Włochy, Giuliano
...Wzbogacony lukrem i orzechami laskowymi, Panettone Gran Torino to konieczność. Apetyczna polewa sprawia, że ten Panettone jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej poszukiwanych przysmaków, szczególnie wśród tych, którzy chcą uszanować tradycyjny smak Panettone.
Włochy, Belpasso
...Ciastka Paste di Mandorla to ciasteczka przygotowywane na bazie marcepanu lub Pasta Reale, nazwane tak, ponieważ są "godne króla." Te ciasteczka z ciasta migdałowego to prawdziwy skarb tradycji cukierniczej Sycylii, której pochodzenie jest bardzo stare. Istnieje wiele wariantów Pasta di Mandorla, takich jak te przygotowane z pistacjami, pomarańczą, cytryną lub orzechami laskowymi. Dostępne również w linii wypieków, luzem.
Włochy, Padova
...Typ: Kapsułki kawowe z orzechami laskowymi, dzięki aksamitnemu smakowi i pysznemu aromatowi, cieszą się dużym powodzeniem w całych Włoszech. Połączenie to jest naprawdę smaczne, ponieważ orzech laskowy słodzi i podkreśla prażone nuty kawy, nie psując przy tym tej końcowej pianki, która jest prawdziwą siłą dobrej kawy. Oprócz tego orzech laskowy jest bogatym źródłem witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i kwasów tłuszczowych nienasyconych (tzw. „zdrowych tłuszczów”).
Włochy, Barletta
...Ekologiczny gianduia cremino należy do linii, która obejmuje również ekologiczny ciemny gianduia z całymi orzechami laskowymi, ekologiczny ciemny gianduia z migdałami z Apulii oraz ekologiczny mleczny gianduia z całymi orzechami laskowymi.
Włochy, Ferrazzano
...Krem do smarowania cappuccino 200g Gourmetowy, rzemieślniczy krem do smarowania z orzechami laskowymi i kawą, o wyrafinowanym i pełnym smaku. Krem dedykowany miłośnikom kawy, idealny na przekąski lub bogate śniadania. Idealny na śniadanie i przerwy na przekąski. Spróbuj go do nadziewania panettone i pandoro oraz do ozdabiania deserów. Wyprodukowany w naszym laboratorium Ferrazzano Z oliwą z oliwek extra virgin.
Włochy, Torino
Włochy, Ovada
Nasza firma produkuje i sprzedaje produkty dla barów, restauracji i hoteli, takie jak kawa w ziarnach - w kapsułkach i w saszetkach - kawa mielona, kawa aromatyzowana, jak kawa z ginsengiem - orzechami laskowymi - amaretto i wanilią, kawa zbożowa, zimne kremy, takie jak krem kawowy - krem nutella - krem z fior di latte lub śmietany, krem orzechowy, kakao w proszku w różnych smakach, zarówno w...
Włochy, Andria
...czekolada biała, praliny, nocciolato, gołębie i czekoladowe jajka wielkanocne, migdałowe confetti, czekoladowe confetti, confetti z Avola, nugat z orzechami laskowymi, rzemieślnicze panettoni, nugaty i nugatki, aromelli. Produkty są wytwarzane w wewnętrznej pracowni, która, stosując stare przepisy, utrzymuje wysoką jakość rzemiosła i doskonały smak. Cukiernia świadczy następujące usługi: personalizowane opakowania, dostawy na prywatne przyjęcia i do restauracji, confetti na każdą okazję oraz dostawy do domu.
Włochy, Pisa
W sercu Toskanii, blisko Pizy, Amedei produkuje wysokiej jakości włoską czekoladę pochodzącą z wyselekcjonowanych plantacji. Tabliczki, Napolitany, Trufle i Praliny, Kremy. Czekolada ciemna i ekstra ciemna, mleczna i biała, czekolada z orzechami laskowymi, migdałami, owocami oraz czekolada ganduja, czekolada monorigin cru. Oprócz klasyków, Amedei produkuje czekoladę Monorigin Cru z pojedynczych...
Włochy, Piacenza
... wykorzystać jako prezenty. Cukiernia Falicetto powstała w 1985 roku dzięki intuicji Aldo Scaglii, młodego cukiernika z Piemontu, który osiedlił się w Piacenza. W codziennie wypiekanych produktach, przygotowywanych zgodnie z tradycjami wysokiej cukiernictwa, wkładana jest ogromna pasja i fantazja oraz ciągła dbałość o składniki. Wybierane są bowiem najlepsze ziarna kakao z Wenezueli, Boliwii i wyspy Sao Thome, które są przetwarzane i łączone z migdałami lub orzechami laskowymi, tworząc czekoladę, która stała się słodką tradycją dla wszystkich mieszkańców Piacenza.
... śladami ojca i wujków. Dziś, z pomocą żony Simony, Riccardo Costenaro dumnie prowadzi bar cukiernię, gdzie z powodzeniem eksperymentował z przepisami łączącymi tradycję cukierniczą Toskanii z Valtelliną: słynny jest jego „Buccellato”, typowy słodki wypiek z winogronami, orzechami laskowymi, anyżem, migdałami i orzechami, przepis, którego jest, słusznie, bardzo zazdrosny. Na przyszłość Costenaro marzą o dalszym rozwoju, a najstarszy z ich synów, Nicholas, postanowił uczyć się w Szkole Hotelarskiej, aby pewnego dnia móc podążać śladami.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania