Niemcy, Bad Bentheim
...Proszek białkowy z grochu: Proszek białkowy z grochu zaczyna się od organicznie uprawianych żółtych grochów, Pisum sativum ssp. arvense, znanych jako groch polowy lub suchy. Różnią się one od grochów (Pisum sativum ssp. Hortense) gładką powierzchnią. Proces produkcji: Po zbiorach grochy są selekcjonowane, czyszczone i płynne. Ekstrakcja białka odbywa się poprzez podwójny proces separacji: czysta ciecz białkowa jest odlewana, a następnie oczyszczana. Następnie jest suszona, przesiewana, kontrolowana i pakowana do wysyłki.
ufs.country_names.RU, Saratov
...Świeże groszki często spożywane są jako dodatek, z gotowanym i przyprawionym masłem i/lub miętą. Sól i pieprz zazwyczaj dodaje się do groszku, ale dopiero po podaniu. Świeże groszki są również wykorzystywane do przygotowania mięsnych zapiekanek pieczonych w garnku, sałatek oraz zapiekanek z ryżu lub ziemniaków z warzywami. Groszek gotuje się i używa do zup oraz dań głównych, takich jak kasza...
Niemcy, Stegaurach
... białko grochu (białko grochu, mąka grochowa), 5% izolatu białka grochu, WŁÓKNO PSZENNE, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, środek zagęszczający: metyloceluloza; skrobia ziemniaczana, GLUTEN PSZENNY, bezglutenowa MĄKA OWSIANA, łuski nasion psyllium, proszek warzywny (por, cebula, pasternak, kapusta biała, czosnek, marchew, pomidor), przyprawy, włókno grochowe, proszek z koncentratu soku marchwiowego, sól, dekstroza, ekstrakt drożdżowy, naturalne aromaty.
ufs.country_names.RU, Moscow
... przyprawy do przygotowania marynaty oraz jako posypki do grilla, grillowanego mięsa. Smak Pikantny, ostry, umiarkowanie ostry. Składniki Sól jodowana, suszony czosnek, suszona cebula, włókna grochu, mielony czarny pieprz, kolendra, mielona papryka czerwona, papryka zbożowa czerwona, mielony musztarda, olej rzepakowy, suszona pietruszka, tymianek. Wartość odżywcza na 100 g. Białka (g / 100g)… 5,5 Tłuszcze (g / 100g)… 4,0 Węglowodany (g / 100g)… 36,0 Wartość energetyczna (kcal / 100g)… 200...