...Proszek białkowy zgrochu: Proszek białkowy zgrochu zaczyna się od organicznie uprawianych żółtych grochów, Pisum sativum ssp. arvense, znanych jako groch polowy lub suchy. Różnią się one od grochów (Pisum sativum ssp. Hortense) gładką powierzchnią. Proces produkcji: Po zbiorach grochy są selekcjonowane, czyszczone i płynne. Ekstrakcja białka odbywa się poprzez podwójny proces separacji: czysta ciecz białkowa jest odlewana, a następnie oczyszczana. Następnie jest suszona, przesiewana, kontrolowana i pakowana do wysyłki.
...Świeże groszki często spożywane są jako dodatek, z gotowanym i przyprawionym masłem i/lub miętą. Sól i pieprz zazwyczaj dodaje się do groszku, ale dopiero po podaniu. Świeże groszki są również wykorzystywane do przygotowania mięsnych zapiekanek pieczonych w garnku, sałatek oraz zapiekanek z ryżu lub ziemniaków z warzywami. Groszek gotuje się i używa do zup oraz dań głównych, takich jak kasza...