...Mąka soczewicowa jest zazwyczaj używana do wypieku ciast i chleba, poprzez mieszanie jej z mąką pszenną. Często dodaje się ją również do zup warzywnych, ciastek, herbatników i słodyczy. Główną cechą mąki soczewicowej jest to, że zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Ponadto jest bardzo bogata w minerały, takie jak potas, wapń, magnez, żelazo i fosfor. Technologia mielenia na zimno (t < 40°C) pozwala zachować większość witamin i minerałów.
Waga: 500 g...
...Specjalnie zaprojektowana kompleksowa karma startowa z podwyższoną zawartością białkai dostępnej energii dla jednodniowych przepiórek. Karma jest wzbogacona w białkai prebiotyki, co sprawia, że jest w pełni przyswajalna i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie ЖКТ młodych przepiórek. Zawiera wszystkie niezbędne witaminy, aminokwasy iminerały, które wspierają układ odpornościowy piskląt.
Karma...
...Mąka jest cennym, bogatym w białko paszą, która powstaje podczas produkcji olejów roślinnych po tłoczeniu i ekstrakcji nasion oleistych. Jest to wartościowa pasza, która zawiera 36-38% białka surowego, aminokwasy i metioninę, co pozytywnie wpływa na wzrost i rozwój młodych zwierząt. Jest niezastąpionym, bogatym w białko dodatkiem w produkcji pasz mieszanych dla drobiu i hodowli zwierząt. Zawiera witaminy E i B, błonnik, naturalne białka, potas, fosfor i inne minerały.