Historia Aceite Rey Don Jaime zaczyna się w 1940 roku w mieście Walencja. Gaje oliwne, z których pochodzi nasza produkcja oliwy wysokiej jakości, znajdują się w prowincji Alicante (1). Godziny słońca i urodzajność tych ziem nadają unikalny aromat i smak Oliwom z Oliwek Extra Virgin. Nasze biura znajdują się w Almussafes (2), Walencja. PRODUKCJA Dzięki selektywnemu zbiorowi owoców bezpośrednio z...
Francja, Les Baux De Provence
Domaine Castelas rozciąga się na 45 hektarach oliwek, usytuowanych na nasłonecznionych zboczach Alpilles i posiada własną oliwnię. Jako producenci oliwek przede wszystkim, chcieliśmy kontrolować wszystkie etapy produkcji oliwy z oliwek: od selekcji oliwek w sadach po ich przybycie do młyna, aby wydobyć sok. Naszym celem jest tłoczenie oliwek bez zwłoki, aby zachować ich owocowość i chrupkość. Świeża i owocowa, nasza oliwa doskonale oddaje wyjątkowy charakter terroiru doliny Baux de Provence.
Włochy, Pienza
...MONACI REMO S.r.l to firma rodzinna z siedzibą w PIENZA, w pięknej Val d'Orcia w prowincji Siena. Świadoma licznych zmiennych, które wpływają na jakość oliwy z oliwek, firma osobiście nadzoruje wszystkie etapy produkcji, od uprawy na polu po tłoczenie w młynie. Podstawą dobrej oliwy jest przede wszystkim zdrowa oliwka, która musi być zbierana w odpowiednim stopniu dojrzałości, (pakowanie), i...
Włochy, Km 3.500-Vittoria
... oliwy oferowana przez firmę Olio e Natura, z siedzibą w Vittoria, w prowincji Ragusa, obejmuje: Oliwa z oliwek extra virgin w butelkach o pojemności 0,10 cl - 0,50 cl - 0,75 cl. W puszkach o pojemności 0,25 cl - 0,50 cl - 1 lt - 2 lt - 3 lt - 5 lt. Nocciolino z wytłoków oliwnych: • doskonała alternatywa dla naturalnego granulowanego pelletu, uznawanego za biomasę, do zasilania kotłów do ogrzewania i ciepłej wody, do pieców kominkowych, pieców i wszystkich rodzajów kotłów wielopaliwowych z podajnikiem. Dostępny luzem lub w opakowaniach po 25 kg.
... olejów. Nie jest poddawana żadnemu rodzajowi rafinacji, podobnym zabiegom ani chemicznym. Jest to oliwa z oliwek uzyskiwana bezpośrednio z owoców. Do produkcji tej perełki niezbędne jest jej tłoczenie na zimno, wyłącznie za pomocą metod mechanicznych, aby ciepło nie zniszczyło żadnej z jej właściwości. Posiada wysoko cenione właściwości zdrowotne w społeczności naukowej i stanowi fundamentalny element naszej diety śródziemnomorskiej. Jest jednym z najwyższej jakości oliw extra virgin na świecie. DEHESA ANDALUZA to oliwa uzyskiwana z odmiany oliwek.
...Tłoczenie na zimno Owoce zbierane są rano, a po południu transportowane do tłoczni. Oliwa z oliwek produkowana jest tego samego dnia w nowoczesnych zakładach przy użyciu procesu tłoczenia na zimno. Dzięki temu składniki odżywcze i smak oliwy z oliwek LACON pozostają nienaruszone. Przechowywanie Oliwa z oliwek LACON przechowywana jest w idealnych warunkach zaraz po produkcji, gdzie pozostaje aż do...
Hiszpania, Villanueva Del Arzobispo-Jaén
W Spółdzielni Rolniczej San Isidro kieruje nami pasja do produkcji najlepszego soku oliwnego. Nasze oliwki odmiany picual produkują oliwki o szczególnych cechach goryczy i owocowości, które nadają im typowo śródziemnomorski klimat.
...Jesteśmy małą firmą rzemieślniczą, producentem naturalnego mydła. Naszym flagowym produktem jest mydło z oliwy z oliwek, zarówno w formie stałej, jak i płynnej. Oliwa, z której to mydło jest produkowane, pochodzi z różnych małych tłoczni w okolicy, które wciąż stosują "zimne tłoczenie". Nasza firma powstała niedawno, ale biorąc pod uwagę doskonałość składników używanych do produkcji mydeł, uważamy, że mamy potencjał do szybkiego rozwoju. Wszystko, co produkujemy w naszym laboratorium, jest całkowicie ręcznie robione, z naturalnych składników i nie testowanych na zwierzętach.
