Belgia, Brunehaut
... również zapewnić przywiązanie do lokalnych tradycji, jęczmień używany do produkcji piw jest uprawiany na naszej własnej farmie w Gaurain. Nowoczesność, ponieważ nowoczesne i wydajne narzędzie pracy pozwala na skrupulatne przestrzeganie zasad higieny oraz produkcję o stałej jakości i smaku. Nowoczesność również w podejściu do rynku: wiele piw Brunehaut zostało nagrodzonych w międzynarodowych konkursach i jest obecnie dostępnych w 25 różnych krajach. Odkryj nasze piwo Brunehaut oraz piwo klasztorne Saint Martin.
Belgia, Liège
... twórczości, François i Renaud wprowadzają w 2014 roku 2 nowe koncepty: Torpah, to 3 piwa single hop, które podkreślają pracę 3 różnych chmieli, zaczynając od identycznej bazy słodów. Black {C}, to stout, czarne piwo o intensywnych, palonych aromatach kawy. Bez przypraw i jakichkolwiek dodatków, Black {C} jest gwarantowane jako nie filtrowane i niepasteryzowane. Poza tymi piwami, Browar {C} to także brewpub, tarasy oraz sala warzenia do odwiedzenia, wszystko w otoczeniu zieleni, w samym centrum Liège.
...Browar rzemieślniczy założony w 1996 roku przez inżyniera przemysłowego. Asortyment produktów: -Saint-MONON blond z miodem 8 %, typ triple -Saint-MONON amber 6,5 % i brązowy 7,5 % (złoty medal na World Beer Championship w 1998 roku) -Mix HOP 6,5% kremowy i bogaty w chmiel (Najlepsze Belgijskie Piwo Walonii 2014) Browar znajduje się w belgijskich Ardenach, w prowincji Luksemburg, znanym regionie turystycznym. Dbamy o to, aby pracować w sposób rzemieślniczy i naturalny, starając się jednocześnie maksymalnie ograniczyć nasz wpływ na środowisko. Rynek: +/-70 % w Belgii i 30 % eksport.
Belgia, Peruwelz
Brasserie Caulier produkuje piwa rzemieślnicze o bardzo wysokiej jakości: Bon Secours i Paix Dieu.
Belgia, Boussu
Browar z oryginalnymi zbożami. SAISON AVENA: belgijskie piwo rzemieślnicze, refermentowane w butelce w czystej tradycji Saisons z prowincji Hainaut. SARAZEN: belgijskie piwo rzemieślnicze, refermentowane w butelce. O pięknej złotej barwie, Sarazen wyróżnia się subtelną i hojną słodyczą, którą nadaje gryka. To piwo jest bogate w smaki i owocowe aromaty.
Belgia, Templeuve
Browar Cazeau to rzemieślnicza browarnia. TOURNAY to rzemieślnicze piwo warzone w najczystszej tradycji belgijskich piw górnej fermentacji. TOURNAY to jedyne piwo warzone w gminie Tournai. Refermentowane w butelce, niefiltrowane i niepasteryzowane, TOURNAY to naturalne piwo bez dodatku przypraw.
Belgia, Knesselare
Jednym z najbardziej kreatywnych browarników obecnie jest kobieta, Hildegard van Ostaden. Jako browarnik Urthel z West-Flandrii w Ruiselede stworzyła serię piw Urthelbieren, które są warzone zgodnie z autentycznym flamandzkim rzemiosłem browarniczym, z cierpliwością i w spokoju w Browarze De Koningshoeven w Berkel-Enschot. Nasze piwa: Saisonnière, Hop-It, Samaranthe.
Belgia, Breuvanne
Millevertus to rzemieślnicza browarnia. Nasza gama piw jest wyrazem nieustannego poszukiwania stylu i smaku. Zainspirowane tradycją belgijską: jasne, ciemne, potrójne, poczwórne, bursztynowe. Zainspirowane zagranicą: stout, wędzone. Zainspirowane kulinarnie z przyprawami użytymi „na sposób chmielowy” w dekokcji na gorąco lub na zimno: białe, pieprze, szafran... Jęczmień jest punktem odniesienia, a...
Belgia, Ambly
Browar Saint-Monon to firma rodzinna, która powstała w 1996 roku, zlokalizowana w skrzydle farmy, na granicy Ardenów i Famenne. Obecna produkcja wynosi około 600 hl. Główne produkowane piwa to: Saint-Monon amber (6,5 % alc.), Saint-Monon brown (7,5 % alc.) oraz Saint-Monon miodowe (8 % alc.).
Wszystkie nasze piwa rzemieślnicze są warzone według tradycyjnych metod, z czystego słodu i chmielu, bez dodatku przypraw, karmelizowanego cukru, wzmacniaczy smaku, barwników, konserwantów ani żadnych innych dodatków. Piwa są ponownie fermentowane w butelkach lub beczkach, niefiltrowane i niepasteryzowane. Piwa: Mistinguett, Lily Blue, Gypsy Rose, Grognarde, Prime, Barley Wine.
