...Nazwa pochodzi od Capone, który w tamtych czasach był łatwo dostępny w kuchniach sycylijskich ze względu na swoją obfitość. Capone podawano razem z pomidorem i bakłażanem. Na początku ubiegłego wieku danie stało się częścią tradycji kulinarnej i capone został zastąpiony innymi warzywami. Warzywa, starannie wybrane, są smażone osobno, a następnie gotowane z wyjątkowym sosem pomidorowym. Składniki: Smażony bakłażan w kostkach 37%, sos pomidorowy, olej z nasion słonecznika, oliwa z oliwek extra virgin, cebula, seler, oliwki, kapary, cukier, naturalne aromaty, ocet.
... produktu, który przyniesie na Wasz stół smaki i cały urok Kalabrii. Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, chili kalabryjskie, sól i oliwa z oliwek. Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, chili, oliwa z oliwek, sól, przyprawy, naturalne aromaty. Opakowanie 290 g.
Włochy, Misano Adriatico
Export Prodotti Italiani to zbiorowisko ekspertów w dziedzinie eksportu włoskich produktów, zaangażowane w łączenie najlepszego z Włoch z globalnymi klientami. Założona, aby zapewnić bezpośredni dostęp do autentycznych produktów wysokiej jakości, nasza firma odpowiada na potrzeby międzynarodowego rynku, współpracując wyłącznie z zaufanymi włoskimi producentami, aby zapewnić artykuły, które odzwier...
Włochy, San Gimignano
Fattoria La Torre, wino, restauracja, wynajem pokoi w San Gimignano Siena Włochy. Fattoria La Torre w San Gimignano nosi nazwę od średniowiecznej wieży z dziesiątego wieku, która do dziś charakteryzuje wiejski krajobraz posiadłości La Villa na wzgórzach San Gimignano. Gospodarstwo znajduje się w samym sercu jednego z najbardziej malowniczych i fascynujących krajobrazów na świecie: ziemi winnic i g...
Włochy, San Mauro Cilento
San Mauro del Cilento to wieś oliwy. Położona zaledwie kilka kilometrów od renomowanej miejscowości turystycznej Acciaroli, ta osada jest częścią Parku Narodowego Cilento i Vallo Diano. Teren charakteryzuje się starymi młynami wodnymi, ścieżkami wśród śródziemnomorskiej roślinności oraz gajami oliwnymi. Azienda Agricola Botti, czerpiąc z przynależności i miłości do swojej ziemi, produkuje swoje ol...
Włochy, Comiso
Rodzina Sallemi od zawsze działa w branży olejarskiej, zachowując powagę, uczciwość i profesjonalizm od 1873 roku. W 1999 roku Raffaele Sallemi zaprezentował oliwę produkowaną w swoim młynie także poza swoim lokalnym terenem. Olio Sallemi, biorąc udział w najważniejszych wydarzeniach olejarskich (Sol w Weronie, l'Orciolo d'Oro w Gradara), zdobyło liczne nagrody i wyróżnienia. Sallemi Raffaele jest...
Włochy, Colle Di Val D'elsa
Oleificio Fiorentini Firenze, założone w 1996 roku, jest dziś jedną z najważniejszych firm zajmujących się sprzedażą oliwy z oliwek extra virgin z różnych źródeł i pochodzenia, a także jednym z największych centrów magazynowania oliwy extra virgin w Włoszech, z prawie 8 milionami litrów pojemności. Jakość jest w centrum filozofii firmy, dlatego dysponujemy nowoczesnymi laboratoriami analitycznymi ...
Firma Gruppo Oleario Meridionale S.r.l. specjalizuje się w pakowaniu i sprzedaży wszelkiego rodzaju olejów roślinnych do użytku spożywczego. Dzięki naszej strukturze jesteśmy w stanie zapewnić naszym klientom produkty i usługi wysokiej jakości. W swoim zakładzie w Siderno olejarnia korzysta tylko z najnowocześniejszych i zaawansowanych technologicznie maszyn, a surowce są wybierane spośród najleps...
