Martynika, Rivière-Pilote
Firma LES SAVEURS DE MAYA jest owocem wielu spotkań. To ludzie, którzy dzięki swojemu rzemiosłu tworzą i innowują. Twórcy, szefowie kuchni, restauratorzy, żeglarze, inżynierowie... To, co nas łączy, to zdecydowanie wartości dzielenia się i gościnności, dlatego reprezentujemy tutaj na Antylach wyjątkowe produkty, stworzone i uformowane z miłością, pasją i rozsądkiem. Wśród naszych produktów odkryj...
Francja, Perpignan Cedex
...Papryka antylijska Bondamanjak lub Habanero czerwona to mała papryka, o długości około 5 cm, bardzo ostra (10/10 w skali Scoville) i bardzo aromatyczna, o charakterystycznym owocowym smaku, nazywana Bondamanjak na Antylach, papryka cabri na Reunionie. Nie spożywa się jej bezpośrednio, lecz dodaje do potraw podczas gotowania, aby je aromatyzować, a następnie usuwa przed podaniem.
Francja, Guenange
...Papryka Habanero, znana również jako Antylijska, to mocna papryka o bardzo owocowych nutach. Zdecydowaliśmy się dodać tylko wodę podczas gotowania oraz ocet do konserwacji, aby jak najlepiej zachować jej smaki. Ta pasta może być używana na duszonych warzywach lub na pizzy, na przykład. Składniki: świeża papryka Habanero (pochodzenie Holandia), woda, ocet 100 ml 10 000 (Skala Scoville'a)...