...Oliwa z oliwek extra virgin z Cilento to produkt wysokiej jakości, uzyskiwany poprzez mielenie metodami mechanicznymi, bez użycia substancji chemicznych. Z ojczyzny diety śródziemnomorskiej, idealny dodatek do wzbogacenia Twoich potraw. Oliwa Ama ma kwasowość poniżej 0,8%, musi mieć wysoką zawartość polifenoli i niską zawartość nadtlenków, te cechy przekładają się na korzyści zdrowotne. Oliwa...
... Południowej, szczególnie lekkich, słodkich, doskonale zbalansowanych, o intensywnym kwiatowym aromacie, z nutami przypraw i kakao, które nadają kawie niskąkwasowość i długotrwały posmak. Wszystkie kawy z różnych regionów są traktowane indywidualnie w systemie zwanym "powolnym paleniem" (czas trwania 15/20 minut), automatycznie dostosowując czasy wyjścia "palonej" kawy w zależności od specyficznych cech każdej jakości.
...gulaszy, sałatek, zup. Jej typowy smak i intensywny aromat najlepiej smakują, gdy zanurzy się w niej kawałek chleba. Oliwa z oliwek extra virgin „OLIOTOLA”, tłoczona na zimno z oliwek uprawianych na Sycylii (Włochy) i niefiltrowana, jest produktem w 100% włoskim. Okres zbiorów trwa od października do listopada, oliwki są zbierane ręcznie i natychmiast transportowane do tłoczni, gdzie są mielone każdego wieczoru, aby zapewnić bardzo niskąkwasowość oraz zachować wszystkie cenne składniki i charakterystyczny smak, typowy dla oliwy sycylijskiej.