Włochy, Martignacco
...kawa, makaron, sosy i przecier pomidorowy, tuńczyk, oliwa, ciastka i produkty piekarnicze, czekolady i produkty okolicznościowe, detergenty i produkty do pielęgnacji ciała. Co robimy dla MERCATO ITALIANO: Dystrybucja świeżych produktów pakowanych na rynku włoskim. Asortyment produktów gastronomicznych, wędlin i serów o absolutnej i udowodnionej jakości. Szeroki asortyment produktów regionalnych. Brak ograniczeń umownych dotyczących procentu zakupów w stosunku do afiliacji innych podmiotów dystrybucyjnych: nasi klienci mogą swobodnie korzystać ze wszystkich naszych propozycji.
Włochy, Figline E Incisa Valdarno
... cieszyć się wspaniałym basenem, siłownią z sauną, a nawet Day Clinic do chirurgii estetycznej. W restauracji można delektować się typowymi potrawami toskańskimi w pięknym dziedzińcu. Część budynku jest przeznaczona na lokale gospodarskie z antycznymi piwnicami, z dębowymi beczkami oraz Muzeum Kultury Wiejskiej. Do dziś, z poszanowaniem tradycji, produkowane są wina Chianti oraz oliwa z oliwek extra vergine wysokiej jakości. W willi organizowane są kursy gotowania, ceramiki i dekoracji, a przestronne salony są idealne na spotkania i zebrania biznesowe.
Włochy, Mercato San Severino
Innowacyjna włoska firma spożywcza z dziedzictwem sięgającym 1903 roku, zajmująca się produkcją i dostawą prostych i tradycyjnych włoskich produktów spożywczych, takich jak pomidory, sosy, rośliny strączkowe, warzywa i produkty zbożowe.
... Ogliarola lub Nostrana, oraz "Coratina", mielonych na kamieniach granitowych z Monte Rosa w godzinach bezpośrednio po dostarczeniu. Z mądrze dobranej mieszanki tych dwóch odmian powstaje oliwa Pappalardo, delikatna, owocowa i apetyczna. Jest wskazana do smażenia i jako dodatek; nie jest filtrowana: stąd wynika ograniczone osadzanie się i minimalne mętnienie, ale to nie wpływa na jej smak, wręcz...
... również oliwy ekologiczne, oliwy 100% włoskie oraz oliwy aromatyzowane wysokiej jakości, a także szeroki i ekskluzywny wybór typowych sycylijskich przetworów, doprawionych cenną oliwą z Tonda Iblea. Ponad 100 nagród i wyróżnień krajowych i międzynarodowych, które otrzymały oliwy produkowane i pakowane przez Oleificio Gulino, potwierdzają szczególną uwagę, jaką ta firma poświęca produkcji oliw wysokiej jakości, świadcząc o znaczeniu ponad wieku doświadczenia w branży oliwnej.
Włochy, Ribera
...Od 1953 roku działamy w branży oliwnej. Nasza siedziba znajduje się na Sycylii, w rejonie Ribera. Okres zbiorów trwa od początku października do połowy listopada, kiedy oliwki są jeszcze zielone i oddają w oliwie cały swój aromat. Oliwki są mielone w ciągu 24 godzin. Wybieramy oliwę najwyższej jakości, która będzie pakowana pod marką "oliwa Profesora" i wprowadzana na rynek w butelkach o pojemności 0,50 l i 0,75 l oraz w puszkach o pojemności 3 l i 5 l. Dla gastronomii pakujemy puszki o pojemności 10 l i 25 l. Produkujemy również oliwę przeznaczoną do DOP Val di Mazara oraz oliwę ekologiczną.
Włochy, Rocchetta Nervina
... internetowym. Nasza oliwa z oliwek jest wyjątkowa i pochodzi z najlepszej odmiany na świecie: jakości taggiasca, która ma łagodny smak przypominający migdały oraz delikatny owocowy posmak na końcu. Nasze starożytne sady znajdują się w Rocchetta Nervina, małej wiosce na włoskiej Riwierze, na wysokości 435 metrów. Wysyłamy na terenie całego Zjednoczonego Królestwa bezpłatnie od 53£.
