...Codziennie oferowane są liczne selekcje sałat i szczególnych warzyw dzięki długoterminowym relacjom nawiązanym z lokalnymi producentami (Region Lacjum) oraz z włoskimi dostawcami specjalistycznymi. Obecnie referencjonowane lokalneprodukcje można zidentyfikować jako: sałata karbowana i endywia, sałata, trocadero, canasta, valeriana i rukola. Radicchio (w odmianach czerwonej i długiej) pochodzi bezpośrednio od producentów z Wenecji, Abruzji i Lacjum.
Produkty są dostarczane do klienta w różnych typach opakowań, a rocznie zarządzane jest ponad 1.006.800 kg.
...oznakowania, aranżacji oraz wszystkiego, co wiąże się z przekazywaniem silnego, jasnego i zdecydowanego komunikatu. Jesteśmy zatem gotowi wspierać Państwa w działaniach na Waszej sieci, wykonując wizje lokalne i projektowanie w zakresie komunikacji wizualnej. Powyższe działania wykonujemy jako wstępne do dostawy i montażu wszystkich elementów.
...Montegrappa, San Pio X i Neve del Grappa. Sery, produkowane z świeżego mleka dostarczanego codziennie przez lokalne gospodarstwa, oferowane są konsumentom w szerokim asortymencie: w całości, w półformie i ćwierćformie, 100, 300 i 400 g w stałej wadze. System samokontroli HACCP został wdrożony i jest gwarantowany. Upór i entuzjazm wszystkich współpracowników, profesjonalizm naszej kadry, dbałość o produkcję i dojrzewanie oraz umiejętność łączenia innowacji z poszanowaniem tradycji pozwalają nam produkować wyroby o wysokiej jakości.
... emulsji, homogenizację cieczy niemieszających się, oczyszczanie wód, oraz różnego rodzaju reakcje chemiczne. Kawitacja jest związana z tworzeniem i szybkim implozjonowaniem pęcherzy pary i gazu w medium ciekłym: zjawisko to jest zazwyczaj niepożądane, ponieważ szybkie implozje pęcherzy generują bardzo wysokie ciśnienia i temperatury lokalne, co prowadzi do uszkodzenia powierzchni, na których pęcherze implodują. Jednakże, jeśli kawitacja jest generowana i kontrolowana "na żądanie", jak ma to miejsce w ROTOCAV, wiele procesów może wykorzystać to zjawisko na swoją korzyść, zwiększając wydajność.
Bioagro S.r.l., firma założona w 1995 roku, w mniej niż 20 lat zdobyła uznanie na rynku włoskim dzięki swojej zdolności do innowacji. Prestiż Bioagro jako producenta kultur startowych jest doceniany przez najważniejsze włoskie firmy spożywcze. Siła Bioagro, jedynej wśród producentów kultur startowych, wynika z silnej uwagi na małe lokalneprodukcje w obronie typowości produktów rolno-spożywczych...
...charakterystyczne pojemniki. Oprócz dominującej działalności w uprawie brzoskwiń (również w odmianie Tabacchiera), firma w ciągu lat zdywersyfikowała swoją produkcję, koncentrując się głównie na odkrywaniu doskonałości lokalnej tradycji rolniczej, niemal całkowicie porzuconej z powodu trudności w jej uprawie, a w szczególności na szerokim bobie i czarnej soczewicy z Leonforte, czarnych ciecierzycy, a także na założeniu pola z cebulkami szafranu. Oprócz tych doskonałości, produkuje również główne lokalne owoce sezonowe, główne warzywa oraz doskonałą oliwę z oliwek extra virgin.
... uwagą wybieramy producentów: znamy mężczyzn i kobiety, którzy stoją za każdym produktem, ich pasje, ich związek z regionem.
Zaufaj nam
Osobiście zajmujemy się wizytowaniem gospodarstw rolnych i wszystkich miejsc pracy. Informujemy się o metodach uprawy i hodowli, analizujemy pasze, procesy uboju, techniki przetwarzania i konserwacji produktów mleczarskich: tylko te produkcje, które odzwierciedlają...