Włochy, Radicofani
...Produkt wytwarzany jest z mleka pozyskiwanego z określonych obszarów, zgodnie z regulacjami Konsorcjum ds. zarządzania i produkcji pecorino DOP. Koagulacja odbywa się w temperaturze w zakresie od 35 do 38°C, a łamanie skrzepu powinno mieć konsystencję orzecha laskowego. Forma może ważyć od 1,00 kg do 3,50 kg. Nasza firma oferuje ser o wadze około 2,00 kg, dojrzewający minimum 20 dni. Ser ma białą, zwartą strukturę oraz świeży, niepowtarzalny smak.
Włochy, Fidenza
...Supramonte to ser owczy o minimalnym czasie dojrzewania wynoszącym 60 dni. Smak jest lekko słony, a tekstura staje się krucha w miarę dojrzewania.
Włochy, Misano Adriatico
...To białe wino Pinot Grigio delle Venezie DOP jest doskonałym wyborem dla miłośników wina. Opakowanie zawiera 6 butelek po 75 cl, idealne na wieczór degustacyjny z przyjaciółmi lub do towarzystwa Twoim ulubionym potrawom. Świeży i owocowy smak doskonale komponuje się z rybami i świeżymi serami.
Włochy, Trepuzzi
... zapachu wyczuwalny jest utrzymujący się aromat sałaty morskiej oraz świeży zapach słoności - Smak ujawnia słony i świeży posmak Jest doskonałym dodatkiem do dań rybnych, świeżych owoców morza oraz najmodniejszego sushi i sashimi. Pojemność: 70cl - 40%vol...
Włochy, San Stino Di Livenza
...Słomkowożółty kolor z jasnymi zielonkawymi refleksami. Suchy, czysty, delikatny i świeży smak, dzięki swojej finezji, stał się parametrem do nauki degustacji wina. Odmiana winogron: Chardonnay Obszar: Wenecja...
Włochy, Sizzano
...Salami Dania rybne Białe mięso KOLOR Jasno słomkowy Jasne zielonkawe refleksy AROMA Złożony Nutki owoców i cytrusów Kwiatowe i sianowe nuty SMAK Suchy Bardzo świeży i mineralny TEMPERATURA: 6-8 °C ALKOHOL: 12% - 13% vol...
...Bazylia to aromatyczne zioło stosowane w kuchni jako ostatni akcent ze względu na swój świeży i delikatny smak. Używa się jej do warzyw, mięsa, ryb, zup, makaronu i sosu pomidorowego. Stosowana jest również na niestrawność oraz jako środek przeciwrobaczy. Dostępna w pojemnikach lub styropianie o różnych wagach.
Włochy, Imperia
... informacjami o produkcie. Dopasowania Bogaty i otulający smak sprawia, że jest idealny do każdego rodzaju makaronu. Lekko podgrzany, aby wzmocnić smak, można go bezpośrednio wlać na lekko al dente makaron. Jak w przypadku innych sosów z naszej oferty, jest również idealnym dodatkiem do kanapek i bruschetty. Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 3 dni. Kod: SUOL 180...
Włochy, Villafranca
... charakterystyczny kształt tego formatu. W kuchni Paccheri są naprawdę wszechstronne: doskonale komponują się zarówno z sosami, jak i z warzywami, mięsem czy rybami. Paccheri Del Vesuvio są nie do pomylenia, wystarczy je podać z dobrym sosem mięsnym lub zapiekanką, aby uwolniły swoją apetyczną delikatność i unikalny, niepowtarzalny smak. Zgodność między Makaronem Świeżym a Makaronem Suchym: Uczynienie jakości wyborem dla lepszego życia. 270 kcal/100g dla Makaronu Świeżego 350 kcal/100g dla Makaronu Suchego Makaron Świeży Śródziemnomorski Made In Italy "Neapol" Transporty chłodnicze Stef...
Włochy, Noci
...Mozzarella to świeży ser o elastycznej konsystencji, charakteryzujący się gładką, jednolitą powierzchnią o śnieżnobiałym kolorze. Smak jest słodki i delikatny, a zapach świeży i przyjemny. Występuje w różnych formach, będących wynikiem umiejętności naszych mistrzów serowarów: od kulek, przez węzełki, po plecionki i fiordilatte. Zazwyczaj mozzarella jest spożywana na świeżo, sama jako przystawka (fiordilatte, zazwyczaj krojona w plastry i skropiona oliwą z oliwek oraz pomidorem, stanowi bazę do przygotowania słynnej caprese) lub jako dodatek do dań głównych, a także w sałatkach.
... krowiego ma delikatny smak, ale jednocześnie jest dobrze rozpoznawalna dzięki swoim cechom organoleptycznym. Oprócz spożywania na świeżo, często jest używana jako składnik do gotowania. Klasycznym przykładem jest pizza, na którą jest dodawana, aby nadać jej inny smak niż zwykle.