...Z popiołów dawnego Feudu Moncada rodzi się marzenie Danieli i Salvo, aby ponownie produkować oliwę z "Custera". Oliwa z Custera nie jest legendą, lecz owocem fantastycznej kombinacji słońca i ziemi. Firma Vasadonna zajmuje powierzchnię 15 hektarów w sercu Wschodniej Sycylii, u stóp Etny, w gminie Belpasso, na terenie o średnim nachyleniu z ekspozycją na południowy zachód. Podzielona na odmiany...
Dystrybuujemy wysokiej jakości produkty spożywcze z tradycji toskańskiej. Wędliny, sery, przetwory, makaron, dania gastronomiczne, oliwa i wiele innych produktów dla Twojej działalności gastronomicznej, barów, hoteli. Obsługujemy sektor Ho.Re.Ca od 1949 roku. Odwiedź naszą stronę Pieragnoli.it...
...Piekarnia "La Casa Del Pane" powstała w 1982 roku w Pernumii, kilka kilometrów od Padwy i Wenecji. Dziś, po ponad trzydziestu latach, łącząc tradycje rzemieślnicze z nowoczesnymi technologiami, oferuje swoim klientom "Grissini Stirati a mano", dostępne w 3 wariantach: sezamowym, z oliwą z oliwek extra virgin oraz z 8 rodzajami prażonych zbóż, a także ręcznie robione Crackers z oliwą z oliwek...
Fonte Torre produkuje oliwę z oliwek extra virgin w Umbrii, wykorzystując najlepsze technologie ekstrakcji i zbioru, mając na celu uzyskanie produktu najwyższej jakości. Oliwki z dominującej odmiany "Moraiolo", znane z wysokiej zawartości polifenoli, są przetwarzane w ciągu 48 godzin od zbioru w niskich temperaturach (poniżej 27°C). Produkujemy wyłącznie oliwę z oliwek extra virgin 100% włoską. Na...
Włochy, Scala Coeli
Kalabryjska farma specjalizująca się w produkcji, pakowaniu i sprzedaży oliwy z oliwek extra virgin, oliwy aromatyzowanej, naturalnego mydła oliwkowego, przypraw i ziół aromatycznych, miodu oraz typowych produktów kalabryjskich.
Włochy, Castronovo Di Sicilia
... technologicznymi, które sprawiają, że oliwa extra virgin staje się coraz bardziej doskonałym produktem. Nasza misja „Nasza bardzo dokładna analiza wszystkich etapów produkcji, nasza troska i poświęcenie dla każdej pojedynczej rośliny są gwarancją najwyższej jakości naszych produktów. Zbieramy owoce wyłącznie ręcznie, aby uniknąć jakiegokolwiek kontaktu z ziemią i zachować całą ich dobroć i aromat. Następnie...
Włochy, Imperia
...Olio di Cannelle to oliwa z oliwek extra virgin z odmiany "Monocultivar Taggiasca". Oliwa Monocultivar jest wyjątkowa w swoich cechach organoleptycznych, które odróżniają ją od innych oliw dostępnych na rynku. Oliwki taggiasche są jedną z najsłynniejszych odmian do produkcji oliwy z oliwek extra virgin. Olio di Cannelle jest w 100% naturalne, a jego czystość wyróżnia się delikatnym i przyjemnie...
Włochy, Caianello
... w wyniku wieloletnich badań i eksperymentów, współpracując z doświadczonymi degustatorami oliwy, szefami kuchni i krytykami kulinarnymi, z jedynym celem stworzenia doskonałej oliwy, która zachwyci nawet najbardziej wymagające i wyrafinowane podniebienia. Oliwa o bardzo niskiej kwasowości, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno, odpowiednia do każdego rodzaju potraw. Nasze oliwki zbierane są w...
