Włochy, Imperia
... aromatyczne nuty oliwki Biancolilla ze słodyczą oliwki Taggiasca. Efekt jest zaskakujący i bardzo przyjemny. Nazwa „Rêuza”, co oznacza Róża w dialekcie liguryjskim, odnosi się do perfumowanej oliwy, podobnie jak kwiat. Oliwki zbierane są ręcznie w miesiącach listopadzie i grudniu. Ekstrakcja oliwy odbywa się z najwyższą starannością, ściśle na zimno. kod:REU .25...
Włochy, Caccamo
...Organiczna Oliwa z Oliwek Extra Virgin Tłoczona na Zimno, Chroniona Nazwa Pochodzenia Sycylia...
Włochy, Sciacca
...Unia Producentów Oliwek Sycylii Spółdzielnia została uznana za Organizację Producentów w Regionie Sycylii na podstawie D.D.G. nr 207 z dnia 30/01/2015, mając na celu promowanie Wspólnej Polityki Rolnej poprzez zwiększenie konkurencyjności, orientację na rynek, promowanie korzystnych efektów spożycia oliwy z oliwek extra virgin oraz ochronę środowiska. Nasza Spółdzielnia zawsze była i zawsze...
Włochy, Maruggio
... jeszcze w starym systemie drzewnym, który został wprowadzony ponad dwa tysiące lat temu przez Greków, co przypomina o ich urokliwej historii. Ekstrakcja oliwy z oliwek odbywa się dzięki obecności dwóch linii do zimnego przetwarzania oraz użyciu młynów, które wciąż mają sześć kamieni mielących z czarnego granitu, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zimnej oliwy o doskonałej jakości. Oliwki, które...
Włochy, Biancavilla
...Odmiana: nocellara etnea. Odmiana wielofunkcyjna, ponieważ nadaje się do produkcji oliwy z oliwek extra virgin o bardzo niskiej kwasowości oraz do przetwarzania oliwek stołowych. "Nasza oliwa jest w 100% włoska". Proces produkcji zaczyna się od uprawy drzew oliwnych na gruntach własnych. Nasza firma uprawia bez użycia pestycydów! Zbiór odbywa się ręcznie, co zapewnia wyższą jakość produktu...
Włochy, Gubbio
... przerwy między mielenie, mieszanie i ekstrakcją) w temperaturze 27 °C. To sprzyja ostatecznej jakości oliwy z oliwek. Konserwacja oleju: Olej przechowywany jest w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, aby chronić produkt przed utlenieniem. Napełnianie: Olej jest bezpośrednio napełniany zgodnie z wytycznymi HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli). Po krótkiej przerwie olej jest naturalnie filtrowany przez dekantację, aby zachować jego właściwości odżywcze i organoleptyczne w niezmienionej formie. Dlatego jest starannie napełniany w puszki.
Włochy, Pienza
...MONACI REMO S.r.l to firma rodzinna z siedzibą w PIENZA, w pięknej Val d'Orcia w prowincji Siena. Świadoma licznych zmiennych, które wpływają na jakość oliwy z oliwek, firma osobiście nadzoruje wszystkie etapy produkcji, od uprawy na polu po tłoczenie w młynie. Podstawą dobrej oliwy jest przede wszystkim zdrowa oliwka, która musi być zbierana w odpowiednim stopniu dojrzałości, (pakowanie), i...
...harmonijny i zrównoważony, o ziołowym aromacie przypominającym Stare Smaki Kalabrii. KARTA PRODUKTU PRODUKT Olej Extra Vergine di Oliva Biologico KRAJ Włochy REGION Kalabria TEREN Wzgórze Presila kalabryjska ŚRODOWISKO Nieskażone i czyste UPRAWA Ziemia wzbogacona naturalnymi substancjami: trawa, bobik (sowescio) ZBIÓR Mechaniczny wibrator z parasolem EKSTRAKCJA Ekstrakcja na zimno (poniżej 27°) w...
Gospodarstwo rolne Faggeto produkuje głównie oliwę z oliwek extra virgin. Cały proces produkcji odbywa się w firmie, od zbioru po mielenie oliwek, które odbywa się w zakładzie tłoczni. Tłocznia działa w trybie ciągłym, a ekstrakcja odbywa się całkowicie na zimno. Firma produkuje również wyroby piekarnicze, które są wytwarzane głównie z oliwy z oliwek extra virgin oraz mąki uzyskanej z zbóż...
Włochy, Capriglia Irpina
...ekstrakcja, pakowanie. Każdy krok jest delikatny i ważny, aby uzyskać oliwę z oliwek extra vergine wysokiej jakości. Oliwki, z których uzyskujemy naszą oliwę, są zbierane ręcznie, starożytną metodą „bacchiatura” i mielone w kamiennych żarnach. Tłoczenie na zimno uzyskanej masy, realizowane wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych, zapewnia oliwę o niskiej kwasowości (maks. 0,5%). Wszystko to odbywa się w Capriglia Irpina, a dla większej pewności możemy gościć wszystkich, którzy chcą zobaczyć na własne oczy.
Włochy, Campagna
... nieprzyjemne smaki spowodowane nadmiernym i natychmiastowym odkwaszeniem (gorycz). 2) Ekstrakcja centryfugowa, więc bez wstrząsów (w przeciwieństwie do wirówki) przy bardzo niskich obrotach i bez użycia separatorów wirówkowych (klarowników), z pierwszego tłoczenia i całkowicie na zimno. DZIĘKI TYM DWÓM EKSKLUZYWNYM METODOM zachowane są wszystkie cechy najlepszej oliwy: zapach, kolor, smak, aromat i cechy organoleptyczne. Odmiany naszej ekskluzywnej produkcji to: rotondella, carpellese, frantoio i leccino. Nasza marka handlowa to „ORO DEL SELE”.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play