... w naszej tłoczni, stworzonej specjalnie po to, aby zaoferować konsumentowi produkt pochodzący z krótkiego łańcucha dostaw i rzeczywiście z lokalnych źródeł. Naszym jedynym celem, od zbioru oliwek po tłoczenie na zimno oliwy, jest uzyskanie produktu doskonałej i najwyższej jakości. Kierujemy się głównie do konsumentów, którzy w swoim profilu zwracają uwagę na jakość życia, przyjmując zasadę...
Włochy, Chiaramonte Gulfi (rg)
... obecni na rynkach od lipca do października, z odmianami winogron Vittoria, Italia i Apirene. Oliwa z oliwek Oliwa z oliwek - od przycinania, przez zbiór, po tłoczenie na zimno, aż do pakowania - tylko przez nasze ręce. Drzewa są nawadniane systemem mikro kroplowym dla racjonalnego zarządzania wodą. Metody naturalne Choroby i szkodniki są zapobiegane metodami naturalnymi. Nie używamy pestycydów ani herbicydów, nasze produkty rosną z poszanowaniem natury; inokulując glebę ryzobakteriami i dodając kompost dla odżywienia roślin. Składniki zawsze z lokalnej produkcji Twoja opinia jest ważna!
Włochy, Montesarchio
Oleifici Mataluni, założone w 1935 roku w Montesarchio (Benevento) jako mały rzemieślniczy zakład tłoczenia oliwy, są dzisiaj jednym z najważniejszych na świecie kompleksów agroprzemysłowych zajmujących się oliwą. Na terenie ich zakładów realizują cały proces produkcyjny, zachowując starożytną tradycję oliwną i tworząc najbardziej innowacyjną włoską sieć dostaw oliwy z oliwek: tłoczenie oliwy; rafinacja; butelkowanie w szkle; butelkowanie w PET i puszkach; produkcja butelek PET, zakrętek, opakowań i etykiet.
Włochy, Capriglia Irpina
...ekstrakcja, pakowanie. Każdy krok jest delikatny i ważny, aby uzyskać oliwę z oliwek extra vergine wysokiej jakości. Oliwki, z których uzyskujemy naszą oliwę, są zbierane ręcznie, starożytną metodą „bacchiatura” i mielone w kamiennych żarnach. Tłoczenie na zimno uzyskanej masy, realizowane wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych, zapewnia oliwę o niskiej kwasowości (maks. 0,5%). Wszystko to odbywa się w Capriglia Irpina, a dla większej pewności możemy gościć wszystkich, którzy chcą zobaczyć na własne oczy.
...w zachodniej części Turcji, która słynie z oliwek. Ręcznie zbierane oliwki najwyższej jakości, odpowiedni dobór i natychmiastowe transportowanie do tłoczni, a następnie zimne tłoczenie, aby lepiej zachować owocowy aromat i typowy pikantny smak. Wszyscy nasi dostawcy są certyfikowani przez działy kontroli jakości. Celem naszej firmy jest dostarczanie naszych butikowych oliw z oliwek o nazwie Serin Virgin Aegean Olive Oil na rynki krajowe i międzynarodowe oraz rozszerzenie naszego rynku eksportowego na całym świecie, dlatego będziemy z przyjemnością kontaktować się z odpowiednimi firmami.
... przewodniki oliwy (Gambero Rosso i Slow Food). Wśród naszych produktów znajdują się cenny Monokultivar Tortiglione, monowariant Pendolino i Dritta, DOP pretuziano Colline Teramane oraz nasze oliwy aromatyzowane, wytwarzane przy użyciu technik takich jak maceracja i tłoczenie, bez użycia syntetycznych aromatów chemicznych.
Włochy, Trezzano Sul Naviglio
... momencie, gdy nie są w pełni dojrzałe, począwszy od połowy października, aby zapewnić maksymalne walory organoleptyczne i dłuższą trwałość. Tłoczenie odbywa się w młynie, który znajduje się w bliskiej odległości od miejsca zbioru, co gwarantuje minimalny czas oczekiwania. Połączenie wieloletniego doświadczenia w produkcji oliwy z oliwek extra virgin, kreatywności i pomysłowości Matteo Cibica oraz dbałości o stworzenie każdej pojedynczej butelki przez Mistrza Szkła Pietro Viero pozwoliło nam uzyskać produkt unikalny na świecie pod względem jakości i designu.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play