... pelargoniów, dając botaniczną odmianę Pelargonium graveolens.
Ref:GERAHE1BF
Rodzina produktu: GERANIUM
Typ ekstraktu: Olejek eteryczny
Kod INCI: OLEJ CIĘŻKI 100% PELARGONIUM
Kraj produkcji: MADAGASKAR
Kraj zbioru: MADAGASKAR
Część rośliny: Część nadziemna
Kategoria użycia dla osób prywatnych: Składnik
Nazwa botaniczna: Pelargonium graveolens L'Hér. (syn: Pelargonium X asperum Ehrhart de Willdenow)
Skład: 100% Czysty, naturalny i integralny.
...Inula (Inula graveolens) jest zbierana w swoim stadium dojrzałości, czyli w czasie kwitnienia pod koniec września. Roślina jest jednoroczna i zmienia miejsce, co utrudnia zbieranie: co roku trzeba szukać nowych miejsc. Plon jest niski i bardzo różni się w zależności od pogody i lokalizacji. Olejek eteryczny pochodzi z rolnictwa ekologicznego, certyfikowany przez ECOCERT FR-BIO-01.
...Ekstrakt z kwiatów Rosa Damascena*, Ekstrakt z owoców Lycium Barbarum*, Ekstrakt z Centella Asiatica, Ekstrakt z cebuli Crocus Chrysanthus, Olej z łodyg i liści Pelargonium Graveolens*, Helianthus Annuus (Słonecznik)
Objętość: 50 ml...
...”, możesz odkryć olejek eteryczny bio bogaty w cząsteczki aromatyczne i o wysokiej jakości.
Nazwa łacińska: Pelargonium graveolens x rosat
Pochodzenie: Egipt
Część używana: Części nadziemne
Chemotyp: Cytronelol, Geraniol
Sposób uprawy: Rolnictwo ekologiczne
Kolor: Żółty bursztynowy do żółtozielonego...
...L'Aneth biologiczny o nazwie łacińskiej Anethum Graveolens to roślina zielna z rodziny selerowatych. Ta aromatyczna zioło o delikatnym anyżowym aromacie dodaje smaku potrawom. Aneth biologiczny jest świeżo cięty, myty, osuszany i mrożony w postaci luźnych cząstek do użycia.
Aneth pochodzący z rolnictwa ekologicznego: 100%
Całkowita energia: 41 Kcal 171 kJ
Błonnik pokarmowy: 3,6 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,2 g...
...Inula graveolens (L.) Desf. a pecitella
Astereaceae występująca na nieużytkach, przy drogach, jej jesienne kwitnienie jest ulotne i jasne, a jej olejek eteryczny ma wspaniały zielony kolor szmaragdu. To potężny środek zarezerwowany dla doświadczonego terapeuty.
Tradycyjne zastosowania i sposoby użycia (przegląd literatury)
Posiada silne właściwości mukolityczne. Można ją dodać w kilku % do olejków do masażu w tym celu.
Ref:HE5-IG...
...Całe nasiona kopru zbierane są z rośliny Anethum graveolens L. Koper jest przyprawą bardzo cenioną w kuchni za swój charakterystyczny anyżowy smak.
Nasiona kopru są szczególnie pyszne jako dodatek do grillowanych lub wędzonych ryb, świeżych serów, sałatek, warzyw, mięs, potraw w folii, sosów, ciast, kompotów i dżemów.
Ich anyżowy smak nadaje tym potrawom unikalny wymiar i orzeźwiający akcent...