Włochy, Martina Franca
...Capocollo di Martina Franca to wykwintna wędlina, produkowana zgodnie z dawną tradycją rzemieślniczą. Ta wędlina charakteryzuje się pikantnym i aromatycznym smakiem, uzyskiwanym dzięki użyciu vincotto pugliese oraz wędzeniu drewnem z roślinności śródziemnomorskiej. Capocollo doskonale nadaje się do spożywania samodzielnie lub jako część deski wędlin, w towarzystwie lokalnych serów i win. Jego rzemieślnicza produkcja i unikalny smak czynią go produktem doskonałym w gastronomii pugliese.
Włochy, Mesoraca
...Capocollo Calabrese uzyskuje się z obróbki górnej części karku wieprzowego oraz części barku. Mięso jest solone i starannie masowane ręcznie, a następnie pakowane w naturalne jelito i dojrzewa przez ponad 90 dni w kontrolowanej temperaturze i wilgotności. W trakcie solenia dodawane są przyprawy i zioła charakterystyczne dla kalabryjskiej receptury, w tym niezastąpiony mielony chili. Kategoria: Wędliny kalabryjskie WAGA: 500/550g Waga: 0.550 kg Składniki: Mięso wieprzowe, Sól, Aromaty naturalne i przyprawy Cukry: dextroza i sacharoza Przeciwutleniacze: E301 Konserwanty: E250-E252...
Włochy, Viterbo
Firma została założona w 1947 roku przez założyciela Coccia Sesto, znakomitego rzeźnika. Z biegiem czasu firma się rozwija i staje się przemysłem, ale zasada pozostaje ta sama: używać najlepszych surowców i nigdy nie mieć komór mroźniczych, aby zapewnić standard jakości różniący się od zwykłego. Dziś firma jest certyfikowana zgodnie z normą ISO 22000, uprawniona do eksportu do Kanady, wpisana na l...
Włochy, Altamura Di Bari
...Jedna z najlepszych wędlin, które produkujemy, typowa dla regionu Apulia. "Capocollo Pugliese"...
Pasujące produkty
Capocollo Pugliese
Capocollo Pugliese
Inne Produkty
Soppressata
Soppressata
...SEMIARTISAN SALUMI: ŚWIEŻA I DOJRZAŁA KIEŁBASA, SUROWY PROSCIUTTO, NDUJA, SŁODKA I OSTRY SPIANATA, COPPA, CAPOCOLLO.
...Antipasto z wędlin z toskańskiej tradycji z rzemieślniczym prosciutto crudo, salami chiantigiano i capocollo.
Włochy, San Donaci
...Wino uzyskane z winifikacji winogron Negroamaro (90%) i Malvasia Nera (10%). Obszar produkcji: Salento, między prowincjami Brindisi i Lecce. Starzenie w beczkach. W aromacie wyczuwalne są nuty dojrzałych owoców o czerwonym miąższu i dżemów, przyprawione czarnym pieprzem, lukrecją, nutami tostowanymi oraz balsamicznymi akcentami śródziemnomorskiej roślinności. Idealne do twardych serów, takich jak Comtè, Gorgonzola, wędlin, takich jak pancetta wieprzowa, chorizo, capocollo oraz grillowanych mięs czerwonych.
Włochy, Ferrere
Agrisalumeria Luiset to gospodarstwo rolne o krótkim łańcuchu dostaw, specjalizujące się w hodowli świń oraz w produkcji wędlin z przetworzonego mięsa wieprzowego bezglutenowego, typowego dla Piemontu. W Ferrere (AT), w regionie Monferrato Astigiano, hodujemy świnie na wolnym powietrzu, z których pozyskujemy świeże mięso wieprzowe, takie jak żeberka, capocollo, kotlety oraz typowe wędliny...
Włochy, Fasano
... ogromną pasję do naszych produktów, takich jak Capocollo, Salame, Pancetta salata i steccata, dodając wędliny o zasięgu krajowym, takie jak Bresaola, Speck, Wurst, Mortadella i Prosciutto Cotto. Nasze wędliny pochodzą z lokalnych mięs z pastwisk apulijskich w promieniu 0 km.
Włochy, Vaiano-Loc. La Foresta
... wyselekcjonowanych produktów gastronomicznych o unikalnym i niepowtarzalnym smaku, w pełnym poszanowaniu pierwotnej tradycji wiejskiej oraz tych, którzy wykonują swoją pracę z pasją i oddaniem. Szynki, kiełbasy, kiełbaski, capocollo, finocchiona, pancetta, sery owcze i krowie to tylko niektóre z licznych specjałów produkowanych przez firmę. Naucz się dbać o siebie i odkryj smaki dawnych czasów w duchu zdrowego i naturalnego życia, gdzie najautentyczniejsze i najbardziej emocjonujące chwile mieszają się z zapachem wspomnień i tradycji.
Włochy, Castel Goffredo
Tworzenie rur z elastycznej, przewiewnej tkaniny do ochrony szynki, łopatki, capocollo, szynki, filze, boczku itp. przed wszelkiego rodzaju owadami podczas dojrzewania. Używa się ich, wkładając szynkę, capocollo itp. do rury, zaraz po soleniu. Produkcja hurtowa rur ochronnych dla przemysłu spożywczego. Nasza firma z siedzibą w prowincji Mantova produkuje rury do wędlin z materiałów syntetycznych i naturalnych. Dzięki specjalistycznym maszynom i włóknom gwarantujemy produkty antybakteryjne i odporne. Jesteśmy również w stanie stworzyć produkty na miarę, dostosowane do potrzeb klienta.
Włochy, Scario
...Capocollo, Guanciale, Makaron biologiczny, Wino biologiczne, Oliwki, Pasztet, Dżemy, Marmolada, Mastaccioli, Cantucci. Miód rzemieślniczy, Produkty z orkisz, Propolis, Cukierki miodowe, Torroncino panny młodej, Oliwa i mąka konopna, Mąka senatora cappelli, Saragolla, Makaron z orkisz, Amaro Penna, Przyprawy, Szampan, Grappa,...
Włochy, San Demetrio Corone
Nata stworzona specjalnie do produkcji wędlin, takich jak capocollo i pancetta D.O.P., Madeo Industria Alimentare zajmuje się również produkcją szynki i salami z czarnej świni kalabryjskiej. Stosowane techniki są głównie rzemieślnicze, jak solenie, które wciąż odbywa się ręcznie w typowych solankach, tak jak kiedyś. Niemniej jednak, tam gdzie to konieczne, nie gardzi się wykorzystaniem nowoczesnych technologii, tak że suszenie powierza się maszynom entalpicznym, które wykorzystują warunki klimatyczne na zewnątrz, aby wewnątrz odtworzyć idealną wentylację.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play