Raffael reprezentuje najlepsze produkty cukiernicze na bazie kasztanów, uzyskiwane zgodnie z dawnymi i szlachetnymi recepturami, z wykorzystaniem innowacyjnych metod i zaawansowanych technik, które zachowują niezmienione stare smaki najlepszej tradycji rzemieślniczej.
Kasztany w produktach Raffael pochodzą z najlepszych obszarów produkcji we Włoszech: Piemont, Toskania, Lacjum, Kalabria...
... prowincjonalnej. Powierzchnia użytków rolnych, według wiarygodnych szacunków, wynosi od 1200 do 1400 hektarów. Nasza firma oferuje produkt wysokiej jakości, bezpośrednio z naszych ziem, a także dostarcza do innych ważnych krajów sąsiednich, również w rejonie Cimino. Produkty są przetwarzane według starych, tradycyjnych i naturalnych metod, które podkreślają ich jakość. Ponadto w innych porach roku zajmujemy się innymi ważnymi produktami, takimi jak fenkuł, szparagi i karczochy rzymskie, melony i arbuzy z Maremmy toskańsko-lazialskiej.
...Nasza firma, zlokalizowana na zboczach Etny, produkuje duże wczesne "marroni". Działania związane z zbiorami i marketingiem odbywają się od 2 września do 31 grudnia.
La Cosentina S.r.l. specjalizuje się w docenianiu doskonałości oferowanej przez nasz region: suszone figi z Kalabrii.
OWOCE SUSZONE I PRZYPRAWY.
Firma od ponad dwudziestu lat selekcjonuje i przetwarza suszone figi zbierane na kalabryjskich wzgórzach, gwarantując wysoką jakość, naturalność owoców oraz dbając o prawdziwą tradycję.