...Mąka gryczana pełnoziarnista jest używana do pieczenia ciasteczek, naleśników, muffinów i innych wypieków. Ponieważ produkt nie jest wystarczająco glutenowy, zalecamy mieszanie go z innymi rodzajami mąki. Mąka gryczana jest bogata w potas, fosfor, żelazo, selen, cynk, mangan i magnez. Produkt nie zawiera glutenu. Produkt jest testowany pod kątem obecności glutenu na każdym etapie produkcji...
...Jesteśmy profesjonalnym młynarzem z siedzibą w Czechach. Mieląc przy użyciu opatentowanej technologii, możemy dostarczyć drobną mąkę pełnoziarnistą z gryki oraz wiele innych rodzajów. Mielimy zgodnie z normami RAW, poniżej 40°C = mielenie na zimno, unikalna metoda, która pozwala zachować wartości odżywcze, aromat, kolor, a co najważniejsze, enzymy, które są niezwykle istotne dla uzyskania doskonałych rezultatów mieszania ciasta. Mielimy tylko surowce bezglutenowe (ryż, fasola, soczewica itp.). Zachęcamy do zadawania pytań w celu uzyskania dodatkowych informacji.
...Mehle, Grieße, Schrote Bio
Produkujemy 23 rodzaje mąki z 9 różnych rodzajów zbóż. W jakości bio.
Mąki z pszenicy, żyta, orkisz, płaskurka, samopsza, jęczmień, proso brązowe, proso, gryka.
W zależności od rodzaju zboża oferujemy również kasze, otręby i mąkę pełnoziarnistą.