Włochy, Caianello
... w wyniku wieloletnich badań i eksperymentów, współpracując z doświadczonymi degustatorami oliwy, szefami kuchni i krytykami kulinarnymi, z jedynym celem stworzenia doskonałej oliwy, która zachwyci nawet najbardziej wymagające i wyrafinowane podniebienia. Oliwa o bardzo niskiej kwasowości, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno, odpowiednia do każdego rodzaju potraw. Nasze oliwki zbierane są w...
...gulaszy, sałatek, zup. Jej typowy smak i intensywny aromat najlepiej smakują, gdy zanurzy się w niej kawałek chleba. Oliwa z oliwek extra virgin „OLIOTOLA”, tłoczona na zimno z oliwek uprawianych na Sycylii (Włochy) i niefiltrowana, jest produktem w 100% włoskim. Okres zbiorów trwa od października do listopada, oliwki są zbierane ręcznie i natychmiast transportowane do tłoczni, gdzie są mielone każdego wieczoru, aby zapewnić bardzo niską kwasowość oraz zachować wszystkie cenne składniki i charakterystyczny smak, typowy dla oliwy sycylijskiej.
Włochy, Gubbio
..."BICCARI" NATYWNE OLIWA Z OLIWEK EXTRA BEZPOŚREDNIO OD PRODUCENTA KUPUJ W GUBBIO UMBRIA WŁOCHY Drzewa oliwne: Nasze wielowiekowe gaje oliwne położone na optymalnej wysokości 700 metrów nad poziomem morza umożliwiają uprawę drzewa oliwnego bez pestycydów i przyczyniają się do osiągnięcia szczytowej jakości, której nie można powtórzyć w żadnym innym środowisku. Oliwki zbierane są w miesiącach...
... zmiennemu klimatowi. Dziś poszukiwane I BIO Zimarino, oliwa z oliwek extra vergine, pozyskiwana z odmian znanych od starożytności ze względu na swoje cenne cechy sensoryczne i organoleptyczne, reprezentują najwyższej jakości i autentyczności włoskie produkty rolno-spożywcze. Nasze rolnictwo nie jest intensywne, nasze gleby nie są eksploatowane, a nasza produkcja biodynamiczna jest niższa niż w...
Włochy, Biancavilla
... oliwek znajduje się w obszarze D.O.P. Monte Etna, dokładnie na terenach o pochodzeniu wulkanicznym gmin Biancavilla i Santa Maria di Licodia (wysokość 555 metrów n.p.m.), to tutaj nasze oliwki są przetwarzane bez użycia chemikaliów. Oliwki, dojrzewające w słońcu Sycylii i na ciepłych ziemiach wulkanicznych, są zbierane od listopada do stycznia wyłącznie ręcznie w procesie "Brucatura". Ten proces pozwala naszej oliwie zachować wszystkie właściwości i doskonałe substancje organoleptyczne.
... przyszłym pokoleniom. Uprawiane odmiany to Leccino, Frantoio, ale dominującą jest autochtoniczna Itrana. Dzięki starannej uprawie, dbałości o zbiór i uwadze poświęconej tłoczeniu, uzyskujemy oliwę z oliwek extra virgin o najwyższej jakości, o intensywnym kolorze, świeżej woni, z nutami oliwek, liści pomidora i świeżo skoszonej trawy, z eleganckimi akcentami goryczy i pikantności. Miłość, Pasja...
Włochy, Roma
Z wiekowych oliwek z upraw prowadzonych bez jakiejkolwiek chemii, wytwarzamy nasz oliwę extra virgin z oliwek, stosując tradycyjne metody produkcji, z poszanowaniem tradycji oraz najnowocześniejszych standardów jakości. Zbiory oliwek odbywają się w odpowiednim czasie dojrzałości. Następnie, w ciągu dwóch godzin, przystępujemy do tłoczenia. Dzięki temu oliwa zachowuje wszystkie swoje składniki odżywcze, takie jak polifenole i inne naturalne przeciwutleniacze, które nadają oliwie charakterystyczny smak świeżo zebranej zielonej oliwki.
Włochy, San Martino Buon Albergo
... powstała w wyniku zakupu 30 hektarów, w tym gaju oliwnego, co skłoniło przedsiębiorstwo do inwestycji w 2010 roku w budowę młyna, który obejmuje część przeznaczoną na sprzedaż i logistykę, a także butelkowanie i wewnętrzne magazynowanie, wszystko po to, aby podnieść wartość konkretnego produktu, jakim jest oliwa z oliwek extra vergine.
