...Korzyści: majeranek to roślina powszechnie stosowana jako przyprawa w kuchni. Według mitologii greckiej, gdy Afrodyta (bogini miłości i piękna) dotykała rośliny majeranku, nadawała jej moc afrodyzjaku i była używana do przygotowywania eliksirów miłosnych. Suszona roślina majeranku jest powszechnie stosowana ze względu na swoje rzekome korzyści w walce z przeziębieniem, grypą, drażniącym i suchym...
...100% Czysty, naturalny i integralny.
Nutki zapachowe: karwakrol, fenolowy
Kontrolowany i pakowany w naszych warsztatach we Francji
Uprawa
Oregano, czyli dzika majeranek, jest rośliną endemiczna w Europie, ale szczególnie rozwija swój typowy aromat w słonecznych regionach południowego Morza Śródziemnego. W Prowansji oregano jest uprawiane, aby być suszone i sprzedawane jako przyprawa, ale także do...
...Le Zaatar lub Za’atar, co oznacza „tymianek” w perskim, jest w pewnym sensie ziołem prowansalskim w kuchni lewantyńskiej. To przyprawa z Bliskiego Wschodu, która istnieje od kilku wieków. Chociaż składniki różnią się w zależności od regionu, zaatar najczęściej zawiera tymianek, oregano lub majeranek, sumak i nasiona sezamu. W niektórych kuchniach można również znaleźć miętę, estragon, a nawet czosnek w proszku lub nasiona kolendry. Zaatar to dość wszechstronny miks, z wieloma zastosowaniami w kuchni.
Wymiary: 5 x 4 x 4 cm
Waga netto: 10 g
Objętość: 30 ml...
...BBQ - PRZYPRAWA DO GRILLA
Twoje grille są teraz znacznie smaczniejsze i przyjemniejsze ... Nie zrezygnujesz z tego unikalnego smaku.
Zawartość :
Tymianek, czerwona słodka papryka, majeranek, pietruszka, kolendra, czarny pieprz, kmin, cebula, czosnek i nasiona musztardy...
...Ta autentyczna i naturalna przyprawa charakteryzuje się wyraźnym i intensywnym zapachem oraz delikatnym smakiem. Suche podłoże i sycylijskie słońce nadają tej przyprawie szczególnie intensywny aromat. Po zebraniu i starannym wyselekcjonowaniu w czerwcu, gdy roślina osiąga fazę kwitnienia, majeranek jest suszony w ciemnych i dobrze wentylowanych miejscach, odwrócony do góry nogami, ręcznie...
... adżiki. W innych kuchniach jest stosowana jako przyprawa do różnorodnych potraw z mięsa, warzyw, owoców morza, ryb i ryżu. Używana do przygotowania sałatek, przystawek, zup oraz dań głównych.
Użyj do
Klasyczne połączenie przypraw i ziół do gotowania tradycyjnych potraw kaukaskich.
Smak
Pikantny
Smak
Mielony kolendra, bazylia, majeranek, mięta, pietruszka, seler, koper, kozieradka.
Wartość odżywcza na 100 g.
Białka (g / 100g)… 13,0
Tłuszcze (g / 100g)… 4,0
Węglowodany (g / 100g)… 37,0
Wartość energetyczna (kcal / 100g)… 240...
...Składniki: Papryka, Cebula, Pieprz, MĄKA MUSZTARDOWA, Majeranek, Kminek, Czosnek, Pietruszka, Sól morska
Zastosowanie: Cevapcici, Szaszłyki, Pieczeń, Sosy
Teraz możesz wykorzystać naszą "Przyprawę do Cevapcici" jako materiał reklamowy lub upominek. (Zapytania prosimy kierować na adres: info@gojundgoj.de)
Chętnie oferujemy nasze produkty również jako Private Label, w dużych opakowaniach oraz dla sprzedawców.
...Przyprawa przygotowana z kwiatowej soli i mieszanki przypraw
Składniki: Kwiatowa sól (90%), mieszanka przypraw (10%): (majeranek, oregano, rozmaryn i tymianek).
Zalecenia: Idealna do przyprawiania sałatek, makaronów, sosów, delikatnych serów oraz wszelkich mięs lub ryb grillowanych lub smażonych.
Informacje żywieniowe na 100 g: Wartość energetyczna: 119 Kj/29 Kcal. Tłuszcze: 0,9 g, w tym nasycone: 0,3 g. Węglowodany: 2,4 g, w tym cukry: 0 g. Białko: 0,9 g. Sól: 84,9 g.
Cylindryczny pojemnik z kartonu 100% nadającego się do recyklingu o wadze 100 g.