Produkcja Cacio di Pienza to tradycja, która ma bardzo stare korzenie i była przekazywana z pokolenia na pokolenie aż do dzisiaj. Producenci mleka zebrali się w Cooperativa di Cotignano, wykorzystując i zachowując typowe metody przetwarzania: pozyskiwanie mleka z wyjątkowymi aromatami nadawanymi przez zioła typowe dla pastwisk Val d'Orcia, wyrafinowane techniki dojrzewania i, przede wszystkim, szc...
...Każda kropla Esencji Koncentrowanej Lawendy została stworzona, aby pachnieć całym praniem. Jej przyjemny i unikalny prowansalski zapach nadaje bieliźnie cenny, intensywny i świeży kwiatowy aromat. Płyn do dodania do zmiękczacza podczas prania ręcznego lub w pralce podczas ostatniego płukania. Pachnące Pranie Lawendowe jest wolne od parabenów i niklu.
Cafe to palarnia kawy z Vignola, która powstała z chęci przywrócenia i pogłębienia rzemieślniczej umiejętności robienia rzeczy dobrze i z pasją. Pomysł polega na powrocie do korzeni typowo włoskich smaków, które można delektować się w starannie stworzonych mieszankach przez mistrzów palenia. Naszym zobowiązaniem jest przekształcenie w rzeczywistość naszej pasji do poszukiwania surowców, metod obró...
Bertelli Formaggi S.r.l., obecny na rynku od czterech pokoleń, oferuje doskonałe jakościowo sery dojrzewające i świeże. Jesteśmy punktem odniesienia dla wielu europejskich firm w zakresie dostaw nie tylko Parmigiano Reggiano dojrzewającego od 12 do 60 miesięcy, ale także serów kozi i owczych z tradycji włoskiej. Jesteśmy również dostawcami typowych wędlin, takich jak salame, fiocchetto, mortadella...
Export Prodotti Italiani to zbiorowisko ekspertów w dziedzinie eksportu włoskich produktów, zaangażowane w łączenie najlepszego z Włoch z globalnymi klientami. Założona, aby zapewnić bezpośredni dostęp do autentycznych produktów wysokiej jakości, nasza firma odpowiada na potrzeby międzynarodowego rynku, współpracując wyłącznie z zaufanymi włoskimi producentami, aby zapewnić artykuły, które odzwier...
...Wyprodukowany w marcu, jest to miód, który ma tendencję do szybkiego krystalizowania. W stanie płynnym ma ciemno bursztynowy kolor z czerwonymi refleksami, a podczas krystalizacji przyjmuje odcienie brązowo-pomarańczowe. Zapach jest średnio intensywny i świeży, przypomina karmel, mieloną kawę, rumiankę, szafran. Aromat jest średnio intensywny i trwały, przypomina cukierki mou, tamaryndowca, lukrecję.
POŁĄCZENIA
W kuchni można go łączyć z dojrzałymi i pikantnymi serami, świeżymi i przyprawionymi wędlinami, porchettą i cotechino lub po prostu smarować na chlebie lub sucharkach na śniadanie.
...Glider o wysokiej zawartości fluoru
Gwarantuje wysoką akcelerację, doskonałą prędkość oraz odporność na wodę i brud.
Może być stosowany samodzielnie lub jako baza dla wosków fluorowych w proszku lub cieczy.
Kod art.: HF20180
Kod EAN: 8022937433401
Temperatura powietrza: -8C°... -20C°
Wilgotność powietrza: H° > 50%
Rodzaj śniegu: świeży lub przekształcony
Wilgotność śniegu: wilgotny
Aplikacja: stosować na gorąco T° żelazka 160C°...
... zapachu wyczuwalny jest utrzymujący się aromat sałaty morskiej oraz świeży zapach słoności
- Smak ujawnia słony i świeży posmak
Jest doskonałym dodatkiem do dań rybnych, świeżych owoców morza oraz najmodniejszego sushi i sashimi.
Pojemność: 70cl - 40%vol...
