...Cukier biały krystaliczny uzyskiwany jest z buraka cukrowego. Proces zaczyna się od ekstrakcji słodkiego soku, który następnie jest oczyszczany, koncentrowany i krystalizowany. Dzięki temu uzyskuje się regularne i błyszczące kryształy cukru. Cukier, rafinowany w celu usunięcia zanieczyszczeń, ma olśniewającą białą barwę i czysty smak, bez posmaku. Jego chrupiąca tekstura i kryształy średniej do dużej wielkości czynią go doskonałym składnikiem.
Pochodzenie: Ukraina.
Opakowanie: Worki: 1kg i 2kg / worki papierowe: 5kg, 10kg, 25kg / worki polietylenowe: 40kg i 50kg. Paletyzacja: 750kg do 1000kg.
...Owoc trójstronnej współpracy szefa kuchni Huberta Nobisa i dżemiarza André Guépratte, pozwól sobie na delektowanie się doskonałym połączeniem słodyczy i oryginalności, które
proponuje nasz konfit z siana.
Pod postacią galaretki, jest on przygotowywany na bazie naparu z siana, do którego dodawany jest cukierkryształowy, 1% pektyny owocowej oraz 0,5% skoncentrowanego soku z cytryny bio.
Ten...
Grupa agroprzemysłowa TEREOS przetwarza buraki, trzcinę cukrową i zboża na cukry, alkohole i skrobię. TEREOS produkuje cukier w kostkach, w proszku, kryształowy i ekstra drobny, cukry krystaliczne, skrobię kukurydzianą, pszenną, glukozę, alkohole rolnicze, bioetanol z buraków, pszenicy i trzciny. TEREOS jest największą grupą cukrową we Francji i trzecią w Brazylii.
TEREOS produkuje i sprzedaje w...