...Kazeina serwatkowa jest wytwarzana z odtłuszczonego mleka, które zostało skojarzone z podpuszczką. Po koagulacji produkt jest oddzielany od serwatki, koncentratowany i suszony.
Foodcom S.A. dostarcza kazeinę podpuszczkową o granulacji od 30 do 90 mesh. Nasz produkt jest naturalny i świeży. Posiada doskonałe właściwości funkcjonalne - siłę rozciągania, poprawę tekstury oraz dobre właściwości topnienia i emulgacji.
Kazeina podpuszczkowa może być stosowana do produkcji serów funkcjonalnych, żywności klinicznej, suplementów diety, sosów i dipów, past oraz delikatesów.
Mając wieloletnie doświadczenie w branży mleczarskiej oferujemy naszym klientom wysokiej jakości wyroby mleczne w proszku, zwłaszcza Kazeiniany Sodu i Wapnia, Mieszanki Mleczne, Proszki Mleczno-Tłuszczowe, Kazeinę Kwasową.