...Nasz Jamón de Bellota Ibérico rozpoznawany jest po swoim wydłużonym kształcie z ciemną, zużytą kopytem, typowym dla okazów wytrenowanych na polu. Posiada intensywny i błyszczący kolor z dużą ilością białych żyłek w swojej teksturze. Podczas degustacji można poczuć intensywny i trwały aromat, wyczuwalne są nuty orzechów i pola, co daje soczystą równowagę między stopniem słoności a starannym dojrzewaniem, połączoną z długim i przyjemnym posmakiem.
co jeszcze bardziej precyzuje doświadczenie, jakie ta dzieło
mistrza natury oferuje podniebieniu.
...Wydłużony i stylizowany kawałek, wykonany z cienkiej trzciny. Ma żywy kolor, łagodny smak, niezwykły aromat i marmurkowy tłuszcz.
Ręcznie robione kawałki, niskosolne i dojrzewające przez 20-24 miesiące. Produkt 100% naturalny.
...Prosciutto Toscano DOP, w klasycznej wersji z kością, jest niewątpliwie jednym z najważniejszych produktów, gdy mówimy o wędlinach toskańskich, zarówno ze względu na jakość surowców użytych do jego produkcji i przechowywania, jak i przede wszystkim ze względu na jego intensywny i lekko słony smak, który potrafi zachwycić podniebienia zarówno dorosłych, jak i dzieci, zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie innych lokalnych produktów lub po prostu z kawałkiem świeżego chleba. Ponadto, Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje jakość i charakterystyczny aromat.
...Prosciutto Serrano di Teruel D.O.P. bez kości z Sierra Lindón - Szynka Teruel D.O.P. ma czerwony kolor, z tłuszczem w marmurkowatej strukturze, a po pokrojeniu ukazuje bardzo błyszczący wygląd. Charakteryzuje się mało słonym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Jej tłuszcz ma przyjemny smak, a maślana konsystencja uwalnia unikalny aromat.
Prezentacja: Szynka bez kości pakowana próżniowo.
Dojrzewanie: 20 - 24 miesiące...
...Szynka z ramienia karmionego żołędziami Alta Gastronomía przepełniona jest intensywnym smakiem i świeżością łąk. Jej intensywna barwa i aromat przenoszą nas z powrotem do naturalnej piwnicy, gdzie szynki ramienne odpoczywały przez ponad trzy i pół roku, gotowe, by zachwycić najbardziej wyrafinowane podniebienia swoim absolutnie idealnym szczyptą soli. Tylko najbardziej wyjątkowe kawałki są klasyfikowane jako Alta Gastronomía.
...900 AROMATIZADOS to przyprawa z oliwy z oliwek extra virgin aromatyzowana różnymi wybranymi smakami, mająca na celu wprowadzenie do kuchni odrobiny wyjątkowości, a przede wszystkim oryginalności. Możliwości kulinarne są nieskończone, z jedynym ograniczeniem będącym wyobraźnią konsumenta.
Dostępna w różnych rodzajach:
-Aromat czekolady
-Aromat wędzony
-Aromat białej trufli
-Aromat bazylii
-Aromatszynki serrano
-Aromat pomarańczy
-Aromat curry...
... wina, jaj eggnog i duszonych owoców. Przed glazurowaniem gotowanej szynki, wytnij wzór w diamenty na powierzchni i wbij w każdą część cały goździk. Używana jest w medycynie jako środek wiatropędny, aromatyczny i stymulujący.
...Brunatny i twardy, suszony na słońcu, ten pąk kwiatu goździka to przyprawa o pikantnym i ciepłym smaku.
Zastosowania goździka w kuchni:
Goździk służy do aromatyzowania szynki, pomarańczy lub cebuli. Umożliwia również przyprawianie wielu potraw. To idealny aromat do wędlin, serów, warzyw i wypieków. Doskonale komponuje się z cynamonem lub gałką muszkatołową.
Korzyści zdrowotne goździka:
Goździk...
...-olchowym. Produkujemy kiełbasy, szynki, boczki, wędzonki, polędwice, balerony, wyroby podrobowe. Mamy nadzieję, że dzięki przywiązaniu do tradycji i trosce o zachowanie doskonałego smaku nasze wyroby wędliniarskie przypadną Państwu do gustu.
... aromat.
--------
Przetwórstwo wieprzowe z rasy Porco Preto hodowanego na wsi.
Świeże mięso wieprzowe z rasy Porco Preto,
Szynki i łopatki z rasy Porco Preto oraz kiełbasy.
Naturalna obróbka Garvão - Ourique Alentejo...