...Oliwkagordal o smaku anchoa wyróżnia się, między innymi, dużym rozmiarem i mięsistością, której kaliber waha się między 80 a 100. Pochodząca z andaluzyjskich pól, oliwkagordal o smaku anchoa jest największą oliwką, jaką można znaleźć na terytorium Hiszpanii. Ma zielony i lekko złocisty wygląd, a jej tekstura jest twarda, dlatego ta odmiana produkuje mało oliwy.
Fruyper został stworzony, aby oferować doskonałą oliwkę, która odzwierciedla pasję, jaką wkładamy w jej selekcję, produkcję i pakowanie.
Oferujemy szeroką gamę oliwek i marynat, dostosowanych do gustów różnych rynków, na których działa firma.
Zaangażowani w ziemię, dbamy o nią, aby zachować jej właściwości i troszczyć się o przyszłe pokolenia.
Produkty
Oliwka zielona z i bez pestki, oliwki zielone nadziewane; anchois, tuńczyk, cytryna, papryka, łosoś.
OliwkaGordal z i bez pestki, nadziewana ogórkiem.
Oliwka czarna z i bez pestki
Kapary
Kapary duże
Słodkie banderillas
Pipirranas...
... doświadczenie i zaangażowanie. Oliwka stołowa to owoc określonych odmian oliwki uprawnej (Olea Europea Sativa), zdrowy, zbierany w odpowiednim stanie dojrzałości i o takiej jakości, że po poddaniu określonemu procesowi przetwarzania, dostarcza produkt gotowy do spożycia i dobrze zachowujący świeżość. Przetwarzamy trzy najważniejsze odmiany oliwek stołowych do eksportu: Gordal, Manzanilla i Hojiblanca, ale także inne równie cenione odmiany.