Włochy, Santa Ninfa
...Olej EVO 100% organiczny jest produkowany z oliwek ekologicznych z naszego regionu. Ma średnio intensywny owocowy smak. Świeży i zrównoważony, oferuje wyjątkowe doznania dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni. Na podniebieniu ma wyraźny smak z idealnie zharmonizowaną goryczką i pikantnością.
Włochy, Modena
...PROSECCO DOC Jego kwiatowy i owocowy aromat, świeży, lekki i radosny smak: Prosecco DOC to wino symbolizujące prostotę i wyrafinowanie, które identyfikuje się z niepowtarzalnym stylem życia Made in Italy. Winogrona używane do Prosecco DOC to głównie Glera, typowa odmiana z północno-wschodnich Włoch, znana już od czasów rzymskich. Glera to rodzaj białego winogrona. Jego pędy mają ciemno-orzechowy kolor i produkują dużą ilość kiści winogron w kolorze słomkowym.
... zachowuje właściwości organoleptyczne pomidorków, które utrzymują słodki i świeży smak. Wprowadzając półsuchy pomidorek koktajlowy do naszej gamy produktów, nie tylko oferujemy symbol sycylijskiej tradycji kulinarnej, ale także zapewniamy pewność co do pochodzenia składników oraz śledzenia pomidorków, uprawianych w certyfikowanych szklarniach, które są stale monitorowane. Ten smaczny produkt to delikates w sosach, sałatkach, bruschettach lub jako przystawka. Opakowanie: 190 g...
Włochy, Nave
...Sugerowane połączenia Aperitify, tartinki, antipasti, zupy rybne, ryby o wyrazistym smaku, gotowane warzywa, makaron z sosem, risotto. Uwagi Zawiera siarczyny. Pojemność: 1,5 ltl Kod: 08295 Kategoria: Musujące Zawartość alkoholu: 11% Kraj: Włochy Region: Piemont Szczepy: Mieszanka winogron z białych szczepów, w równowadze. Kolor: Jasno słomkowy. Zapach: Delikatny zapach kwiatów polnych, charakterystyczny. Smak: Wytrawny, słony, świeży i harmonijny.
Włochy, Marciano Della Chiana
...która czyni go wyjątkowym: nie zawiera Alliny. Dzięki temu jest całkowicie strawny i nie pozostawia czasami nieprzyjemnego zapachu. Krótko mówiąc, czosnek odporny na pocałunki. Do przygotowania tego sosu wykorzystaliśmy całą roślinę aglione, od kwiatu po cebulę. Powstał świeży, słodki i delikatny smak. Z tego powodu zalecamy podgrzanie go przez kilka minut i odlanie na makaron. Idealny do przyprawiania każdego rodzaju makaronu, w szczególności tradycyjnych Pici, z dodatkiem grzybów i kiełbasy lub kaparów i sardeli, albo Starożytnego Guanciale.
Włochy, Trezzano Sul Naviglio (milan)
...{"DESCRIPTION":"Likier z koreańskiego czerwonego żeń-szenia z świeżym korzeniem żeń-szenia. Niezwykle przyjemny smak, średnia zawartość alkoholu, idealny na każdą okazję. Elegancka butelka szklana umieszczona w kartonie, idealna na oryginalny i unikalny prezent. Świeży korzeń żeń-szenia, zawarty w butelce, można zjeść, aby cieszyć się oryginalnym i unikalnym smakiem prawdziwego żeń-szenia...
Włochy, Torino
...Soki NFC (nie z koncentratu), koncentraty i puree z Turcji. Owoce są przetwarzane w minimalnym stopniu, aby zachować ich świeży smak i kolor, a większość produktów jest certyfikowana jako organiczna. Wysokiej jakości atrybuty produktów, które oferujemy, zapewniają, że będą one doskonałym dodatkiem do większości zastosowań w branży spożywczej i napojowej. Jakość i dostępność są gwarantowane przez...
Włochy, Turin
...Ekoterra oferuje różnorodne soki owocowe z Turcji i Włoch w wersji NFC (nie z koncentratu) oraz w koncentracie. Owoce są minimalnie przetwarzane, aby zachować ich świeży smak i kolor, a większość produktów jest certyfikowana jako organiczna. Wysokiej jakości cechy oferowanych produktów zapewniają, że będą one doskonałym dodatkiem do większości zastosowań w branży spożywczej i napojowej. Jakość i...
Włochy, Ventimiglia Di Sicilia
... posmakiem karczocha, migdała i świeżej trawy. Ta oliwa pozostawia balsamiczny i świeży posmak, idealna do użycia na surowo, do podawania z przystawkami rybnymi, zupami i czerwonym mięsem. Oliwa z oliwek extra virgin jest również stosowana, zamiast masła, do wypieków w ciastkach, słodyczach i tortach.
