Francja, Auxerre
... przejść w odstępach tygodniowych. Ta metoda pozwala zwiększyć ilość jagód dotkniętych „szlachetną pleśnią”, jaką jest Botrytis. 3 do 4 przejść w prasie. Fermentacja w nowych beczkach. Starzenie przez 20 miesięcy, zawsze w beczkach. Œil: kolor złoty żółty Nez: intensywny, delikatnie owocowy i botrytyzowany Le conseil de l'œnologue: serwować w temperaturze 10-12°C Taux d'alcoolémie: 14% Temps de garde: 44 lata Conditionnement: Karton z 6 butelkami po 75cl Domaine: Château d'Yquem Appellation: Sauternes Millésime: 2011 Culture: Tradycyjna Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
Francja, Saint-Vérand
...Wino słodkie na bazie chardonnay, co jest dość rzadkie. Może być produkowane tylko w latach, gdy na winogronach rozwija się szlachetna pleśń. Zbierane ręcznie pod koniec października - na początku listopada. Bardzo niskie plony. Winogrona skoncentrowane w naturalnych cukrach. Idealne do towarzyszenia Twoim świątecznym posiłkom (foie gras lub deser). Pakowane w butelki o pojemności 50 cl.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play