...Habanero to ostra odmiana chili. Stopień ostrości 10 to 240000 jednostek Scoville i więcej.
Oprócz ostrości oferują również tropikalny, owocowy aromat.
Najczęściej są wykorzystywane do produkcji znanej sosu chili.
Habanero pasują do pomidorów, owoców tropikalnych i przyprawiają pikantne sosy.
Numer artykułu: 7050he500
Ilość / zawartość: 500g
Stopień ostrości: 10
Jednostki Scoville: 240000...
...Papryka antylijska Bondamanjak lub Habanero czerwona to mała papryka, o długości około 5 cm, bardzo ostra (10/10 w skali Scoville) i bardzo aromatyczna, o charakterystycznym owocowym smaku, nazywana Bondamanjak na Antylach, papryka cabri na Reunionie.
Nie spożywa się jej bezpośrednio, lecz dodaje do potraw podczas gotowania, aby je aromatyzować, a następnie usuwa przed podaniem.
Jesteśmy wiodącą firmą w Hiszpanii zajmującą się uprawą i bezpośrednią sprzedażą papryczek jalapeño, serrano, habanero, tomatillo verde, Bhut jolokia, naga morich oraz Trinidad scorpion. Naszym celem jest zaspokojenie potrzeb i obsługa całego Półwyspu Iberyjskiego oraz reszty Europy. Oferujemy papryczki o najwyższej świeżości i jakości, uprawiane przez cały rok w regionie Estremadura. Dzięki...