...Produkt wytwarzany jest z mleka pozyskiwanego z określonych obszarów, zgodnie z regulacjami Konsorcjum ds. Zarządzania i Produkcji sera pecorino DOP.
Koagulacja odbywa się w temperaturze w zakresie od 35 do 38°C, a rozdrabnianie skrzepu powinno mieć wielkość ziarna kukurydzy. Forma może ważyć od 1,000 kg do 3,500 kg.
Nasza produkcja ma wagę około 1,800 kg na formę i dojrzewa przez minimum 120 dni.
Zapach jest intensywny, a smak delikatnie wyrazisty.
... ultradźwięki, które wywołują koagulację termiczną (podgrzewanie tkanki do 65-70 stopni) na poziomie skóry właściwej i tkanki łącznej. Koagulacja termiczna wyzwala tworzenie nowych włókien kolagenowych, co z kolei prowadzi do nieinwazyjnego efektu liftingu.
...ultrafiltracja, osmoza, koncentracja oraz koagulacja, które znajdują zastosowanie w przemyśle winiarskim, napojów, soków, piwa, mleka i lodów, a także w innych sektorach, takich jak chemiczny, farmaceutyczny i kosmetyczny. Wszystkie maszyny Sfoggiatech są certyfikowane pod względem jakości i bezpieczeństwa zgodnie z obowiązującymi międzynarodowymi normami. Firma posiada certyfikaty UNI EN ISO 9001:2008 oraz UNI EN ISO 3834 – 2 (dotyczący procesu spawania).
...Produkujemy tkaniny bawełniane, mieszanki bawełny z poliestrem, bawełny z lnem, włókna węglowe, elastyczne/mieszane różne do najróżniejszych zastosowań: koagulacja, powlekanie PU i PVC, przemysł, opakowania, tekstylia domowe, meble, ogród. Jesteśmy liderem na rynku włoskim i zagranicznym. Nasza produkcja jest w całości MADE IN ITALY, przędziemy i tkamy w naszych zakładach w pobliżu Bergamo.