...MAGRI FREE Napoletana to mąka do wypieków bezglutenowych, charakteryzująca się mieszanką skrobi kukurydzianej, skrobi ryżowej, włókien roślinnych oraz zakwasu kukurydzianego.
Nie pochodzi z procesów deglutenizacji; nie zawiera mleka, jajek ani skrobi pszennej.
Produkt wysokiej jakości, naturalny, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika oraz korzystnymi naturalnymi enzymami. Mieszanka...
... mosiądzu, natomiast taca na klej jest z ABS odpornym na kwasy.
Wszystkie części mające kontakt z klejem są ze sobą połączone i można je łatwo zdemontować bez użycia narzędzi, co ułatwia szybkie i łatwe czyszczenie.
UŻYWANY KLEJ: Maszyny klejące używają lepkiej mieszanki składającej się z proszkowanej dekstryny rozcieńczonej w wodzie. 400 gramów dekstryny należy wymieszać z 600 ml wody. Jest to klej roślinny pochodzący z skrobi ziemniaczanej.
Przykładowy model: EME 230 N
Szerokość użyteczna: 230 mm
Zasilanie etykiety: ręczne...
...Asortyment oferowanych skrobi pochodzi z kukurydzy, tapioki, ryżu i pszenicy i może być naturalny, wstępnie żelatynizowany i modyfikowany. Dodatkowo mamy mąki, płatki ziemniaczane i mąkę ryżową.
...Zabiegi termiczne i hydrotermiczne są stosowane w przemyśle spożywczym w celu rozwinięcia różnych właściwości żywności do konkretnych zastosowań.
Te zabiegi modyfikują właściwości mąk zbożowych, zarodków, otrębów, skrobi, błonnika, roślin strączkowych i ich pochodnych.
Wszystkie zabiegi termiczne VOMM w sektorze spożywczym są całkowicie naturalne, bez dodatków chemicznych.
Są one wykorzystywane do produkcji produktów „CLEAN LABEL”.
Zakład pilotażowy jest dostępny w dziale B+R VOMM w Rozzano.
... podczas gotowania) i Lencino (długi, duży i bardzo perłowy ryż). Uważany jest przez wielu smakoszy za królewskiego ryżu w kuchni.
Jego sława wynika z wyjątkowej zwartości dużych i wydłużonych ziaren z małą częścią centralną, wysokiej zawartości amylozy wynoszącej blisko 24% całkowitego skrobi, doskonałej równowagi między dobrą zdolnością do wchłaniania płynów a niską utratą skrobi. Jest idealny do risotto, timbali, ryżu w sosie. Nie rozgotowuje się, a ziarno nie rozpada się. Z tych powodów jest preferowany w przygotowaniach wysokiej kuchni.
...Organiczne zielone grochy łuskane to rozdrobnione strączki o sferycznym kształcie. W przeciwieństwie do klasycznych grochów, te są pozbawione łupiny, co sprawia, że są znacznie łatwiejsze do strawienia, lekkie i idealne dla diet niskokalorycznych, ponieważ mają niską zawartość tłuszczu i skrobi. Ponadto są bogate w białko oraz minerały, takie jak potas i fosfor. Oprócz białka i minerałów...
...Candito uzupełniające do pszczelarstwa na bazie cukru buraczanego.
CARATTERISTICHE:
Surowce najwyższej jakości.
Produkt wyłącznie z cukru buraczanego i syropu glukozowego.
Woda używana jest poddawana specjalnemu procesowi filtracji, który eliminuje ewentualną obecność metali ciężkich i szkodliwych cząstek dla zdrowia pszczół.
Całkowity brak skrobi w recepturze.
Niska temperatura gotowania pozwala...
...Biodegradowalna nić dentystyczna z 100% kompostowalnym wsparciem z bambusa, szpula z aromatyzowanego skrobią kukurydzianą o smaku mięty. To opakowanie zawiera naturalny pojemnik z bambusa, w którym znajduje się szpula o długości 30 m ze skrobi kukurydzianej, aromatyzowana olejkami eterycznymi z mięty dla uczucia świeżości.
...Słodkie, rzemieślnicze wypieki na bazie mąki ryżowej, mąki gryczanej, skrobi ryżowej, skrobi kukurydzianej, cukru, jajek i masła z dodatkiem jogurtu.
Miękkie i aromatyczne, muffiny są idealne na zachęcające śniadanie, przerwę w południe lub podwieczorek. W praktycznych porcjach po 35g, są doskonałe dla dzieci i dorosłych z celiakią.
Dostępne również w innych smakach.
... szanuje równowagi ekologiczne i środowiskowe, proponowane i realizowane przez producentów surowców. Valvosacco korzysta wyłącznie z papieru najwyższej jakości pochodzącego z lasów z planowaną i kontrolowaną wycinką i ma kontakty w całych Włoszech oraz w dużej części Europy, w sektorach cementów, wiązadeł hydraulicznych, skrobi, węglanów oraz w sektorze młynarskim, paszowym i chemicznym.
Vedal od wielu lat jest ważnym graczem w dystrybucji surowców spożywczych, specjalizującym się głównie w sprzedaży cukru, soli, dekstrozy, skrobi i jej pochodnych, mleka i jego pochodnych oraz mąk spożywczych.
... sektory. W 1992 roku ich uwaga na łączenie środowiska i przemysłu, wraz z wrażliwością na poważny problem biodegradowalności wyrobów, doprowadziła do wprowadzenia termoplastiku „zielonego” od Novamont SpA, pochodzącego z naturalnych skrobi i skrobi (Mater-BI®). Owocem tej dwudziestoletniej i aktualnej współpracy stało się uzyskanie prawdziwego punktu odniesienia dla rozwiązywania różnych problemów branżowych, zdobywając oficjalne uznania od kompetentnych organów, takich jak Ministerstwo Zdrowia, Ministerstwo Środowiska, Legambiente, Comieco i wielu innych.
Firma Sacchetto Spa to włoska firma rodzinna, która jest liderem w sektorze produkcji skrobi. Giuliano i Giuseppe, dwaj synowie założyciela, wraz z dwoma wnukami, Paolo i Alberto, kierują firmą. Rodzina Sacchetto posiada 100% udziałów. W ciągu tych lat rodzina zainwestowała w badania, rozwój i nowe struktury, aby dzielić się miłością i pasją do pracy z pracownikami, dążąc do osiągnięcia jak najlepszej jakości produktów.
Założona w 1933 roku, firma A.D.E.A. szybko potwierdziła swoją pozycję lidera na rynku w produkcji skrobi, dekstryn i preparatów dla przemysłu tekstylnego, a następnie rozszerzyła swoją działalność na sektor spożywczy, farmaceutyczny, chemiczny, cateringowy oraz dystrybucję zorganizowaną. Zdobyte doświadczenie umacnia się również w zakresie doradztwa technicznego, w postaci sugestii dotyczących zastosowania produktów oraz dostępności do proponowania próbek na poziomie laboratoryjnym lub do prób przemysłowych.