...Blady róż z żywymi akcentami. Dziko czerwone owoce, wiśnie. Żywe nuty brzoskwiń i moreli. Zaskakujący kwiatowy akcent magnolii z kwiatami jaśminu. Kwasowość i cukier są dobrze zbalansowane; elegancki i przyjemnie świeży.
Obszar: Wenecja
Typologia: D.O.C.
...Bazylia to aromatyczne zioło stosowane w kuchni jako ostatni akcent ze względu na swój świeży i delikatny smak. Używa się jej do warzyw, mięsa, ryb, zup, makaronu i sosu pomidorowego. Stosowana jest również na niestrawność oraz jako środek przeciwrobaczy.
Dostępna w pojemnikach lub styropianie o różnych wagach.
...Klasyczny sos tradycji śródziemnomorskiej, smaczny i świeży.
Autentyczny włoski sos na bazie pomidorów, smacznych oliwek Taggiasca bez pestek, marchewki, selera, kaparów, cebuli i bazylii. Cała włoska charakterystyka w połączeniu, które odzwierciedla najbardziej pasjonujące tradycje śródziemnomorskie.
Etykieta produktu
W zakładce 'Załączniki' znajdziesz etykietę z danymi odżywczymi i innymi...
... i jedwabista tekstura, szybko wchłaniająca się, głęboko nawilża skórę, redukując drobne linie i oznaki zmęczenia, zapewniając świeży i wypoczęty wygląd.
Antyoksydacyjny krem do twarzy o działaniu liftingującym BIOKOSMO, w całości wyprodukowany we Włoszech, jest odpowiedni dla skóry dojrzałej.
50 ml
KOD: BKV0008...
...). Ten rodzaj makaronu jest typowy dla Amalfi, gdzie powstał z rąk szefa kuchni Enrico Cosentino w 1978 roku, kiedy to, prezentując Scialatielli na konkursie kulinarnym, zdobył dzięki nim nagrodę entremetier roku.
Zgodność między Makaronem Świeżym a Makaronem Suszonym:
Uczynienie jakości wyborem na lepsze życie.
270 kcal/100g dla Makaronu Świeżego
350 kcal/100g dla Makaronu Suszonego
Makaron Świeży Śródziemnomorski Made In Italy "Neapol"
Transporty chłodnicze Stef...
Jest rok 1956, a Carmine Cortese rozpoczyna swoją przygodę, nadając swojemu marzeniu własne imię: szerzenie kultury kawy i tworzenie jednych z najlepszych mieszanek na rynku. Tak powstaje Caffè Cortese, nie tylko marka, ale nowa koncepcja rozumienia najczęściej spożywanego napoju na świecie. Dzięki jakości swojego produktu pan Carmine, jak wszyscy go nazywali, staje się punktem odniesienia w branż...
...Ricotta di Bufala Campana jest częścią historii i tradycji sektora mleczarskiego, symbolem naszego rolnictwa i dziedzictwa typowości, które tereny południowych Włoch potrafią wyrazić.
Ricotta di Bufala Campana DOP to świeży produkt mleczarski, więc nie podlega dojrzewaniu, uzyskiwany przez koagulację ciepłem białek serwatki z mleka bawolego, surowca pochodzącego z produkcji Mozzarelli di Bufala Campana, co nadaje jej szczególne cechy strukturalne kremowości i miękkości, porcelanową biel oraz wyraźne właściwości sensoryczne, które można opisać jako delikatny zapach mleka i słodycz.
...Mozzarella to świeży ser o elastycznej konsystencji, charakteryzujący się gładką, jednolitą powierzchnią o śnieżnobiałym kolorze. Smak jest słodki i delikatny, a zapach świeży i przyjemny. Występuje w różnych formach, będących wynikiem umiejętności naszych mistrzów serowarów: od kulek, przez węzełki, po plecionki i fiordilatte.
Zazwyczaj mozzarella jest spożywana na świeżo, sama jako przystawka (fiordilatte, zazwyczaj krojona w plastry i skropiona oliwą z oliwek oraz pomidorem, stanowi bazę do przygotowania słynnej caprese) lub jako dodatek do dań głównych, a także w sałatkach.
