Francja, Montelimar
... znany jako symbol miasta Aix en Provence. Wokół Calisson krąży kilka legend, jednak najbardziej znana prowadzi historię Calissons aż do XV wieku, do króla René z Anjou, ostatniego hrabiego Prowansji. Miał on poprosić cukiernika o stworzenie słodyczy dla swojej żony Jeanne de Laval. Ponieważ tym razem uśmiechnęła się, jeden z jej bliskich miał powiedzieć: "Di calin soun" ("To są uściski"). To była godzina narodzin Calissons.
Francja, Talant
DECO RELIEF jest specjalistą w zakresie materiałów i składników do wypieków oraz czekolady. DECO RELIEF to marka o profesjonalnej jakości. Nasze formy silikonowe mają wiele zalet (elastyczność, łatwość wyjmowania…). Łącząc formy z barwnikami i aromatami naszej marki, możesz stworzyć atrakcyjne wyroby cukiernicze w szerokiej gamie kolorów i smaków. DECO RELIEF jest również specjalistą w dekoracji...
Włochy, S. Giovanni La Punta
BARBAGALLO DOLCIARIA TO STARA FIRMA Z CATANII, KTÓRA POWSTAŁA Z CELEM PRODUKCJI TRADYCYJNYCH SYCYLIJSKICH CIASTEK. Z UPŁYWEM CZASU, OPRÓCZ PRODUKTÓW W SWOIM ASORTYMENCIE, WPROWADZA RÓWNIEŻ WAFLE DO CANNOLI. PRZEPIS, OTRZYMANY OD STAREGO MISTRZA CUKIERNIKA, OPRÓCZ UŻYCIA WYSELEKCJONOWANYCH SUROWCÓW, JEST WSPÓŁCZESNY Z METODYCZNYM PROCESEM, KTÓRY RESPEKTUJE TE ETAPY, KTÓRE GWARANTUJĄ...
SWEET FOOD SICILY POWSTAŁA Z KOSTKI BARBAGALLO DOLCIARIA, STAREJ FIRMY Z CATANII, KTÓRA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CELU PRODUKCJI TRADYCYJNYCH SYCYLIJSKICH CIASTEK. Z UPŁYWEM CZASU, OPRÓCZ PRODUKTÓW W SWOIM ASORTYMENCIE, DODANO RÓWNIEŻ WAFLE DO CANNOLI. PRZEPIS, OTRZYMANY OD STAREGO MISTRZA CUKIERNIKA, OPRÓCZ UŻYCIA WYSELEKCJONOWANYCH SUROWCÓW, JEST WSPÓŁCZESNY Z METODYCZNYM PROCESEM, KTÓRY RESPEKTUJE TE...
Włochy, S. Giovanni La Punta
BARBAGALLO DOLCIARIA TO STARA FIRMA Z CATANII, KTÓRA POWSTAŁA Z CELEM PRODUKCJI TRADYCYJNYCH SYCYLIJSKICH CIASTEK. Z UPŁYWEM CZASU, OPRÓCZ PRODUKTÓW W SWOIM ASORTYMENCIE, WPROWADZA RÓWNIEŻ CIALDE DO CANNOLI. PRZEPIS, OTRZYMANY OD STAREGO MISTRZA CUKIERNIKA, OPRÓCZ UŻYCIA WYSELEKCJONOWANYCH SUROWCÓW, JEST WSPÓŁCZESNY Z METODYCZNYM PROCESEM, KTÓRY RESPEKTUJE TE KROKI, KTÓRE GWARANTUJĄ JAKOŚĆ...
Francja, Saint-Rémy de Provence
Założona w 1866 roku przez Mariusza Lilamanda, ówczesnego cukiernika w sercu Saint-Rémy de Provence, Cukiernia Lilamand została przejęta w 1903 roku przez jego syna Justina, który poświęcił się wyłącznie owocom kandyzowanym i zainstalował swoje nowe warsztaty w byłej garbarni na wyjeździe z wioski. Dziś Pierre Lilamand, stosując przepis promowany przez Nostradamusa i Oliviera de Serres, cztery wieki wcześniej, kontynuuje ten rzemiosło przekazywane przez 5 pokoleń, w tej fabryce pełnej historii.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play