... jest już znana, ponieważ jego sława obiegła cały świat. Bardziej delikatny niż tradycyjny pasztet wiejski, ponieważ mniej tłusty, pasztet baskijski lekko przyprawiony papryką d'Espelette dla smaku, zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem. Kluczową cechą pasztetu baskijskiego jest użycie mięsa wieprzowego (mięso mało tłuste, bardzo smaczne) połączonego z wątrobą wieprzową, subtelna mieszanka, która tak bardzo się podoba. Pasztet baskijski, łagodny lub pikantny w zależności od preferencji i upodobań, można degustować na różne sposoby.
... Périgord) 750g
Tłuszcz z kaczki 330g
Delikates z wątróbki drobiowej z monbazillac 200g
Pasztet weekendowy z foie gras z kaczki (20%) 175g
Rillettes czysta kaczka (100%) 180g
Smalec z kaczki 180g
Pasztet Baskijski z papryką d'Espelette 180g
Pasztet wiejski z floc de Gascogne 180g
Terrina z kaczki z pomarańczą 180g
Terrina z królika z tymiankiem 180g
Terrina wiejska z kasztanami 180g
Terrina z przepiórki z borowikami 180g...