Jesteśmy firmą założoną w Barcelonie, która zajmuje się dystrybucją produktów dla sektora gastronomicznego oraz dużych obszarów handlowych. FAMYFO to nasza zarejestrowana marka z 2018 roku, powstała we współpracy z producentem serów rzemieślniczych, z naszą marką przeznaczoną wyłącznie do sprzedaży ITFDFOOD. Nasze korzenie to firmy rodzinne z dużym duchem pracy i ciągłego doskonalenia. Jesteśmy of...
Dostarczamy do dystrybutorów, restauracji, hoteli, kanału Ho.Re.Ca, cateringów oraz klientów prywatnych. Od momentu otwarcia, Wild Italy zyskało uznanie dzięki niezrównanemu zaangażowaniu w zaspokajanie potrzeb swoich klientów. Specjalizujemy się w linii świeżego trufla. Nasza siedziba znajduje się we Włoszech. Wysyłka jest szybka, w ciągu 24/48h. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informac...
Jesteśmy rodzinną firmą rolniczą z siedzibą w górnym Salento w Carovigno (BR) - Apulia, na wysokości 160 metrów, 5 km od Morza Adriatyckiego w południowych Włoszech. Produkujemy z terenów Masserii Pietrasanta, będącej naszą własnością, oliwę z oliwek extra virgin z drzew wielowiekowych, chronionych przez region Apulia, które mają od 800 do 1000 lat, oraz oliwy aromatyzowane świeżo mielonymi oliwka...
...Mozzarella di Bufala Campana DOP to świeży ser o miękkiej konsystencji, produkowany wyłącznie z mleka bawolego pochodzącego z regionu jego pochodzenia. Mleko bawole ma inną kompozycję niż mleko innych gatunków zwierząt wykorzystywanych do produkcji sera. W rzeczywistości, w przeciwieństwie do mleka krowiego i koziego, jest bogatsze w białko, tłuszcze, a przede wszystkim wapń.
Typy i Format
Waga: od 25 g do 2 kg
TERMIN PRZYDATNOŚCI 12 DNI / TERMIN PRZYDATNOŚCI 18 DNI / TERMIN PRZYDATNOŚCI 21 DNI
Kody: od 1702 do 17...
...Olej EVO 100% organiczny jest produkowany z oliwek ekologicznych z naszego regionu. Ma średnio intensywny owocowy smak. Świeży i zrównoważony, oferuje wyjątkowe doznania dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni. Na podniebieniu ma wyraźny smak z idealnie zharmonizowaną goryczką i pikantnością.
...Açaì Biologiczne Luzem od Vegantis, dostępne w formatach i cenach hurtowych, jest w 100% naturalne, liofilizowane i surowe, certyfikowane jako ekologiczne.
Wyprodukowane w Brazylii, jest to proszek uzyskiwany z miąższu jagód açaì.
Świeży miąższ jest liofilizowany nowoczesną techniką freeze-dried, czyli w bardzo niskiej temperaturze, aby zachować jego cechy organoleptyczne i mikroelementy.
Jest...
...PROSECCO DOC
Jego kwiatowy i owocowy aromat, świeży, lekki i radosny smak: Prosecco DOC to wino symbolizujące prostotę i wyrafinowanie, które identyfikuje się z niepowtarzalnym stylem życia Made in Italy.
Winogrona używane do Prosecco DOC to głównie Glera, typowa odmiana z północno-wschodnich Włoch, znana już od czasów rzymskich.
Glera to rodzaj białego winogrona. Jego pędy mają ciemno-orzechowy kolor i produkują dużą ilość kiści winogron w kolorze słomkowym.
... zachowuje właściwości organoleptyczne pomidorków, które utrzymują słodki i świeży smak. Wprowadzając półsuchy pomidorek koktajlowy do naszej gamy produktów, nie tylko oferujemy symbol sycylijskiej tradycji kulinarnej, ale także zapewniamy pewność co do pochodzenia składników oraz śledzenia pomidorków, uprawianych w certyfikowanych szklarniach, które są stale monitorowane. Ten smaczny produkt to delikates w sosach, sałatkach, bruschettach lub jako przystawka.
Opakowanie: 190 g...