Włochy, Pontecagnano Faiano
...Bogaty w wodę i sole mineralne, dostarcza odpowiednią ilość błonnika. W zależności od odmiany liście mogą być jasnozielone lub ciemnoczerwone. Smak różni się w zależności od koloru: świeży i delikatny w odmianach o zielonych liściach, skłonny do goryczy w tych o czerwonych liściach. Odmiana baby leaf. Możliwość wykorzystania do przygotowania misticanzy. Dostępny w czarnych skrzynkach lub w termozgrzewanym styropianie o wadze 500 g i 1 kg.
Włochy, Maruggio
...Winogrono: Negroamaro – czarna Malvasia – Primitivo Obszar produkcji: Wschodnia część Taranto Typ gleby: Czerwona ziemia zmieszana z tufem i/lub wapieniem Typ uprawy winorośli: Wspierany alberello Średni wiek winnicy: 15 lat Średnia produkcja / hektar: 90/120 quintali winogron Rocznik: Wrzesień Metoda zbioru winogron: Ręczna Alkohol: 11% -12% obj. Kolor: Żywy róż Bukiet: Charakterystyczny winny Smak: Wytrawny, bardzo harmonijny Temperatura podawania (Celsjusz): 8° 10° C Zalecane: Aperitif, ryby i włoskie przystawki, owoce morza, delikatne zupy, a także warzywa, mozzarella i świeży ser.
...Jasno słomkowy kolor z złotymi refleksami, kwiatowy aromat z pikantnymi nutami wanilii. Suchy smak, przyjemnie świeży i trwały. Połączenia: Idealny jako aperitif, z białym mięsem, daniami rybnymi, jeżowcami i skorupiakami, ostrygami.
Włochy, Milano
...Czarny czosnek to po prostu świeży czosnek (Allium sativum L.) fermentowany wyłącznie poprzez kontrolowane zmiany temperatury, wilgotności powietrza oraz ciśnienia atmosferycznego przez określony czas. Proces ten przekształca ząbki z białego na ciemny kolor, nadaje im słodki smak i zmienia ich konsystencję z chrupiącej na żelową. Proces przekształcania białego czosnku w czarny czosnek jest...
Włochy, Villafranca Piemonte
... włoskich wędlin. Firma zajmuje się ubojem, przetwarzaniem i handlem mięsem wieprzowym, zawsze zapewniając świeży i naturalny asortyment. W ofercie znajdują się: świeże i mrożone mięso wieprzowe, kiełbasy, szynki, salami, zampone, coppa di testa, mortadella, culatello, pancetta i cotechino.
Włochy, Altamura
... maksimum 55 stopni Celsjusza, co pozwala zachować wartości odżywcze i trwałość podczas gotowania. Produkujemy makaron świeży i suchy, ekologiczny i konwencjonalny, z Farro dicoccum, pszenicy durum Senatore Cappelli, pełnoziarnisty, aromatyzowany produktami liofilizowanymi i naturalnymi. Nasze produkty są obecne na rynku włoskim, od sektora hurtowego po detaliczny, oraz na rynku zagranicznym, głównie w Hiszpanii, Portugalii, Niemczech, Anglii, Kanadzie, Brazylii, Australii i USA.
... smak wsi i tradycyjnej kuchni. Wnętrza restauracji oraz wszystkie meble wykonane są z lokalnego kamienia, wiernie oddając wiejski styl typowy dla naszego regionu. W kuchni natomiast łączymy proste i naturalne elementy ziemi.
Włochy, Montecorvino Rovella
... minerały, z którego produkowane są różnorodne kształty, wszystkie wytwarzane na miedzianych formach. Suszenie, niemal naturalne, odbywa się w temperaturze 30/40°C przez okres od 8 do 24 godzin, aby makaron zachował swój smak. Metody są więc w pełni rzemieślnicze, ale nie wyklucza się również wkładu nowoczesnych technologii, które umożliwiają m.in. pasteryzację parową, natychmiastowe pakowanie świeżego produktu w zmodyfikowanej atmosferze oraz sterylizację gotowego produktu. Produkcja wynosi około 1200 kilogramów dziennie.
Włochy, Cinisello Balsamo
... sposobów i innowacyjnych pomysłów na prezentację i tworzenie naszych produktów, nie zapominając jednak o wartościach tradycji. Dzięki ścisłemu przestrzeganiu przepisów z dawnych lat, cieszymy się, że możemy serwować na stołach produkty, które przypominają o dawnych smakach, często zbyt często zapomnianych: Smak włoskiej tradycji kulinarnej. Naszą misją jest dotarcie do coraz większej liczby klientów, którzy doceniają wartość dobrego jedzenia, a aby zapewnić Jakość w przystępnej cenie, postanowiliśmy pominąć jeden krok, aby nie kompromitować się w kwestii ceny ani surowców.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play