Włochy, Ceglie Messapica
...prawdziwego klejnotu firmy, zdobył uznanie wszystkich, uzyskany dzięki nowoczesnym technikom produkcji z poszanowaniem najstarszej tradycji. Fusilli, cavatelli i orecchiette pełnoziarniste oraz z semoliny, podkreślone prostym sosem pomidorowym lub sosem mięsnym, zachwycą Wasze podniebienia. Perła wśród najbardziej zróżnicowanej produkcji i absolutna nowość na rynku to Pasta alla Malvasia, uzyskana z wymieszania semoliny z pszenicy durum i lokalnego wina z winogron malvasia, bez dodatku wody.
Włochy, Chiaramonte Gulfi (rg)
Znajdujemy się na południowo-wschodnim płaskowyżu Sycylii, w prowincji Ragusa, na terenie Chiaramonte Gulfi. Specjalizujemy się w uprawie winogron stołowych, oliwek do produkcji oliwy, a w ostatnich latach dodaliśmy także kilka drzew owocowych i roślin aromatycznych. Zawsze świeże składniki, nasze składniki mają niepowtarzalny smak, używamy tylko lokalnych produktów z naszej firmy. Do pielęgnacji...
Włochy, Terranuova B.
... OFEROWANIA PRODUKTÓW WYJĄTKOWEJ JAKOŚCI. ABY ZASPOKOIĆ NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCE PODNIKI, ZINTEGROWALIŚMY NASZ SZAFRAN Z: OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN Z NASZYCH TOSKAŃSKICH WZGÓRZ, OD RENOMOWANEJ FIRMY, KTÓRA PRODUKUJE WYŁĄCZNIE Z MARKIEM BIO, OCETEM UZYSKANYM Z WINOGRON Z NASZYCH TOSKAŃSKICH WZGÓRZ Z MARKIEM BIO, MIODEM AKACJOWYM, GDZIE SZAFRAN, NAZYWANY CZERWONYM ZŁOTEM, INTEGRUJE SIĘ, PODKREŚLAJĄC SMAK I AROMAT, ZACHOWUJĄC WSZYSTKIE SWOJE JAKOŚCI ORGANOLEPTYCZNE. UZNAWANY ZA NAJSILNIEJSZY PRZECIWUTLENIACZ, SZAFRAN JEST NAPRAWDĘ ELIXIREM DŁUGIEJ MŁODOŚCI Z WYRAŹNYMI WŁAŚCIWOŚCIAMI AFRODYZJAKALNYMI.
Hiszpania, Tomelloso
... i rdzawym brzegiem. Możemy poczuć świeże aromaty, które przypominają pewne rodzaje anyżku lub balsamicznych smaków, na tle dobrze dojrzałych czerwonych i czarnych owoców. Gdy go pijemy, czujemy świeże wejście i łagodną ostrość, która przechodzi w taninowy smak i ciepły finisz. Zaleca się szczególnie do wszelkiego rodzaju mięs, dziczyzny i dojrzałych serów. COUPAGE: Rocznik: 2004 Odmiana: 50...
Włochy, Salice Salentino
... odmian salentyńskich. Winnice prowadzone są w systemie cordone speronato. Pod pierwszą warstwą gliny o grubości około 1 metra korzenie napotykają szeroki pas tufów, typowego białego, porowatego i kruchliwego kamienia. W okresach dużej suszy pełni on rolę źródła wody dla winorośli, nadając winom smak i mineralność. Winiarnia oferuje nowe systemy chłodzenia do tłoczenia za pomocą termokondycjonowanych zbiorników stalowych. Dzięki selekcji winogron i precyzyjnym technikom winiarskim, Leonardo Sergio, enolog winiarni, podpisuje jakość Castello Monaci.
Francja, Labastide D'armagnac
...Zamek Garreau jest również znany jako domena Gayrosse. Zamek Garreau jest idealnie usytuowany w sercu Bas Armagnac na słonecznym i leśnym terenie. Winnica zamku rozciąga się na 80 hektarach. Armagnac z zamku Garreau produkowany jest z winogron Baco (<80%), Ugni Blanc i Folle Blanche, które są destylowane osobno, a następnie mieszane. Te Armagnac są starzone w dębowych beczkach w podziemnej piwnicy, co nadaje im niezrównany smak i bukiet, w którym unosi się zapach śliwy i fiołka.
Mołdawia, Balti
Mołdawia jest największym regionem winiarskim i winiarskim w Europie. Dzięki umiarkowanie kontynentalnemu klimatowi i różnorodności gleb, kraj ten uprawia liczne odmiany winogron. Nawet najbardziej wymagająca osoba z pewnością znajdzie tutaj wino, które jej odpowiada. Harmonijny smak i finezja aromatu prawdziwych mołdawskich win zasługują na najwyższe uznanie, a ich właściwości zdrowotne czynią...
Turcja, Yalova
... powstają w naszym kraju i trafiają na nasze stoły, aby każdy miał dostęp do czystej i zdrowej żywności. Jako rodzina TadımÂlâ marzymy o tym, aby z wiedzą i doświadczeniem, które przekazano nam z przeszłości, oferować smak i jakość naszych produktów krajom na całym świecie, zwiększając konkurencyjność naszego kraju na rynkach międzynarodowych i dodając wartość naszemu krajowi, wspólnie z wszystkimi...
... umieszczane w prasę. Uzyskany sok, zwany moszczem, jest przenoszony do piwnicy po sedymentacji i umieszczany w beczkach, w których odbywa się fermentacja alkoholowa. W przypadku win czerwonych winogrona są częściowo odszypułkowane (celem jest oddzielenie owoców od łodyg); następnie macerują w kadzi (najlepiej drewnianej) przez tydzień lub dłużej, w zależności od rocznika. Ta faza pozwala na ekstrakcję tanin i koloru zawartych w skórce winogron. Gdy kadzie osiągają temperaturę około 16-18°C, rozpoczyna się aktywność drożdży i fermentacja alkoholowa.
Belgia, Wavre
... unikalny i wyrafinowany smak, a delikatne bąbelki sprawiają, że jest orzeźwiająca i aksamitna w ustach, dodając elegancji do Twojej szklanki. Mirage będzie idealnym partnerem do świętowania Twoich okazji i nadania im wyjątkowego charakteru. Niezależnie od powodów spożywania produktów bezalkoholowych, ten prestiżowy napój uświetni degustatorów luksusowych produktów. Napój Mirage jest certyfikowany jako bezalkoholowy 0,0%.
Włochy, Rutigliano
Gospodarstwo rolne Pontrelli zajmuje się produkcją winogron stołowych od ponad 20 lat, stosując metody uprawy konwencjonalnej i zintegrowanej. Produkuje się tutaj najlepsze odmiany w rejonie południowo-wschodnim Bari, który jest najbardziej sprzyjający w Apulii i nadaje produktowi niezrównany kolor, smak i słodycz.
Chorwacja, Požega
... rakija śliwkowa (śliwowica), wyjątkowo harmonijna rakija, która pozwala poczuć owocowy smak zarówno w nosie, jak i na podniebieniu, oraz rakija winogronowa (lozovača), unikalne połączenie pięciu odmian winogron, które...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play