Włochy, Campobello Di Mazara
...Firma rodzinna, powstała z miłości do swojej ziemi i jej tradycji. W sercu Doliny Belice rośnie owoc wysokiej jakości, Nocellara del Belice, jedyny produkt w Europie posiadający dwie DOP. Nasza firma kontynuuje staranną produkcję i w 2012 roku uzyskała certyfikat jako firma ekologiczna. Proponujemy również szeroką gamę produktów pochodnych, takich jak: oliwy aromatyzowane (czosnkowa, cytrynowa, rozmarynowa, salmorigano i chili), pasty z oliwek (zielone, czarne, z skórkami pomarańczy, z skórkami mandarynek i z skórkami cytryn), oliwki w solance, cunzate "przyprawione" i aromatyzowane.
Włochy, Nicolosi
Włochy, San Martino Buon Albergo
Produkujemy i butelkujemy Oliwę Extra Vergine z Oliwek. Fontanara Srl to nazwa firmy zajmującej się produkcją i sprzedażą produktów pod marką Fontanara oraz innych zarejestrowanych marek, takich jak Borgoliva, Martin i Montetosà. Posiadamy szeroką gamę produktów spożywczych w oleju (od grzybów po tuńczyka), miód z naszej posiadłości oraz kosmetyki na bazie oliwy z oliwek extra vergine. Firma po...
Włochy, Maruggio
... jeszcze w starym systemie drzewnym, który został wprowadzony ponad dwa tysiące lat temu przez Greków, co przypomina o ich urokliwej historii. Ekstrakcja oliwy z oliwek odbywa się dzięki obecności dwóch linii do zimnego przetwarzania oraz użyciu młynów, które wciąż mają sześć kamieni mielących z czarnego granitu, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zimnej oliwy o doskonałej jakości. Oliwki, które...
Włochy, San Casciano In Val Di Pesa
... Classico Riserva, Grappa z leśnych truskawek, likier nocino, likier cedrino, Vinsanto Chianti Classico, cecino rugoso di San Pierino, owoce i warzywa sezonowe. Gospodarstwo ma charakter rodzinny, a produkcją zajmują się osobiście właściciele. Obszar, w którym znajdują się oliwki i winnice San Pierino, charakteryzuje się łagodnym klimatem górskim, z bardziej wyraźnymi różnicami temperatur w dolinach, co, w połączeniu z rodzajem gleby, przyczynia się do nadania naszym produktom szczególnego aromatu i smaku.
Włochy, Campobello Di Mzara
Rodzinna firma z bogatym dziedzictwem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie, my jesteśmy trzecim pokoleniem. Produkujemy oliwę z oliwek extra virgin oraz oliwki ekologiczne z odmiany nocellara del belice. Oliwy aromatyzowane, pasty z oliwek zielonych, czarnych, z skórkami cytryn, pomarańczy, mandarynek, bakłażanów, pistacji oraz oliwek cunzatu. Wszystko robione jest z miłością, według tradycyjnych metod, tak jak robiono to kiedyś.
Włochy, Diano San Pietro
... roślin oraz produkcji oliwy extra vergine z oliwek taggiaskich i włoskich, zajmujemy się również produkcją konserw, pesto, suszonych pomidorów i nadziewanych papryczek. Firma przywiązuje ogromną wagę do zachowania naturalnego aromatu surowców, dlatego oliwki są mielone w ciągu 24 godzin od zbioru, a bazylia jest przetwarzana na półprodukt i pesto w ciągu kilku godzin od przybycia.
Włochy, Caianello
... Roccamonfina, dobrze chroniona przed wszelkimi formami zanieczyszczenia i nawozami chemicznymi. Szczególne cechy terenu, na którym uprawiane są nasze oliwki, nadają oliwie właściwości organoleptyczne i odżywcze o wyższej jakości.
Włochy, Castelverano
Essencje Sycylii i Produkty Typowe: Oliwki, Oliwa z Nocellara del Belice, Miód Bio, Wino Dop IGP, Oregano, Kapary, Passito Zibibbo z Pantellerii, Dżemy i Konfitury, Czarny Chleb z Castelvetrano, Vastedda Belicina, Pecorino, Owoce Martorany, Suszone Pomidory, Czosnek z Nubii, Pasztet Busiate, Sól Trapani, Amaro Selinunte. Wszystkie lokalne i tradycyjne produkty o wysokiej jakości i naturalnym smaku.
Włochy, Calenzano
Il Nutrimento, założone w 1990 roku, to firma produkcyjna z wielką ambicją: przynieść do domów smak starożytnych przepisów śródziemnomorskich. W tym celu oferuje sosy do makaronu, pesto, grillowane warzywa, kremy warzywne i pasztety do bruschett, oliwy, oliwki oraz wiele innych produktów, które łączą tradycyjne smaki z nowoczesnym procesem produkcyjnym. Przepisy Il Nutrimento czerpią inspirację z...
