...Ten przyprawa powstała z redukcji naszego octu miodowego, który koncentruje cukry miodu i jego aromaty. Jego wygląd jest zmysłowy, a kwasowośćniska (4,5°).
To zarówno wyzwalacz dla naszych kubków smakowych, jak i pieszczota dla żołądka.
Jego smaki doskonale podkreślą zarówno sałatki, jak i surowe warzywa, a także będą idealne do przygotowania ryb i białego mięsa. To wspaniałe odkrycie dla każdego smakosza!
Nie ma daty ważności.
...Appellation Française
Grenache N
Utilizacja
Odmiana winogron do produkcji wina
Fenologia
Czas pąkowania: 6 dni po Chasselas.
Czas dojrzałości: 3. okres, 4 tygodnie po Chasselas.
Potencjał technologiczny
Grona Grenache N są średnie do dużych, a jagody średnie. Potencjał akumulacji cukrów tej odmiany jest bardzo wysoki, ale kolor szybko spada, gdy plony rosną. Kwasowość jest zazwyczaj niska...
...Oliwa z oliwek produkowana bezpośrednio z oliwek i tylko metodami mechanicznymi. Oliwa z oliwek extra virgin KTIMA NTOUKA z wybranych odmian Athinolia i Koroneiki, z żyznej ziemi Peloponezu i Prevezy, ma łagodny smak i niskąkwasowość.
...OLEJ z Oliwek Picholine extra virgin od Oleisys,
Wyjątkowy olej oliwkowy monowariantowy: gama certyfikowana jako extra virgin, z najprestżniejszych i najsmaczniejszych oliwek francuskich „picholines.”
Jakość przekraczająca doskonałość: Zbieranie ręczne i tłoczenie na zimno zapewniają rzadką jakość naturalnych aromatów oraz niskąkwasowość (między 0,2 a 0,3%).
Zachowane korzyści...