Włochy, Maruggio
... osiągnęły odpowiedni stopień dojrzałości, są zbierane bezpośrednio z rośliny ręcznie lub za pomocą mechanicznych środków; ten cenny owoc jest mielony po zbiorach w ciągu 12 godzin. Ta organizacja pozwala na uzyskanie oliwy o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych, takiej jak oliwa z oliwek extra virgin „harmonijna” o typowej złoto-żółtej barwie i zrównoważonym smaku z nutą migdała lub extra virgin „owocowa” o intensywnym aromacie z pikantnymi nutami i gorzkimi akcentami liści.
Włochy, Campobello Di Mazara
...Firma rodzinna, powstała z miłości do swojej ziemi i jej tradycji. W sercu Doliny Belice rośnie owoc wysokiej jakości, Nocellara del Belice, jedyny produkt w Europie posiadający dwie DOP. Nasza firma kontynuuje staranną produkcję i w 2012 roku uzyskała certyfikat jako firma ekologiczna. Proponujemy również szeroką gamę produktów pochodnych, takich jak: oliwy aromatyzowane (czosnkowa, cytrynowa, rozmarynowa, salmorigano i chili), pasty z oliwek (zielone, czarne, z skórkami pomarańczy, z skórkami mandarynek i z skórkami cytryn), oliwki w solance, cunzate "przyprawione" i aromatyzowane.
Włochy, Scario
...Capocollo, Guanciale, Makaron biologiczny, Wino biologiczne, Oliwki, Pasztet, Dżemy, Marmolada, Mastaccioli, Cantucci. Miód rzemieślniczy, Produkty z orkisz, Propolis, Cukierki miodowe, Torroncino panny młodej, Oliwa i mąka konopna, Mąka senatora cappelli, Saragolla, Makaron z orkisz, Amaro Penna, Przyprawy, Szampan, Grappa,...
...Karczoch z Apulii jest naszym flagowym produktem, ale zajmujemy się również produktami spożywczymi takimi jak pomidory, bakłażany, cukinie i papryki. A teraz także oliwą z oliwek extra virgin z rolnictwa ekologicznego oraz passatą pomidorową, również ekologiczną. Ponieważ to, co jest dla nas najważniejsze, to szerzenie dobroci, smaku i aromatów naszej ziemi, zasad diety śródziemnomorskiej, niematerialnego dziedzictwa ludzkości, wszędzie tam, gdzie jest to możliwe!
... w pomieszczeniach stare żarna do produkcji mąki pszennej i kasztanowej. Działalność młyna, która trwa od października do marca, obejmuje przetwarzanie oliwek na zlecenie oraz produkcję oliwy do sprzedaży. W tym okresie można swobodnie zwiedzać pomieszczenia i obserwować proces przetwarzania oliwek. Antico Frantoio Tavian jest coraz bardziej przekonany, że szacunek dla tradycji i „umiejętności” są...
Włochy, Campobello Di Mzara
Rodzinna firma z bogatym dziedzictwem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie, my jesteśmy trzecim pokoleniem. Produkujemy oliwę z oliwek extra virgin oraz oliwki ekologiczne z odmiany nocellara del belice. Oliwy aromatyzowane, pasty z oliwek zielonych, czarnych, z skórkami cytryn, pomarańczy, mandarynek, bakłażanów, pistacji oraz oliwek cunzatu. Wszystko robione jest z miłością, według tradycyjnych metod, tak jak robiono to kiedyś.
Włochy, Diano San Pietro
... roślin oraz produkcji oliwy extra vergine z oliwek taggiaskich i włoskich, zajmujemy się również produkcją konserw, pesto, suszonych pomidorów i nadziewanych papryczek. Firma przywiązuje ogromną wagę do zachowania naturalnego aromatu surowców, dlatego oliwki są mielone w ciągu 24 godzin od zbioru, a bazylia jest przetwarzana na półprodukt i pesto w ciągu kilku godzin od przybycia.