Belgia, Gembloux
Nowoczesna instalacja browarnicza o rocznej pojemności 6000 hl. Bertinchamps Triple: Piwo wiejskie w tradycyjnym stylu, czysty słód i chmiel, bez przypraw i dodatków. Piwo okrągłe, lekko bursztynowe i mętne, dość słodkie, z piękną goryczką na końcu. Usta są szerokie, pełne, orzeźwiające i delikatnie skarmelizowane. Bertinchamps Blonde: Piwo wiejskie w tradycyjnym stylu, czysty słód i chmiel, bez przypraw i dodatków. Aromat kwiatowy świeżo skoszonej słomy, aromat prażonych zbóż i lekka nuta pieprzowa. Dobrze zbalansowane z goryczką na końcu, gęsta i kremowa piana. Lekkie, idealne na przystawki.
Belgia, Lierneux
Założona wiosną 2013 roku przez Nicolasa i Mélissę Résimont, Brasserie de la Lienne to rzemieślniczy browar mikro, zlokalizowany w sercu pięknego regionu Ardenów Belgijskich, pomiędzy prowincjami Liège i Luksemburg. Znalazł swoje miejsce w dawnej fermie, gdzie zbiorniki fermentacyjne zastąpiły żłoby, a strych przekształcił się w salę degustacyjną. Lienne: Pierwsza urodzona w browarze. Piwo o...
Belgia, Oudenaarde
Nasze piwa są warzone z użyciem wody mineralnej oraz wody z naturalnego źródła. Mają Państwo do wyboru stałą gamę, w tym Smisje Dubbel, ciemne piwo z daktylami, Smisje tripel, Guido, Smisje Wostyntje z nasionami gorczycy, Smisje plus, Smisje Catherine the Great oraz Smisje Kuvee Elektrik. Dodatkowo oferujemy kilka piw sezonowych, w tym Smisje Speciaal, jasne piwo z dyni, oraz Smisje Kerst.
Belgia, Malmedy
...musująca piwa zapowiada wiosnę. Pod koniec lata, gdy nadchodzi jesień, to świeże piwo ustępuje miejsca Black o wyrazistym smaku i kremowej pianie. Piwa z Browaru Bellevaux nie są filtrowane ani pasteryzowane. To piwa żywe i lekko mętne. Osad drożdżowy może być widoczny na dnie butelki.
Belgia, Ecaussinnes-D'enghien
Browar Ecaussinnes to rzemieślniczy browar, który oferuje różne piwa: ultra-bursztynowe, ultra-blond, ultra-brązowe, ultramour, ultra-delight, ultra-świeże, piwo z ciasteczkami, ultra-pragnienie i Penneffoise.
Belgia, Aywaille
... regiony. Piwa: - Robuste, idealny kompromis między piwem jasnym a ciemnym, hojne i słodkie z świeżym posmakiem - Redoutable, piwo o charakterze i złożoności, oferujące dobrą goryczkę i piękną obecność aromatów lukrecji, syropu jabłkowego i śliwkowego.
Początkowo stworzona, aby zaopatrywać pobliski bistro w beczki z napojami słodowymi, browar „Les 3 Fourquets” postanowił w 2007 roku stworzyć nowe piwo w butelkach szampańskich, a także w beczkach. Dostępne piwa: Lupulus Blonde, Lupulus Brune, Lupulus Hibernatus, Magnum Lupulus Millésimé, Fourquette, Madelonne, Béole.
Belgia, Loupoigne
Piwo Ginette jest organiczne (certyfikacja Certisys) najwyższej jakości, naturalnie jasne - ale bez przesady - niektórzy się mylą i czasami biorą je za Blonde. Produkcja jest jak najbardziej przyjazna dla środowiska.
Belgia, Oosteeklo
...Huisbrouwerij Den Tseut to mała rzemieślnicza browarnia położona w centrum wioski Oosteeklo. Nazwa "den Tseut" odnosi się do przezwiska mieszkańców Oosteeklo, które oznacza świnie. Oosteeklo jest gminą hodowli świń, a Den Tseut to dialektowe określenie na świnię. Rozpoczęliśmy działalność w czerwcu 2008 roku, kiedy to uwarzyliśmy nasze pierwsze piwo, nasze piwo domowe Den Tseut. Pozostajemy mali i rzemieślniczy, ale w międzyczasie mamy na naszej liście kilka piw: Den Tseut, Den Bras, Den Bi3r, Belle Cies, De Mulder, Den Krulsteirt i Hoppesnoet.
Belgia, Warsage
To w samym sercu Euregio, w małej wiosce Warsage, warzone są nasze piwa rzemieślnicze. W tradycyjny sposób: w kotle na żywym ogniu! Produkujemy piwa górnej fermentacji, które pochodzą z długiej tradycji browarniczej Belgii. Są naturalne, niefiltrowane, niepasteryzowane i ponownie fermentowane w butelkach. Nasze piwa: Bière de Warsage Triple, Bière de Warsage Brune, Bière de Warsage Blonde.
