Estonia, Tallinn
...Ser cheddar Dana Slice-on-Slice to doskonałe rozwiązanie dla branży HoReCa (hotele, restauracje i kawiarnie). Plastry nie są pakowane indywidualnie, lecz po prostu ułożone jeden na drugim (w opakowaniach po 1033 g) w sposób, który umożliwia ich łatwe oddzielanie. Dzięki temu nasz ser w plastrach jest naprawdę łatwy w użyciu w szybkim i ruchliwym lokalu kanapkowym lub burgerowym. Termin przydatności do spożycia 9 +3 miesiące w temperaturze +2° do +8°C...
Francja, BRIE
...Sos cheddar to wielki klasyk. Jego tradycyjny przepis opiera się na serze cheddar, który najczęściej używa się w postaci startej dla większej wygody, na śmietanie oraz opcjonalnie na odrobinie mleka. Przygotowanie jest podobne do sosów z niebieskiego sera lub roquefort. Podgrzewa się śmietanę i mleko, a następnie dodaje się ser, mieszając za pomocą łyżki. Przyprawienie sosu cheddar jest również...