwertowany
W każdej pożądanej koncentracji i inwertowaniu
Syropglukozowy
Różne lepkości, skład węglowodanów i słodkość
Mieszanki
Mixtozy (cukier i inne rodzaje cukru), miód kwiatowy, aromaty
Syrop jasny i ciemny
Syrop spożywczy, syrop fruktozowy, syrop chlebowy z pumpernickla, syrop buraczany, ciemny syrop do ciast, syrop słodowy, melasa z trzciny cukrowej
Krem inwertowany
Jasny...
...Glukoza i syropy glukozowo-fruktozowe z kukurydzy i pszenicy
- różne wartości DE i lepkość
- również syrop glukozowo-fruktozowy
- towary w beczkach, IBC lub luzem w cysternie
- towary certyfikowane, Halal i Koszer, bez GMO...
...Oferujemy:
BIO Dekstroza
BIO Przyprawy
BIO Syropglukozowy
itd.
BIO Mąka z nasion guar
BIO Białko jaj kurzych
BIO Żółtko jaj kurzych w proszku
BIO Syrop cukrowy inwertowany 72,7 %
BIO Mąka z nasion chleba świętojańskiego
BIO Karmel
BIO Skrobia ziemniaczana
BIO Mleko odtłuszczone w proszku
BIO Skrobia kukurydziana
BIO Maltodekstryny
BIO Syrop ryżowy
BIO Cukier trzcinowy
BIO Mąka sojowa
BIO Glukoza w proszku
BIO Gluten pszenny
BIO Syrop buraczany...
...Karmelowy Fudge z Kakao (15%) i Olejkiem Miętowym
Wykwintny, gorzki fudge kakaowy o smaku mięty. Bardzo brytyjski, bardzo smaczny.
Składniki: cukier, syropglukozowy, ŚMIETANA, proszek kakaowy, masa kakaowa, aromaty.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1525kJ/ 360kcal
Tłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6g
Węglowodany 64g
w tym cukry 57g
Białko 2g
Sól <0,1g ...