... naturalny barwnik w produktach takich jak koktajle, lody i kosmetyki do pielęgnacji skóry. Dzięki roślinnemu pochodzeniu jest odpowiednia dla produktów wegańskich i wegetariańskich, oferując stabilną i jasną alternatywę kolorystyczną.
CAS No:20298-86-6...
... w istniejące przepisy.
Opakowanie: worek 20 kg
Dostępny również w wersji bio: MixeoGS BIO
Skład: Mąka lniana, włókna roślinne
Zalecane dawkowanie: Lody i sorbety: 0,5 do 0,7%
Zastosowanie: Wstępnie wymieszać z suchymi składnikami i dodać do przygotowania
Wygląd: Proszek w kolorze beżowym
Smak: Neutralny...
...Rzymianie znali właściwości lawendy i używali jej do perfumowania swoich ubrań oraz dezynfekcji łaźni, stąd jej łacińska nazwa „lavare”. Praczki również stosowały ją do nadawania zapachu bieliźnie. Należy jednak podkreślić, że słowo lawenda odnosiło się bardziej precyzyjnie do lawendy stéchade (Lavandula stoechas) aż do średniowiecza.
W kuchni lawenda często występuje w przepisach na lody...
... to wszechstronny produkt o naprawdę przyjemnym, owocowym smaku, który łączy w sobie nuty owoców leśnych i czekolady. Co więcej, ma wysoką zawartość błonnika i jest źródłem witaminy A, potasu, wapnia i żelaza.
Rozpuszczalny i o charakterystycznym fioletowym kolorze, nadaje się do użycia w ciastach i różnorodnych wypiekach, od pieczywa po lody.