... rozległe gaje oliwne, z których członkowie spółdzielni Oleificio San Giovanni Battista pozyskują oliwki, które są starannie przetwarzane na oliwę z Colletorto. Co roku, z około 500 hektarów (60 000 roślin), produkowanych jest średnio 15 000 quintali oliwek. Część tej produkcji odbywa się zgodnie z zasadami uprawy zintegrowanej i/lub ekologicznej, z pełnym poszanowaniem pierwotnego ekosystemu oraz...
Włochy, Torremaggiore
... oraz skrupulatne czyszczenie maszyn. Dodatkowo system wykończenia za pomocą dysków pozwala na skrócenie czasu przechowywania oliwek w młynie, a tym samym na zmniejszenie ich narażenia na utlenianie. Czas pomiędzy zbiorami a przetwarzaniem oliwek w odpowiednim stopniu dojrzałości jest bardzo krótki, a oliwki są przechowywane w dobrze wentylowanych pojemnikach, pochodzących z pól wyselekcjonowanych rolników. Metoda zbioru odbywa się wyłącznie z drzewa, poprzez strącanie lub z użyciem maszyn mechanicznych. Na koniec, przechowywanie oleju...
Włochy, Pienza
...MONACI REMO S.r.l to firma rodzinna z siedzibą w PIENZA, w pięknej Val d'Orcia w prowincji Siena. Świadoma licznych zmiennych, które wpływają na jakość oliwy z oliwek, firma osobiście nadzoruje wszystkie etapy produkcji, od uprawy na polu po tłoczenie w młynie. Podstawą dobrej oliwy jest przede wszystkim zdrowa oliwka, która musi być zbierana w odpowiednim stopniu dojrzałości, (pakowanie), i...
Włochy, Grumo Appula
...% wykorzystywana w naszym oleju oliwkowym „Smeraldo” „intensywnie zielony owocowy”. Całkowita liczba związków fenolowych i α-tokoferolu jest najwyższa w młodych, zielonych oliwkach, które przetwarzamy. W ten sposób oleje wytwarzane z tych oliwek znacząco przyczyniają się do wchłaniania polifenoli z oleju oliwkowego. Nasz olej oliwkowy Extravergine (Extranatywny) Bio ma swoje źródło w Apulii (na pięcie Włoch) na plantacjach, które znajdują się między morzem a parkiem narodowym „Wysoka Murgia” i są uprawiane przez naszą rodzinę od 5 pokoleń.
Włochy, dolcedo
... ortiche i pesto bez czosnku. Możliwość zamówienia wszystkich produktów pod marką własną. Mydła na bazie oliwy z oliwek. Szampony i płyny do kąpieli zawsze z oliwą extra. Typowe słodkości liguryjskie, takie jak amaretti i panettone genovese. Oliwki w solance i bez pestek w oliwie. Przedmioty z drewna oliwnego. Esencja lawendy. Możliwość organizacji grupowych wycieczek po naszej dolinie. Możliwość noclegu w zaprzyjaźnionych agroturystykach.
Azienda Agricola Giovanni Bisceglia, Oliwa Extra Vergine z Oliwek Gargano, Caciocavallo, Oregano, Sprzedaż Miodu, sprzedaż Limoncino, Kapary, oliwa z Apulii, oliwki Gargano, oliwa extra vergine z oliwek Gargano, oliwa DOP biologiczna Gargano, oliwa extravergine z Apulii, sprzedaż produktów typowych z Apulii, produkty typowe z Gargano, sprzedaż oliwy, sprzedaż online produktów typowych z Apulii, żywienie, dieta śródziemnomorska, produkcja oliwy, oliwa toskańska, Caciocavallo Podolico, Oliwa w puszce...
Włochy, Caltabellotta
... opakowaniach próżniowych. Nasza oliwa pochodzi z tłoczenia oliwek Biancolilla z Caltabellotta (odmiana Biancolilla jest autochtoniczna dla Caltabellotta), co nadaje jej niepowtarzalny zielony kolor z złotymi refleksami oraz naturalny, lekko mętny wygląd. Cieszy się uznaniem za swój doskonały, pełny i okrągły smak zielonej oliwki z delikatnym posmakiem goryczy i pikantności. Ponadto charakteryzuje się intensywnym i zrównoważonym owocowym aromatem, z nutą migdałów.
