Produkty dla maltodekstryna (10)

Laktoza

Laktoza

Laktoza to naturalny cukier mleczny. Stanowi 3,5%-5,0% mleka krowiego i można ją wydobyć w procesie filtracji. Następnie laktoza jest krystalizowana i kruszona. Rozmiary ziaren są dzielone według siatki. Foodcom może dostarczyć swoim Partnerom Biznesowym różne rozmiary cząstek odpowiednie do wielu zastosowań. Laktoza jest jednym z najlepszych składników mlecznych do żywności i pasz ze względu na swój łagodny smak, biały kolor i niską zawartość kalorii. Jej niska cena, niska higroskopijność i rozpuszczalność w wodzie przyczyniają się do jej popularności. Może być stosowana w produkcji ciast, wyrobów cukierniczych i czekolady jako wzmacniacz smaku i słodzik. Laktoza jest ważnym składnikiem w zastosowaniach farmaceutycznych i żywieniowych.
Sorbatan potasu

Sorbatan potasu

Sorbatan potasu to wysoko skuteczny, bezpieczny i nietoksyczny środek konserwujący do żywności. Chociaż sorbatan potasu jest jednym z wielu konserwantów dostępnych na rynku, jest jednym z najlepszych, ponieważ jest nieszkodliwy i wszechstronny. Sorbatan potasu jest w większości produkowany syntetycznie. Jest to proszek bez smaku i zapachu. Zgodnie z wytycznymi FDA uznawany jest za bezpieczny w użyciu, ponieważ w organizmie rozkłada się na wodę i dwutlenek węgla. Znajduje się na liście konserwantów, które mogą być stosowane w kosmetykach z ograniczeniami. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie w produkcie końcowym wynosi 0,6%, obliczane jako kwas sorbinowy. Działa najlepiej w kwaśnym środowisku, w przeciwnym razie jego właściwości są znacznie słabsze.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest najczęściej wytwarzana z kukurydzy, a także z ryżu i pszenicy, poprzez enzymatyczną hydrolizę skrobi roślinnej. Ostateczny produkt to puszysty, biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Zwiększa wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc w regulacji wilgoci i wydłużeniu trwałości produktów.
Laktoza

Laktoza

Laktoza jest jednym z najlepszych składników mlecznych do zastosowań w żywności i paszach ze względu na swój delikatny smak, biały kolor i niską zawartość kalorii. Jej opłacalność, niska higroskopijność i rozpuszczalność w wodzie przyczyniają się do jej popularności. Może być stosowana w produkcji wypieków, słodyczy i czekolady jako wzmacniacz smaku i słodzik. Laktoza jest ważnym składnikiem w zastosowaniach farmaceutycznych i żywieniowych.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest otrzymywana w drodze enzymatycznej hydrolizy skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Produkt końcowy to puszysty biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Podnosi wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc regulować wilgotność i wydłużyć okres przydatności do spożycia produktów.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest produkowana w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Końcowy produkt to biała, puszysta proszek o wysokiej rozpuszczalności. Zwiększa wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom, maltodekstryna może pomóc w regulacji wilgotności i wydłużeniu trwałości produktów.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna to biały proszek uzyskiwany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi, głównie z kukurydzy, ryżu lub pszenicy. Dzięki wysokiej rozpuszczalności jest przydatna do poprawy wartości odżywczej wielu produktów, a także może pomóc w kontrolowaniu wilgotności i wydłużeniu trwałości. Maltodekstryna ma trwałość 24 miesiące, a Foodcom S.A. oferuje maltodekstrynę w workach po 25 kg. Ten dodatek do żywności jest szeroko stosowany w mięsie, pieczywie, cukiernictwie, lodach, napojach, jogurtach i sokach, aby poprawić teksturę, działać jako emulgator i zwiększać lepkość. Jego niski indeks glikemiczny sprawia, że jest popularnym składnikiem w żywności sportowej i produktach przyjaznych dla diabetyków. W żywieniu zwierząt maltodekstryna jest opłacalnym źródłem energii, które poprawia teksturę, pigmentację i smak pasz. Zwiększa również wchłanianie składników odżywczych i efektywność paszy, redukuje odwodnienie i objawy stresu.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest wytwarzana poprzez enzymatyczną hydrolizę skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Końcowy produkt to sypki, biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Zwiększa wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc w regulacji wilgotności i wydłużeniu trwałości produktów.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest produkowana w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi roślinnej, najczęściej pochodzącej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Produkt końcowy to biała, puszysta proszek o wysokiej rozpuszczalności. Zwiększa wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom, maltodekstryna może pomóc w regulacji wilgotności i wydłużeniu trwałości produktów.
Maltodekstryna

Maltodekstryna

Maltodekstryna jest produkowana w wyniku hydrolizy enzymatycznej skrobi roślinnej, najczęściej z kukurydzy, ale także z ryżu i pszenicy. Końcowym produktem jest puszysty, biały proszek o wysokiej rozpuszczalności. Zwiększa wartość odżywczą wielu przepisów. Dzięki swoim właściwościom maltodekstryna może pomóc w regulacji wilgotności i wydłużeniu trwałości produktów.