Prezentuje Konsorcjum na rzecz ochrony toskańskiej oliwy z oliwek extra virgin IGP, ze szczególnym uwzględnieniem prowadzonych działań oraz komunikacji przydatnych informacji o unikalnych cechach, które sprawiają, że toskańska oliwa z oliwek extra virgin jest jednym z najbardziej cenionych produktów Toskanii. Dzięki narzędziu do śledzenia, konsumenci mogą również sprawdzić autentyczność zakupionego produktu.
...gulaszy, sałatek, zup. Jej typowy smak i intensywny aromat najlepiej smakują, gdy zanurzy się w niej kawałek chleba. Oliwa z oliwek extra virgin „OLIOTOLA”, tłoczona na zimno z oliwek uprawianych na Sycylii (Włochy) i niefiltrowana, jest produktem w 100% włoskim. Okres zbiorów trwa od października do listopada, oliwki są zbierane ręcznie i natychmiast transportowane do tłoczni, gdzie są mielone każdego wieczoru, aby zapewnić bardzo niską kwasowość oraz zachować wszystkie cenne składniki i charakterystyczny smak, typowy dla oliwy sycylijskiej.
Włochy, San Martino Buon Albergo
... powstała w wyniku zakupu 30 hektarów, w tym gaju oliwnego, co skłoniło przedsiębiorstwo do inwestycji w 2010 roku w budowę młyna, który obejmuje część przeznaczoną na sprzedaż i logistykę, a także butelkowanie i wewnętrzne magazynowanie, wszystko po to, aby podnieść wartość konkretnego produktu, jakim jest oliwa z oliwek extra vergine.
Włochy, Torremaggiore
... ojciec, a jeszcze wcześniej mój dziadek. To jemu zawdzięczamy to, co mamy dzisiaj, jego determinacji i dalekowzroczności, kiedy to, podczas II wojny światowej, w okresie wielkich trudności, zasadził drzewa oliwne, z których dziś pochodzi, przy użyciu tłoczenia na zimno, oliwa z oliwek extra virgin PERANZANA.
Włochy, Montesarchio
... użyciu nowoczesnych maszyn, które skracają czas przechowywania oliwek i produkcji oraz pozwalają zachować i podkreślić jej właściwości organoleptyczne: Oliwa z Oliwek Extra Virgin o unikalnym smaku! Dzięki zdolnościom przedsiębiorczym, dziś, w miarę upływu czasu produkuje się oliwę na wszelkie potrzeby, od 100% włoskiej oliwy extra virgin po oliwę ekologiczną, oliwę z oliwek i oliwę wspólnotową. DE GREGORIO produkuje na własny rachunek oraz dla marek prywatnych, a w 2016 roku zaczęto również produkcję kosmetyków i produktów do pielęgnacji ciała, zawsze pod marką De Gregorio.
Włochy, Badolato
Jesteśmy gospodarstwem rolnym z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży, produkujemy i sprzedajemy bezpośrednio oliwę z oliwek extra virgin, wino oraz przetwory w szklanych słoikach. Nasza firma zarządza około 60 hektarami ziemi, na której nieprzerwanie, z ciągłym zaangażowaniem, produkujemy nasze surowce, a następnie przetwarzamy je najstarszymi i tradycyjnymi metodami. Oliwa z oliwek: od...
... przypadku upraw intensywnych, co prowadziłoby do degradacji gleby i zanieczyszczenia wód gruntowych. Spożywanie oliwy wysokiej jakości jest kluczowe, zwłaszcza dla naszego zdrowia i zdrowia naszych dzieci. Oliwa pachnąca, gorzka i pikantna jest bogatsza w substancje polifenolowe o działaniu antyoksydacyjnym, dlatego zawsze jest lepsza od oliw płaskich lub wręcz wadliwych. Tylko oliwy extra vergine z oliwek I BIO Zimarino są naturalnymi/nutraceutycznymi/biodynamicznymi oliwami Demeter, które są naprawdę jadalne i całkowicie wolne od śladów i koktajli insektycydów oraz fungicydów!

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play