Włochy, Formigine
...Kapusta, uważana za superfood, jest warzywem bogatym w składniki odżywcze i korzystnym dla zdrowia. Wysoka zawartość witaminy C, która wspiera układ odpornościowy. Dobre źródło błonnika, który wspomaga zdrowie układu pokarmowego. Kapusta należy do rodziny roślin krzyżowych, która obejmuje również brokuły, kalafiory i brukselki, wszystkie znane ze swoich korzystnych właściwości zdrowotnych.
...Zabiegi termiczne i hydrotermiczne są stosowane w przemyśle spożywczym w celu rozwinięcia różnych właściwości żywności do konkretnych zastosowań. Te zabiegi modyfikują właściwości mąk zbożowych, zarodków, otrębów, skrobi, błonnika, roślin strączkowych i ich pochodnych. Wszystkie zabiegi termiczne VOMM w sektorze spożywczym są całkowicie naturalne, bez dodatków chemicznych. Są one wykorzystywane do produkcji produktów „CLEAN LABEL”. Zakład pilotażowy jest dostępny w dziale B+R VOMM w Rozzano.
Włochy, Pescantina
... właściwości bioaktywnych związków naturalnych do produkcji immunomodulatorów, preparatów witaminowych, antybakteryjnych, przeciwutleniaczy oraz naturalnych regulatorów metabolizmu dla dorosłych i dzieci. Zadaniem Perrery International Ltd jest zapewnienie rozwoju i produkcji skutecznych, bezpiecznych i łatwych w użyciu leków oraz suplementów diety. Perrery International jest międzynarodową grupą...
Pasujące produkty
Produkty - Produkty
Produkty - Produkty
Włochy, Forlì
... i dodatków, aby nie zmieniać ich delikatnego smaku i właściwości organoleptycznych. Jako roślina strączkowa, proces gotowania będzie dłuższy: namoczyć na kilka godzin, dokładnie przepłukać, aby usunąć zanieczyszczenia, a następnie gotować, aż fasole będą wystarczająco miękkie. Fasole czerwone można przygotowywać na wiele sposobów: na zimno w sałatkach i dodatkach z dodatkiem soli i odrobiną oliwy z oliwek. Ich słodki, ale intensywny smak sprawia, że są idealnym składnikiem do zup i kremów z roślin strączkowych.
Włochy, Maletto
...Activ-Hum to specjalność płynna o wysokiej zawartości rozpuszczalnych ekstraktów humusowych pochodzenia biologicznego, uzyskanych z cennego Humusu dżdżownic. Jest to aktywator o wysokim stężeniu substancji organicznej humifikowanej, uzyskany z Vermikompostu dzięki innowacyjnej i zaawansowanej technologii opracowanej przez Biotica. Activ-Hum znacząco zwiększa żyzność gleby, reaktywując jej procesy biochemiczne i poprawiając właściwości chemiczno-fizyczne, co czyni ją odpowiednią do wzrostu silnych i wydajnych roślin.
... odpowiednich warunkach pod względem higieniczno-sanitarnym, podobnie jak przechowywanie, aby zachować nienaruszone liczne właściwości i cechy naturalne roślin. Konopie są wykorzystywane w żywieniu ludzi i zwierząt, stanowią cenny pokarm dla organizmu dzięki wysokiej zawartości białka, witamin (szczególnie E, B1, B2, B6) oraz kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, zwanych również Omega-3 i Omega-6 (linolowe 50-70% oraz alfa-linolenowe 12-25%, a także rzadki gamma-linolenowy).
Włochy, Milano
... zastosowaniu programu, który w czasie zarządza zmianami temperatury, wilgotności powietrza i ciśnienia atmosferycznego. Główka czosnku składa się z licznych ząbków; ma mniejszy kształt niż zwykle produkowany czosnek, ponieważ jego wzrost nie jest wymuszany przez nawozy chemiczne ani inne chemikalia. Uprawa białego czosnku polesano odbywa się na terenach osadzonych przez wieki, bogatych w piaski i muły, co sprzyja produkcji najwyższej jakości, zwiększając już znane właściwości zdrowotne.
Włochy, San Martino Di Lupari
... kriomikronizację półproduktu, co pozwala na delikatny proces obróbczy, który redukuje stres mechaniczno-termiczny nałożony na surowiec oraz zmniejsza jego utlenianie, zachowując jak najwięcej naturalnych właściwości mąk i półproduktów. Jakość firmy przejawia się również w ścisłym przestrzeganiu obowiązujących przepisów dotyczących kontroli sanitarno-epidemiologicznych HACCP, z integracją śledzenia i identyfikowalności produktów, oraz w uzyskanych certyfikatach, od UNI EN ISO 9001 Vision 2008 i UNI 11020, po certyfikację ekologiczną (IT BIO 013 VE-00877-B) oraz certyfikację Kosher.
Włochy, Roma
... Federico II w Neapolu oraz Parkiem Technologicznym i Naukowym Uniwersytetu Molise. Filozofia firmy Eli.S.An Natural Food wierzy w wartość innowacji, w konieczność polegania na badaniach, a jednocześnie w poszanowanie tradycji. Pastaelisan syntetyzuje inspirujące zasady filozofii firmy: przejrzystość, made in Italy, skrupulatne badanie składników, zawsze nowoczesne badania właściwości organoleptycznych i odżywczych każdego produktu z ciągłym aktualizowaniem w zakresie certyfikacji, bezpieczeństwa z okresową kontrolą dostaw, maszyn i produktów końcowych.
Włochy, Lecce
...Materiał używany do produkcji pojemników to stal nierdzewna AISI 304, której właściwości techniczne zapewniają optymalne użytkowanie pojemników zarówno pod względem trwałości, jak i higieny. Jesteśmy JEDYNYMI na ŚWIECIE, którzy posiadają certyfikat NSF na beczki spawane EUROPA o pojemności 75LT i 100LT. NSF to największa organizacja na świecie zajmująca się weryfikacją i certyfikacją produktów oraz...
Włochy, Canelli
...gazu produkowanego przez rośliny w stresie lub przez owoce klimakteryczne, opóźniając ich starzenie; powoduje znaczący wzrost fotosyntezy roślin (przepuszcza tylko długości fal światła użyteczne dla rośliny) i redukuje transpirację; będąc naładowany potasem, zwiększa kwitnienie, kolory kwiatów i owocowanie. Inne zeolity mogą w dłuższej perspektywie powodować fitotoksyczność; w połączeniu z pestycydem wydłuża jego działanie o co najmniej 10 dni, nawet jeśli tkanki roślinne nie mają z nim kontaktu.
Włochy, Capaccio Paestum
...Wiele z nich należy również do licznej rodziny roślin leczniczych, ponieważ posiadają właściwości medyczne. Wreszcie, wszystkie wzbogacają nasze potrawy, wspierają prawidłowe trawienie, dostarczają nam obfitych minerałów i licznych witamin, są bardzo bogate w minerały. Uprawy rozciągają się na 45 hektarach, na których rośnie wiele gatunków ziół aromatycznych: to właśnie ta powierzchnia zapewnia produkcję przez trzysta sześćdziesiąt pięć dni w roku.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania