Włochy, Messina
...To nie jest zwykły makaron pistacjowy, lecz tradycja, która wywodzi się z sycylijskiej pszenicy durum i sprzyjających warunków środowiskowych. Naturalne, powolne suszenie nadaje mu niezrównany smak i aromat. Ręczna produkcja zapewnia autentyczność, a mosiężne formy doskonałe trzymanie podczas gotowania i „przyczepność” do sosów. Tylko sycylijska pszenica i pistacje najwyższej jakości, aby uzyskać unikalny i rozpoznawalny smak, zawsze. Różne formaty: Busiate, Penne, Caserecce, Rigatoni, Paccheri, Fusilli.
Włochy, Rocca San Felice
... starych przepisów, które uczyniły tradycję wielką." Połączenie historycznej maszyny z nowoczesnym wkładem technologicznym było kluczowym krokiem w kierunku nowych horyzontów, ambicji tych, którzy wierzą w doskonałość i autentyczny smak. Dziś maszyny są dwie: jedna do makaronu długiego, a druga do krótkiego. Mosiężne sitka i długie, delikatne suszenie w niskiej temperaturze opowiadają historię Antica Maccheroneria.
Włochy, Pernucari Di Rombiolo
... lokalnych rolników. Zajmuje powierzchnię około 5.000 m², w której łączą się rzemiosło i nowoczesność zakładów produkcyjnych. Firma szczyci się produkcją typowego i autentycznego makaronu rzemieślniczego, uzyskiwanego dzięki charakterystycznemu przetwarzaniu według starych tradycji makarskich, wykorzystując najlepsze semoliny z pszenicy durum, wolne wyrabianie z zimną, bakteriologicznie czystą wodą oraz powolne suszenie w niskiej temperaturze. A w przypadku niektórych formatów, przetwarzanie odbywa się z użyciem trafilatury mosiężnej.
...Makaron "PASTAI DEL METAPONTINO" powstaje z starannie wyselekcjonowanych twardych zbóż pochodzących z Lucanii, tych o najwyższym wskaźniku żółci, z najwyższą wartością białka nie mniejszą niż 14%. Produkcja jest w całości rzemieślnicza, począwszy od mąki, używając tylko semoliny z ekstrakcji, tzw. Fiore, poprzez proces wytwarzania makaronu, aż po powolne suszenie, które może trwać od 24 do 36...
Włochy, Saviano
Nasza firma produkuje makaron z semoliny pszenicy durum w sposób rzemieślniczy, ale z wykorzystaniem najnowocześniejszych maszyn, stosując całkowicie rzemieślniczy proces, taki jak powolne i długie suszenie (około 3-4 dni) w bardzo niskich temperaturach (40°-45°). Formy są wyłącznie mosiężne, co zapewnia unikalną porowatość. Wszystko to, w połączeniu z naszą specjalną selekcją semoliny oraz wiedzą naszego Mistrza Makaronu, tworzy produkt wyjątkowy.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play