Francja, Faverolles-Sur-Cher
... / 315 Kcal tłuszcze 2.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.4 g Węglowodany 66.3 g w tym cukry 40.8 g Białko 4.7 g Sól 0.2 g Data minimalnej trwałości 4 miesiące po wyprodukowaniu. Ręcznie robiony piernik, niepokrojony, aby zachować jego wilgotność. Pyszny smak miodu kasztanowego, gryki i kwiatów z regionu Centrum. Składniki (miód, mąki, jajka i masło) zbierane w Loiret-Cher. Źródło błonnika, niska zawartość tłuszczu. Nawet forma jest wykonana w naszym departamencie.
... piernika. Piernik, jaki znamy dzisiaj, ma swoje korzenie w Mi-Kong, dosłownie miodowym chlebie po chińsku, który był już spożywany w X wieku i robiony z mąki pszennej, miodu i czasami wzbogacany ziołami. Teksty z XIII wieku wspominają Mi-Kong jako część racji wojennych jeźdźców Czyngis-chana, którzy rozpowszechnili go wśród Arabów. To w średniowieczu, podczas krucjat, Zachód poznał go na tych ziemiach. Waga netto: 140g...
Francja, Montauban
... zapachy 30ml Róża i piernik 2 naturalne barwniki różowy i brązowy 1 forma w kształcie kwiatów 1 ręcznie robiony palnik z czarnej gliny 3 świeczki typu tealight 2 strzykawki 5ml 1 instrukcja obsługi Referencja:LB-KITFONDANTSNOIR...