...Rozdrobnione grochy to podzielone liścienie o gładkiej lub szorstkiej powierzchni i zaokrąglonych żebrach. Zanieczyszczenia całych grochów nie przekraczają 5%, kolor jest żółty lub zielony - grochy innego koloru są dozwolone w maksymalnie 7%. Wyróżniamy 1 i 2 klasy. Nasze przedsiębiorstwo produkuje grochy rozdrobnione 1. klasy.
...Zielona łuskana groch ma łagodny smak i miękką teksturę. Ten grochłuskany ma bardziej ziemisty smak niż cały suszony groch i jest podobny do soczewicy pod względem zastosowań i wartości odżywczych. Zielone łuskane grochy są idealne do gęstych i sycących zup, a także mogą być używane w dipach, pastach, farszach i zapiekankach.
W Naturell AB uczyniliśmy ekologiczną żywność standardem. Wierzymy w świat, w którym 100% ekologicznych produktów spożywczych jest normą. Jako specjaliści w dziedzinie ekologicznej żywności oferujemy produkty wysokiej jakości. Tak powoli, ale pewnie staliśmy się wiodącą firmą w branży ekologicznych produktów spożywczych. Ale robimy znacznie więcej niż tylko sprzedajemy ekologiczną żywność hurtowo.
...Referencja
9990000005291
Groch suchy pochodzi z tej samej rośliny, która produkuje groszek. Warzywo suche zbierane jest w pełnej dojrzałości, podczas gdy groszek zbierany jest przed dojrzeniem.
Grochy suche są twarde, napęczniałe skrobią i białkiem. Po usunięciu skórki, nasiono dzieli się na dwa liścienie, tworząc grochłuskany.
Wskazówki dotyczące przygotowania
Opłukać grochłuskany. Obficie przykryć wodą. Gotować przez około 1 godzinę na średnim ogniu, aż będą miękkie.
Firma zbożowa „RNK Impex GmbH” to zaangażowany i responsywny partner biznesowy, który dostarcza wszelkiego rodzaju zboża, rośliny strączkowe, nasiona oleiste (groch żółty; grochzielony; grochłuskany; kukurydza; fasola biała; proso żółte; pszenica; soja; sorgo czerwone; sorgo białe; żyto; lucerna; proso czerwone), a także mączkę słonecznikową i sojową (pellet i niepellet) oraz oleje roślinne...