...Aromatyczne i pyszne ciastka migdałowe, wykonane ręcznie z najwyższej jakości surowców, dostępne w różnych smakach. Miękkie w smaku, rozpływają się w ustach, pozostawiając przyjemny i słodki posmak.
...Wzbogacony lukrem i orzechamilaskowymi, Panettone Gran Torino to konieczność. Apetyczna polewa sprawia, że ten Panettone jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej poszukiwanych przysmaków, szczególnie wśród tych, którzy chcą uszanować tradycyjny smak Panettone.
...Ciastka Paste di Mandorla to ciasteczka przygotowywane na bazie marcepanu lub Pasta Reale, nazwane tak, ponieważ są "godne króla."
Te ciasteczka z ciasta migdałowego to prawdziwy skarb tradycji cukierniczej Sycylii, której pochodzenie jest bardzo stare.
Istnieje wiele wariantów Pasta di Mandorla, takich jak te przygotowane z pistacjami, pomarańczą, cytryną lub orzechamilaskowymi.
Dostępne również w linii wypieków, luzem.
...Typ: Kapsułki kawowe zorzechamilaskowymi, dzięki aksamitnemu smakowi i pysznemu aromatowi, cieszą się dużym powodzeniem w całych Włoszech. Połączenie to jest naprawdę smaczne, ponieważ orzech laskowy słodzi i podkreśla prażone nuty kawy, nie psując przy tym tej końcowej pianki, która jest prawdziwą siłą dobrej kawy.
Oprócz tego orzech laskowy jest bogatym źródłem witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i kwasów tłuszczowych nienasyconych (tzw. „zdrowych tłuszczów”).
...Ekologiczny gianduia cremino należy do linii, która obejmuje również ekologiczny ciemny gianduia z całymi orzechamilaskowymi, ekologiczny ciemny gianduia z migdałami z Apulii oraz ekologiczny mleczny gianduia z całymi orzechamilaskowymi.
...Krem do smarowania cappuccino 200g
Gourmetowy, rzemieślniczy krem do smarowania zorzechamilaskowymi i kawą, o wyrafinowanym i pełnym smaku. Krem dedykowany miłośnikom kawy, idealny na przekąski lub bogate śniadania.
Idealny na śniadanie i przerwy na przekąski. Spróbuj go do nadziewania panettone i pandoro oraz do ozdabiania deserów.
Wyprodukowany w naszym laboratorium Ferrazzano
Z oliwą z oliwek extra virgin.
Nasza firma produkuje i sprzedaje produkty dla barów, restauracji i hoteli, takie jak kawa w ziarnach - w kapsułkach i w saszetkach - kawa mielona, kawa aromatyzowana, jak kawa z ginsengiem - orzechamilaskowymi - amaretto i wanilią, kawa zbożowa, zimne kremy, takie jak krem kawowy - krem nutella - krem z fior di latte lub śmietany, krem orzechowy, kakao w proszku w różnych smakach, zarówno w...
...czekolada biała, praliny, nocciolato, gołębie i czekoladowe jajka wielkanocne, migdałowe confetti, czekoladowe confetti, confetti z Avola, nugat zorzechamilaskowymi, rzemieślnicze panettoni, nugaty i nugatki, aromelli. Produkty są wytwarzane w wewnętrznej pracowni, która, stosując stare przepisy, utrzymuje wysoką jakość rzemiosła i doskonały smak. Cukiernia świadczy następujące usługi: personalizowane opakowania, dostawy na prywatne przyjęcia i do restauracji, confetti na każdą okazję oraz dostawy do domu.
W sercu Toskanii, blisko Pizy, Amedei produkuje wysokiej jakości włoską czekoladę pochodzącą z wyselekcjonowanych plantacji. Tabliczki, Napolitany, Trufle i Praliny, Kremy. Czekolada ciemna i ekstra ciemna, mleczna i biała, czekolada zorzechamilaskowymi, migdałami, owocami oraz czekolada ganduja, czekolada monorigin cru. Oprócz klasyków, Amedei produkuje czekoladę Monorigin Cru z pojedynczych...
... wykorzystać jako prezenty. Cukiernia Falicetto powstała w 1985 roku dzięki intuicji Aldo Scaglii, młodego cukiernika z Piemontu, który osiedlił się w Piacenza. W codziennie wypiekanych produktach, przygotowywanych zgodnie z tradycjami wysokiej cukiernictwa, wkładana jest ogromna pasja i fantazja oraz ciągła dbałość o składniki. Wybierane są bowiem najlepsze ziarna kakao z Wenezueli, Boliwii i wyspy Sao Thome, które są przetwarzane i łączone z migdałami lub orzechamilaskowymi, tworząc czekoladę, która stała się słodką tradycją dla wszystkich mieszkańców Piacenza.
... śladami ojca i wujków. Dziś, z pomocą żony Simony, Riccardo Costenaro dumnie prowadzi bar cukiernię, gdzie z powodzeniem eksperymentował z przepisami łączącymi tradycję cukierniczą Toskanii z Valtelliną: słynny jest jego „Buccellato”, typowy słodki wypiek z winogronami, orzechamilaskowymi, anyżem, migdałami i orzechami, przepis, którego jest, słusznie, bardzo zazdrosny. Na przyszłość Costenaro marzą o dalszym rozwoju, a najstarszy z ich synów, Nicholas, postanowił uczyć się w Szkole Hotelarskiej, aby pewnego dnia móc podążać śladami.