Belgia, Couthuin
Browar rzemieślniczy w Marsinne dąży do maksymalnej trwałości. W tej refleksji kluczowe jest stworzenie wizjonerskiej firmy, firmy XXI wieku. Drastyczne zarządzanie energią i emisjami powinno pozwolić w ciągu 2 do 3 lat na produkcję piwa całkowicie neutralnego zarówno pod względem energii, jak i emisji CO2 oraz zanieczyszczeń. Leopold 7, smaczne i orzeźwiające, to lekkie piwo blond-ambrowe...
Belgia, Oostvleteren
Od AA do Ypres, każde piwo Struise to gwarancja przyjemności. Naszym zadaniem jest zachwycenie Twoich kubków smakowych! Nasze piwa: AJ, Black Albert, Black Damnation Series, Cuvée Delphine, Elliot, Kabert, Macadame, Our Nastiest Effort, Pannepot Series, Struise Witte, Tsjeeses Series, Ypres.
Belgia, Casteau (soignies)
Produkcja piwa rzemieślniczego Augrenoise jest związana z projektem integracji dorosłych osób z niepełnosprawnościami z Saint Alfred w Casteau w Belgii. Zespół wolontariuszy, Saugrenus, nadzoruje te działania. Raz w miesiącu warzymy piwo. Nasze różne piwa: augrenoise, augrenoise na Boże Narodzenie, cuvée des saugrenus, augrenette, augrenelle ...
Belgia, Kortrijk-Marke
Goedendag należy do typu mocno blond piw. Jest to piwo górnej fermentacji z wtórną fermentacją w butelce. Jasnozłote piwo tworzy ładną, solidną pianę podczas nalewania. W aromacie wyczuwalna jest owocowość, która przypomina dojrzałego banana, w połączeniu z kwiatowym chmielem. W smaku również można znaleźć owocowość i chmielowość. Jest to pięknie wspierane przez delikatną, szlachetną goryczkę. Zawartość alkoholu wynosząca 8% podkreśla mocny charakter Goedendag.
Belgia, Belsele
... miłośnik piwa marzy o tym, aby pewnego dnia uwarzyć swoje własne piwo, ale inwestycja często jest bardzo duża, gdy chce się założyć amatorski browar. Często zdarza się, że osoby lub stowarzyszenia chcą zlecić uwarzenie własnego piwa o unikalnym charakterze. Wszystkie piwa są refermentowane w butelkach.
Belgia, Poperinge
Nasze zasady: W naszych piwach używamy wyłącznie chmielu z własnej plantacji chmielu. Wszystkie nasze piwa są warzone w naszej własnej browarni. Wszystkie nasze piwa są w 100% ekologiczne. Nasze piwa rzemieślnicze są warzone w tradycyjny belgijski sposób, z użyciem jedynie najlepszej słodowanej jęczmienia, belgijskiego chmielu, drożdży i wody. Używamy tylko surowców pochodzących z rolnictwa ekologicznego: są one pełne smaku i uprawiane z poszanowaniem natury oraz naturalnych cykli.
Belgia, Gérouville
Rzemieślnicza produkcja piwa stołowego i lemoniady od ponad 125 lat. Jasne i ciemne piwo stołowe. Lekko alkoholowe piwo specjalne. Lemonada pomarańczowa, biała cytryna, żółta cytryna.
Mała, rodzinna browarnia rzemieślnicza. Wszystkie piwa produkowane w naszych zakładach są niefiltrowane i refermentowane w butelkach na drożdżach. Nasze piwa: Moneuse, Moneuse Specjalna na Boże Narodzenie, Piwo Darbyste, Sezon Epeautre, Vermontoise.
Belgia, Ruddervoorde
...De Leite utrzymuje rzemieślniczy charakter i zdecydowanie stawia na jakość. 'Chcemy nadal czerpać przyjemność z warzenia piwa. Wszystkie nasze piwa są piwami górnej fermentacji z wtórną fermentacją w butelce. Każde piwo ma artystyczną etykietę, zaprojektowaną przez artystów. Nasze piwa: Femme Fatale, Bon Homme, Enfant Terriple, Cuvée Mam'zelle, Ma mère spéciale, Cuvée Jeun'homme, Cuvée Soeur Ise, Fils à Papa.
Belgia, Denderbelle
Reynaert de Vos to nie tylko znana legenda w Flandrii, ale także symbol naszego browaru, który został założony w 2011 roku. Niedługo potem zaczęto warzyć pierwsze piwa: Rebelle Blond i Bruin, oba o mocy 6,5%. W sierpniu 2013 roku wprowadziliśmy na rynek tripel o mocy 8,5%. Z myślą o świętach przygotowaliśmy idealne piwo aperitif: Rebelle Framboos, do którego dodano 300g świeżych malin na litr...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play