... sprzedajemy luzem lub w opakowaniach. OLEJ SPRZEDAWANY: - Oliwa Extra Vergine z Oliwek - Oliwa Extra Vergine z oliwek z upraw ekologicznych - Oliwa Vergine z Oliwek - Oliwa z Oliwek - Oliwa z Wytłoków - Oliwa Lampante itd. Gospodarstwo rolne Tota, oprócz sprzedaży własnych produktów oliwnych, zajmuje się również zakupem i sprzedażą na ZLECENIE lub prostą pośrednictwem tych produktów. Jeśli są Państwo zainteresowani naszymi produktami lub potrzebują jakichkolwiek informacji, prosimy o kontakt z odpowiedzialnym za sprzedaż / zakupy, Panem Vincenzo Tota, pod następującym numerem:...
Włochy, Castelverano
Essencje Sycylii i Produkty Typowe: Oliwki, Oliwa z Nocellara del Belice, Miód Bio, Wino Dop IGP, Oregano, Kapary, Passito Zibibbo z Pantellerii, Dżemy i Konfitury, Czarny Chleb z Castelvetrano, Vastedda Belicina, Pecorino, Owoce Martorany, Suszone Pomidory, Czosnek z Nubii, Pasztet Busiate, Sól Trapani, Amaro Selinunte. Wszystkie lokalne i tradycyjne produkty o wysokiej jakości i naturalnym smaku.
Włochy, Alatri
Sprzedaż typowych, autentycznych i ekologicznych włoskich produktów, uznawanych za DOP, DOC, IGT. Wyjątkowe produkty, takie jak oliwa z oliwek extra virgin, wino Cesanese, mozzarella z bufala z Amaseno, trufle z Campoli Appennino, wino Cabernet z Atina, fasola cannellini z Atina, papryka z Pontecorvo, amaretti z Guarcino, a także miód, sery, pomidory, warzywa w oliwie, kawa, przetwory, oliwki bio. Wysokiej jakości kuchnia włoska.
... tę samą jakość, co kiedyś. Młyn znajduje się w centrum Castellana Grotte, w starym pałacu z XIX wieku, gdzie zbiera i przetwarza owoce oliwnych gajów z kilku posiadłości własnych oraz od różnych dostawców w prowincji Bari, a stąd pakowane i dystrybuowane są jego produkty w całej Europie. Główne produkty Il Vecchio Frantoio Pace to oliwa extra vergine o lekkim owocowym smaku oraz oliwa extra vergine o intensywnym owocowym smaku, wyciskana z oliwek odmiany 100% Coratina.
Włochy, Rocchetta Nervina
Firma Agricola Cuvea, położona w głębi lądu Riwiery Kwiatów, produkuje i sprzedaje online oliwę z oliwek z Ligurii oraz najlepsze sosy i przyprawy kuchni liguryjskiej, takie jak pesto, pesto rosso oraz szereg produktów gastronomicznych związanych z oliwką taggiasca: pasztet, oliwki w solance, oliwki bez pestek i wiele innych kulinarnych specjałów liguryjskich. Ponadto nasz katalog produktów oferuje szereg oryginalnych pomysłów na prezenty firmowe z naszymi przysmakami w eleganckich opakowaniach prezentowych na Boże Narodzenie i inne święta.
Gospodarstwo agroturystyczne w Riviera dei Fiori w Imperii, które zajmuje się uprawą własnych oliwników w Alta Valle Arroscia, a następnie zbieraniem i przetwarzaniem oliwek 100% odmiany Taggiasca DOP, z których w ograniczonej ilości uzyskuje doskonałą oliwę extra virgin, oliwki w solance, oliwki bez pestek w oliwie oraz pastę z Taggiasca. Sprzedaje swoje produkty hurtowo i detalicznie zarówno poprzez sprzedaż bezpośrednią, jak i za pośrednictwem własnej strony e-commerce.
NASZA FIRMA PRZEMIENIA OLIWKI OD ODMIAN OGLIAROLA BARESE I CORATINA UPRAWIANYCH I ZBIERANYCH W REJONIE TORITTO (BA) I PRODUKUJE NIESFILTROWANĄ OLIWĘ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN.
Włochy, Fivizzano
Frantoio, przetwarzanie oliwek na własny i zewnętrzny rachunek, sprzedaż oliwy z oliwek extra virgin oraz produktów rolnych firmy, mąki, oliwki do oliwy i w solance, sprzedaż online z dostawą w całych Włoszech i Europie.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play