Włochy, Amelia
... poziomem kwasowości, ale także szeregiem cech organoleptycznych osiągniętych dzięki nienagannym procesom produkcyjnym. Wyjątkowa jakość tego produktu wynika z starannego wyboru lokalnych organicznych gajów oliwnych. Jest to efekt stałej i dokładnej staranności stosowanej w całym procesie przetwarzania oliwek; defoliacja i czyszczenie jako fundamentalny model pracy przyczyniają się do wyższych standardów higieny w całym procesie, podczas gdy zbiór i przechowywanie odbywają się niezwykle szybko, aby uniknąć fermentacji, w pełni zachowując właściwości smakowe.
Włochy, altamura
... spełniać standardy doskonałości firmy. Produkt i opakowanie zgodne z przepisami prawa. Dostępna w dwóch różnych formatach: Mała 125g. Duża 250g. Może być przechowywana w zwykłej lodówce domowej w temperaturze od 0°C do +4°C lub również zamrożona w -20°C, zapewniając długoterminowe przechowywanie do 12 miesięcy.
... tradycję. Cooperatywa od zawsze ma na celu: Wspólne przetwarzanie wszystkich oliwek dostarczanych przez członków zgodnie z zasadami najlepszej technologii olejarskiej, przygotowując w tym celu niezbędne instalacje i sprzęt; Wspólne przechowywanie i sprzedaż produktu uzyskanego z przetwarzania oliwek. Podczas kampanii oliwnej członkowie codziennie dostarczają oliwki, a ich tłoczenie odbywa się w ciągu 24...
Włochy, Biancavilla
... końcowego oraz chroni drzewo i sam owoc. Ekstrakcja, tłoczenie, odbywa się na zimno w ciągu 8-12 godzin po zbiorze. To kluczowy etap dla zapewnienia produktu wysokiej jakości. Przechowywanie odbywa się w specjalnych aseptycznych pojemnikach ze stali nierdzewnej, gdzie zachodzi naturalna sedymentacja; następnie oliwa extra virgin jest przechowywana w silosach ze stali nierdzewnej, w oczekiwaniu na pakowanie. Historyczna firma Cuscunà jest jedyną, która oferuje możliwość adopcji jednego lub więcej drzew oliwnych.
Włochy, Gubbio
... październiku, listopadzie i grudniu. Cały proces odbywa się ręcznie, aby zachować jakość oliwek. Przechowywanie oliwek: Oliwki przechowywane są w plastikowych pojemnikach z otworami, aby ułatwić wentylację i zapobiec pleśni. Oliwki są przetwarzane w ciągu 12/24 godzin po zbiorze, aby zapewnić wysoką jakość produktu. Ekstrakcja: Olej jest ekstraktowany nowoczesnymi maszynami w procesie ciągłym (bez...
Włochy, Torremaggiore
... oraz skrupulatne czyszczenie maszyn. Dodatkowo system wykończenia za pomocą dysków pozwala na skrócenie czasu przechowywania oliwek w młynie, a tym samym na zmniejszenie ich narażenia na utlenianie. Czas pomiędzy zbiorami a przetwarzaniem oliwek w odpowiednim stopniu dojrzałości jest bardzo krótki, a oliwki są przechowywane w dobrze wentylowanych pojemnikach, pochodzących z pól wyselekcjonowanych rolników. Metoda zbioru odbywa się wyłącznie z drzewa, poprzez strącanie lub z użyciem maszyn mechanicznych. Na koniec, przechowywanie oleju...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play