...gulaszy, sałatek, zup. Jej typowy smak i intensywny aromat najlepiej smakują, gdy zanurzy się w niej kawałek chleba. Oliwa z oliwek extra virgin „OLIOTOLA”, tłoczona na zimno z oliwek uprawianych na Sycylii (Włochy) i niefiltrowana, jest produktem w 100% włoskim. Okres zbiorów trwa od października do listopada, oliwki są zbierane ręcznie i natychmiast transportowane do tłoczni, gdzie są mielone każdego wieczoru, aby zapewnić bardzo niską kwasowość oraz zachować wszystkie cenne składniki i charakterystyczny smak, typowy dla oliwy sycylijskiej.
... rozległe gaje oliwne, z których członkowie spółdzielni Oleificio San Giovanni Battista pozyskują oliwki, które są starannie przetwarzane na oliwę z Colletorto. Co roku, z około 500 hektarów (60 000 roślin), produkowanych jest średnio 15 000 quintali oliwek. Część tej produkcji odbywa się zgodnie z zasadami uprawy zintegrowanej i/lub ekologicznej, z pełnym poszanowaniem pierwotnego ekosystemu oraz...
Włochy, San Severo
LA NEW GENERATION SNACK TO NOWA FIRMA, KTÓRA WYMYŚLIŁA NOWY PRODUKT - PATITOKI, UNIKALNA PRZEKĄSKA SWOJEGO RODZAJU. OFERUJEMY 24 RÓŻNE SMAKI: (ŻYWY PAPRYKOWY, WIEJSKI, KLASYCZNY, WYKWINTNY, WIEJSKA, RUKOLA I GRANA, RYBAK, KURCZAK, TEXAS CHICKEN, SMAKI LASU, SYCYLIJSKI, MEKSYKAŃSKI, PIEKARZ Z ZIEMNIAKÓW, BACON, GRILLOWANY, ŚRÓDZIEMNOMORSKI, KIEŁBASKI, PUGLIEŃSKI, CZARNE OLIWKI, PIEPRZ I ROZMARYN...
Włochy, Gubbio
... październiku, listopadzie i grudniu. Cały proces odbywa się ręcznie, aby zachować jakość oliwek. Przechowywanie oliwek: Oliwki przechowywane są w plastikowych pojemnikach z otworami, aby ułatwić wentylację i zapobiec pleśni. Oliwki są przetwarzane w ciągu 12/24 godzin po zbiorze, aby zapewnić wysoką jakość produktu. Ekstrakcja: Olej jest ekstraktowany nowoczesnymi maszynami w procesie ciągłym (bez...
Il Vecchio Frantoio Pace produkuje oliwę extra vergine z oliwek od 1910 roku, wykorzystując oliwki z typowych odmian dla regionu Apulia. Tradycja olejarska Apulii przekłada się na oliwę najwyższej jakości, produkowaną metodą tradycyjną, czyli tłoczeniem na zimno. Dziś, w trzecim pokoleniu, rodzina Pace wydobywa sok z oliwek za pomocą starożytnej metody mielenia i prasowania, zachowując tradycję i...
Włochy, Torremaggiore
... oraz skrupulatne czyszczenie maszyn. Dodatkowo system wykończenia za pomocą dysków pozwala na skrócenie czasu przechowywania oliwek w młynie, a tym samym na zmniejszenie ich narażenia na utlenianie. Czas pomiędzy zbiorami a przetwarzaniem oliwek w odpowiednim stopniu dojrzałości jest bardzo krótki, a oliwki są przechowywane w dobrze wentylowanych pojemnikach, pochodzących z pól wyselekcjonowanych rolników. Metoda zbioru odbywa się wyłącznie z drzewa, poprzez strącanie lub z użyciem maszyn mechanicznych. Na koniec, przechowywanie oleju...
Włochy, Scario
...Capocollo, Guanciale, Makaron biologiczny, Wino biologiczne, Oliwki, Pasztet, Dżemy, Marmolada, Mastaccioli, Cantucci. Miód rzemieślniczy, Produkty z orkisz, Propolis, Cukierki miodowe, Torroncino panny młodej, Oliwa i mąka konopna, Mąka senatora cappelli, Saragolla, Makaron z orkisz, Amaro Penna, Przyprawy, Szampan, Grappa,...
Azienda agrituristica Vigliano Bio znajduje się na wzgórzach seneskich, zaledwie 8 km od Sieny, na 110 hektarach, uprawianych zgodnie z metodami rolnictwa ekologicznego. Druga firma agroturystyczna myśliwska w Barberino di M.llo: Azienda Panzano Bio o powierzchni 190 hektarów, oliwki, owoce, warzywa, bydło mięsne. W Sienie uprawiamy zboża, rośliny strączkowe. Firma rodzinna. Nasze produkty...
