Francja, Val De Cognac
...Pomysł na połączenie czterech macerowanych rumów jest zwieńczeniem mojej osobistej drogi, moich doświadczeń oraz chęci stworzenia oryginalnego i niepowtarzalnego produktu. Jego opracowanie było pasjonującą przygodą, włożyłem w to całe swoje umiejętności, a oczywiste było, że ten pierwszy owoc powinien pochodzić z surowców organicznych i z handlu sprawiedliwego. To unikalne „blend” w świecie...
Francja, Saint Emilion
...Z winnicą rozciągającą się na 58,60 hektarów, to właśnie ta niezwykła powierzchnia nadaje jej terroirowi unikalną typowość… Typowość w różnorodności. Różnorodność gleb, ale także wielość ekspozycji, które nadają winu Fombrauge jego złożoność i tożsamość. Dziś, aby wyrazić całe bogactwo tego terroiru, Bernard Magrez, właściciel od 1999 roku, łączy w Fombrauge tradycyjne rzemiosło z precyzyjnym winiarstwem. Efekt? Wspaniałe wino, Grand Cru Classé z Saint-Emilion.
...ORIGIN Czerwone wino z Bordeaux Roumaguet jest wynikiem rygorystycznej selekcji naszych enologów, oddając hołd szlachetnym terroir Bordeaux. Aplikacja Bordeaux obejmuje ponad 40 000 hektarów, obejmując całe winnice Bordeaux. Bogactwo jego gleb i bliskość do Oceanu Atlantyckiego tworzą idealne warunki do produkcji wspaniałych win. VINIFIKACJA Ograniczone plony Tradycyjna winifikacja łącząca...
Francja, Roubia
... aromaty czarnej porzeczki, subtelne aromaty wiśni, hojne aromaty owoców czerwonych. Usta Intensywne, jedwabiste, lekkie nuty czarnej porzeczki, hojne nuty wiśni, hojne nuty owoców czerwonych, eleganckie taniny, delikatne taniny, okrągłe, dobrze zbudowane, dobra intensywność, długa trwałość. Dopasowanie potraw i wina Grillowane mięsa czerwone, mięsa białe, dziczyzna, drób, sery krowie. Temperatura serwowania: 16° - 18° Kolor: Czerwony Szczep: Grenache, Mourvèdre, Syrah Alkohol: 14,5% Objętość: 75 cl (Butelka)...
Francja, Saint-Vérand
...aby kontrolować wigor odmiany winogron. Wigor odmiany winogron. Przycinanie: bardzo krótkie przycinanie w kształcie gobletu, aby kontrolować plony. Winifikacja: Zbiory: ręczne. Metoda: Tradycyjne Beaujolais, półwęglowe, całe kiści. Maceracja: 6 do 10 dni. Starzenie: w kadziach. Notatki degustacyjne: Finesse i głębia. Piękny kolor z malinami, z zaskakująco eleganckim bukietem, z nutami dzikich owoców. Na podniebieniu wino jest mięsiste i dobrze skonstruowane. Finisz jest długi i aromatyczny.
Francja, Issy-Les-Moulineaux
...Wino: À flot z Domaine de la Navicelle to różowe wino czystej przyjemności, które wiernie oddaje ducha Côtes-de-Provence! Jego czysty i strawny owoc rozwija się na soczystych i apetycznych nutach truskawki i cytrusów, podkreślonych piękną mineralną solanką, co nadaje mu wspaniałą świeżość w ustach. Doskonała butelka orzeźwiającego i eleganckiego wina, które będzie towarzyszyć Ci przez całe letnie...
Francja, Cénac
...Walizka drewniana, wnętrze z czerwonego aksamitu, grawerowana logo Château du Garde, zawierająca wertykalę (6 roczników 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015) naszych win prestiżowych. Te wina pochodzą z naszej najlepszej działki Merlot, zbierane ręcznie, aby zachować całe ziarna, a następnie przerabiane 2 razy dziennie, a następnie dojrzewają w dębowych beczkach średnio przez 12 miesięcy. Walizka w edycji limitowanej do 800 egzemplarzy. Dostępna w winnicy.
Francja, Pont D Ain
...Całe mirabelki w likierze o 15% na bazie wódki mirabelkowej. Do Twoich deserów, ciast. Stan: Nowy produkt Kraj: Francja Region produkcji: Wyspa Honshu Nazwa: Mirabelki w likierze Rocznik: 2019 Alkohol: 15° Pojemność: 10 cl...
Francja, Saint-Loubes
Francja, Sète
...Obierz i drobno posiekaj cebulę, podsmaż ją na oleju na małym ogniu. Sparz pomidory, pokrój je na kawałki, dodaj do cebuli z czosnkiem, papryczką i 1 szklanką białego wina. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Odetnij głowy i ogony sardynkom i posyp je grubą solą. Odstaw do lodówki. Wetrzyj sardynki, pokrój je na pół, aby usunąć ość centralną. Dodaj sos i gotuj przez 10 minut pod przykryciem.
Francja, OSSES
Z siedzibą w Kraju Basków, firma ARNABAR specjalizuje się w produkcji foie gras oraz produktów baskijskich. W związku z tym produkuje i sprzedaje następujące lokalne specjały: blok foie gras, całe foie gras, foie gras półgotowane, confit z kaczki, axoa, przepisy baskijskie, pasztety i rillettes, kiełbasy, wędliny, papryka z Espelette, wina i napoje z Kraju Basków, słodkie specjały, produkty morskie itd. ARNABAR oferuje również zestawy smakowe, które mogą być wręczane jako prezenty dla firm.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania