Włochy, Acquaviva Delle Fonti (ba)
...W formacie makaronu z Apulii, orecchiette są gastronomicznym symbolem regionu Apulia. Bardzo popularne również za granicą, orecchiette są okrągłe i wklęsłe, z cieńszym środkiem niż brzeg i chropowatą powierzchnią. Orecchiette najlepiej komponują się z rzepą, ale szczególnie polecane są również w połączeniu z sosem, brokułami, szparagami i innymi składnikami.
Włochy, Ceglie Messapica
Produkcja i sprzedaż makaronu świeżego i suchego, orecchiette, fusilli, cavatelli, tagliatelle. Makaron świeży z palonej pszenicy, makaron świeży z pszenicy senatore cappelli, makaron świeży jajeczny. Eksport, Niemcy, Anglia, Francja, Pastificio SUMA, łącząc najwyższą jakość i autentyczność, tworzy z najlepszych mieszanek semoliny swoją miłość do makaronu. Bogaty i niepowtarzalny smak orecchiette,...
Włochy, Castelfidardo
...Oliwa z oliwek extra virgin o lekkim owocowym smaku z aromatami dojrzałej oliwki, które przypominają żółte jabłko lub owoc migdała. Ma delikatny i łagodny smak, mniej intensywny w porównaniu do innych oliw. Idealna do każdego dania; szczególnie dobrze komponuje się z potrawami o średniej strukturze, takimi jak: orecchiette z brokułami, bobem i cykorią, mięsem białym, rybą na parze, sałatkami, itd…...
Włochy, Martina Franca
...dojrzały caciocavallo i pecorino pugliese, wszystkie wytwarzane zgodnie z rzemieślniczymi metodami przekazywanymi przez pokolenia. Oferujemy również organiczną oliwę z oliwek extra virgin, wyborne wina z Apulii, takie jak Primitivo, Negramaro i Chardonnay, a także tradycyjne wędliny i rzemieślniczy makaron, taki jak orecchiette i taralli. Wykorzystujemy nowoczesne technologie, aby zachować świeżość...
Włochy, San Lorenzo Di Parabiago
... ramowe i tunelowe, półautomatyczne i automatyczne pakowarki, nidiarki, farfallatrici, maszyny do orecchiette i trofie itp. … Jesteśmy również w stanie otworzyć sklepy i laboratoria do świeżego makaronu; a także przyjechać na miejsce w celu instalacji i nauki z przepisami dla mniej doświadczonych (z dużą różnorodnością nadzień, od klasycznych mięsnych, przez ricottę, zioła, łososia itp.), wynikających z ponad dwudziestoletniego doświadczenia jako producenci makaronu i ravioli.
Handlujemy wysokiej jakości produktami typowymi z Apulii. Oferujemy naszym klientom gamę produktów pod jedną marką handlową: Taralli, ciastka i słone oraz słodkie przekąski, Orecchiette, Cavatalli i inne tradycyjne formaty makaronu z semoliny, oliwę z oliwek extra virgin produkowaną w lokalnych tłoczniach metodą na zimno, jak za dawnych czasów. Produkujemy według zdrowych przepisów, bez użycia konserwantów, z dbałością o jakość, pakowanie i etykietowanie naszych produktów. Nasi klienci w Włoszech to sklepy, małe supermarkety, winiarnie. Eksportujemy do całej Europy.
... apulijskich stołach, już od przystawki, jest chleb; znajdziemy go w apetycznych bruschettach lub w typowym „acquasala”, toście namoczonym w wodzie, a następnie udekorowanym surową cebulą, pomidorami, szczyptą oregano i dobrym oliwą z oliwek, koniecznie apulijską. Chleb pozostaje głównym bohaterem nawet w apulijskich zupach; pancotto, skropione oliwą z oliwek, towarzyszy potrawom na bazie typowych warzyw z regionu. Wśród dań warzywnych króluje pyszne puree z bobu z dziką cykorią. Wśród pierwszych dań nie możemy nie wspomnieć o słynnych orecchiette, robionych ręcznie, z brokułami.
Włochy, Sicignano Degli Alburni
... charakteryzująca się szarym umaszczeniem, z tendencją do ciemniejszego szarości na szyi, w Włoszech hodowana głównie w południowych obszarach wewnętrznych, takich jak Abruzja, Basilikata, Kalabria, Kampania, Molise i Apulia), a także MOZZARELLE DEL CILENTO (słynna mozzarella z Battipaglii) lub PASTA LUCANA, taka jak Orecchiette, Fusilli, Strascinati, Cavatelli i wiele innych rodzajów, SOTTOLI, SOPPRESSATE, SALSICCE STAGIONATE i wiele innych przysmaków… TERRA MIA nie robi nic innego, jak tylko poszukuje tych cudów i przynosi je na wasze stoły.
Włochy, Racale
... puree, zupy, pasztety i sosy. Nasze makarony są również wzbogacone o cytrynę, pomarańczę, atrament kałamarnicy, pomidory, kurkumę i szpinak, zachowując tradycję w najbardziej pożądanych formatach. Formatami są trie, sagne incanulate, orecchiette, maccheroni, liście oliwne, le salentine, anellini. Nasze wina mają uznanie DOC i IGP, a także należą do kategorii win szlachetnych w niektórych kategoriach.
PRODUKCJA?GNOCCHI Z ZIEMNIAKÓW GNOCCHI NADZIEWANE - ŚWIEŻE CIASTO ORECCHIETTE - CAVATELLI STROZZAPRETI - POLENTA Siedziba prawna i zakład Faks E-mail Biuro drugorzędne...
... godzin. Dla typów regionalnych: ORECCHIETTE - CAVATELLI - FERRICELLI LUCANI Dla makaronów wytłaczanych na brązie: PACCHERI - MEZZI PACCHERI - TORCIGLIONI. Ponadto dostępne są już formaty regionalne produkowane z semoliny z ekstrakcji "SENATORE CAPPELLI".
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play