Włochy, Pienza
... tłoczona w ciągu dwudziestu czterech godzin. Ekstrakcja oliwy odbywa się poprzez tłoczenie na zimno oraz za pomocą nowoczesnych procesów mechanicznych, dzięki którym uzyskany produkt zachowuje niemal wszystkie typowe właściwości organoleptyczne świeżej oliwki. Firma może poszczycić się niemal stuleciem doświadczenia w branży, dzięki ważnej profesjonalizmowi zdobytemu przez swojego założyciela, pana REMO MONACI.
Szkółka oliwkowa, oliwki włoskiej odmiany śródziemnomorskiej, szczepione oliwki, samokorzenione oliwki, 300 000 roślin rocznie w 60 różnych odmianach – eksport w Europie i poza Europą.
Włochy, Paceco
Ziemia, oliwki i, dookoła, czuć historię. W tym kontekście powstała nasza firma, w okolicy Sapone w Paceco. Na pierwszy rzut oka uprawiane pola, stworzone przez ludzkie ręce, nie opowiadają nic. Ale teren Paceco jest bogaty w historię. Biegnie wzdłuż jednej z głównych dróg prowadzących do pobliskiego Trapani, królewskiej trazzery Mazaro, czyli starożytnej drogi rzymskiej, która służyła, aż do...
Włochy, Montesano Sulla Marcellana
... historii, która łączy je z ich regionem: suszone lub nadziewane pomidory, grillowane bakłażany, kremy z dyni, karczochy, brokuły, nadziewane oliwki, nadziewane papryki i ostre papryczki to tylko niektóre z typowych produktów z Cilento przekształconych w boccacci w oliwie.
Włochy, Grumo Appula
... tutaj w sklepie internetowym, mając do wyboru małe i duże opakowania, a także zestawy promocyjne. OLIWKI CORATINA I OGLIAROLA sprawiają, że nasz olej oliwkowy jest tak wyjątkowy. Oliwka Coratina, której głównym obszarem uprawy jest Apulia, ma najwyższą zawartość polifenoli w oleju oliwkowym. Przekracza średnią wartość polifenoli innych odmian oliwek o nawet 300%! Oliwka Coratina jest w 100...
...Zimarino produkuje i sprzedaje oliwę z oliwek extra vergine, nutraceutyczną/genuine/naturalną, certyfikowaną biodynamicznie przez Demeter pod marką I BIO Zimarino. Produkcja rolnicza odbywa się w Masserii Don Vincenzo, certyfikowanej ekologicznej farmie biodynamicznej, w bliskim kontakcie z trzema tysiącami oliwek. Oliwki rozwijają się dzięki terroir, obfitości słońca, obfitym opadom deszczu oraz...
Włochy, Roma
Z wiekowych oliwek z upraw prowadzonych bez jakiejkolwiek chemii, wytwarzamy nasz oliwę extra virgin z oliwek, stosując tradycyjne metody produkcji, z poszanowaniem tradycji oraz najnowocześniejszych standardów jakości. Zbiory oliwek odbywają się w odpowiednim czasie dojrzałości. Następnie, w ciągu dwóch godzin, przystępujemy do tłoczenia. Dzięki temu oliwa zachowuje wszystkie swoje składniki odżywcze, takie jak polifenole i inne naturalne przeciwutleniacze, które nadają oliwie charakterystyczny smak świeżo zebranej zielonej oliwki.
Włochy, Andria
Mani di terra to firma, która produkuje produkty organiczne, takie jak oregano, migdały i oliwki.
Włochy, Castelbellino
Urokliwy agriturismo w krainie dobrego życia, Castelbellino Ancona. Wynajem apartamentów turystycznych, plac zabaw dla dorosłych i dzieci, basen, konie, rowery, siatkówka, basen. Typowa restauracja.
...eukaliptusy, palmy, kenzia, oliwki, tuje, papirusy, lawenda, jałowce, gynerium, paprocie, pythosphorus, fałszywy pieprz, palma phoenix, palma washingtonia. Produkujemy ogrody wertykalne z zachowanymi roślinami i sztucznymi roślinami. Proszę nie wahać się z nami skontaktować w przypadku jakichkolwiek pytań. Dziękujemy Zespół LandscapeABC...
Włochy, Sant'Egidio Del Monte Albino
... strączkowe, grzyby, karczochy, oliwki, ravioli, ryż i inne. Nasze maszyny są w całości wykonane ze stali nierdzewnej, spełniając wszystkie normy CEE, z szybkim demontażem i montażem różnych formatów opakowań, co przyspiesza czas produkcji.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play