Francja, La Chapelle Aubareil
Od ponad trzydziestu lat jesteśmy rzemieślnikami i producentami wątróbki gęsiej i kaczej oraz kasztanów w Dordogne. Nasze konserwy są przygotowywane na miejscu, zgodnie z tradycyjnymi przepisami Périgordu. Nasza konserwarnia ma charakter rodzinny. Wątróbki i dania gotowe (cassoulet, konfitury, civet…) są starannie przygotowywane i podlegają największej uwadze na każdym etapie produkcji. Nasze laboratorium spełnia normy europejskie i HACCP. Wartości, które reprezentujemy, to gościnność, gastronomia, tradycja i jakość.
Francja, Carpentras
W Prowansji, w Carpentras, Guintrand produkuje od ponad stu dwudziestu lat konserwy owocowe i warzywne pochodzące z lokalnych terenów rolniczych. Owoce i warzywa wykorzystywane w naszych produktach pochodzą wyłącznie z regionu, z terenów rolniczych Prowansji i Doliny Rodanu. Główne produkty Guintrand: konserwy pomidorowe, konserwy owocowe, konserwy warzywne, dania gotowe z Prowansji, sosy, mały orkisz … itd. Firma otrzymała w 2020 roku tytuł „Przedsiębiorstwa Dziedzictwa Żywego”.
Francja, Barcus
FARMA UHARTIA jest specjalistą w dziedzinie kaczki wiejskiej. Wprowadziliśmy tradycyjną hodowlę kaczek oraz warsztat do tuczu na ziarno kukurydzy, zanim przystąpiliśmy do rzemieślniczej produkcji produktów z farmy w naszych obiektach spełniających normy CEE. W ten sposób oferujemy szeroką gamę produktów na bazie kaczki, takich jak foie gras z kaczki wiejskiej, konfitury z kaczki, rillettes z kaczki, pasztety z foie gras oraz dania gotowe, takie jak duszona kaczka czy nadziewane pierogi.
Francja, Monéteau
MM PACKAGING FRANCE (MMP) jest jednym z czołowych producentów opakowań z tektury litej i tektury falistej na rynku produktów konsumpcyjnych, takich jak produkty mleczne, dania gotowe, płatki śniadaniowe, produkty mrożone, słodycze, karma dla zwierząt... MMP sprzyja innowacyjnemu projektowaniu produktów z tektury i specjalizuje się w tworzeniu, drukowaniu oraz produkcji opakowań z tektury...
Francja, Vitrolles
Filpack Emballage to firma, która od ponad 35 lat specjalizuje się w projektowaniu najlepszych rozwiązań opakowaniowych dla dystrybucji świeżych owoców i warzyw. Po utworzeniu biura projektowego i nowej fabryki, firma poszerzyła swoją ofertę opakowań dla świeżych owoców i warzyw, wprowadzając specjalną linię dla wszystkich produktów przemysłu spożywczego, takich jak wyroby cukiernicze, chipsy, dania gotowe, produkty mrożone, nugaty, oliwki… jednocześnie kontynuując działalność w zakresie świeżych owoców i warzyw.
Francja, Besse-Sur-Braye
PLASTOLOIR to jednostka produkcyjna, która oferuje rozwiązania w zakresie opakowań na miarę lub standardowych. Produkcja plastikowych pojemników do dań gotowych oraz dla usług cateringowych, które pragną podkreślić swoje produkty. Produkujemy pojemniki z folią, porcjowalne, łamliwe, podzielone lub podwójne pudełka na sałatki, przekąski i dania gotowe. PLASTOLOIR projektuje opakowania ekologiczne...
Francja, La Chapelle Sur Erdre
... kieruje swoją ofertę do wszystkich sektorów przemysłu spożywczego: piekarnictwo-cukiernictwo, produkty mleczne, dania gotowe, ryby, wędliny, solenie, drób, owoce i warzywa, handel, rzemiosło mięsne. VIF oferuje rozwiązania dostosowane do wielkości każdej firmy, od małych przedsiębiorstw zatrudniających kilkanaście osób, przez małe i średnie przedsiębiorstwa, po duże grupy. Oferty VIF obejmują teraz wszystkie funkcje: produkcję, zarządzanie przepływami fizycznymi, zarządzanie sprzedażą, logistykę, przygotowanie zamówień, zakupy...
Francja, Badefols Sur Dordogne
Domaine de la Barbe, znane również jako Foie Gras Kuster, produkuje wątróbki z kaczki i gęsi. Domaine oferuje wątróbki bez dodatków i konserwantów chemicznych. Domen handluje również specjalnościami z wątróbki, takimi jak pasztety, rillettes, grattony, konfitury, żołądki, specjalności konfitowane, suszone piersi oraz dania gotowe, takie jak cassoulet périgourdin. Jako przetwórcy orzechów i...
Francja, Plouay
Od 1984 roku firma CERIMPORT tworzy, produkuje i dystrybuuje opakowania żywnościowe z szkliwionego kamionki. Wszystkie ceramiczne terriny do pakowania produktów spożywczych (pasztety, rillettes, świeże lub mrożone dania gotowe, produkty cateringowe, słodkie produkty itp.). Nasze linie produktów zostały rozszerzone w odpowiedzi na Wasze potrzeby i obecnie prezentujemy ponad 400 pozycji w naszym katalogu. CERIMPORT jest uznawana przez wielkie marki w branży spożywczej za solidność swojej produkcji i usług. Jej zakład produkcyjny jest certyfikowany zgodnie z normą ISO 9001-2000 od 2005 roku.
Francja, Aigrefeuille D Aunis
... odchudzających Ligne et Protéines to suplement diety, który łatwo zmniejszy Twój obwód talii i zapobiegnie efektowi jo-jo po okresie restrykcji żywieniowych. Przy opracowywaniu swojego programu diety wysokobiałkowej, Ligne et Protéines dokonała starannego wyboru składników, które pozwalają na spokojne odchudzanie. Zarówno neutralne, jak i rozpuszczalne, te białka pozwalają na przygotowywanie potraw wysokobiałkowych bogatych w smaki. Dla zabieganych, Ligne et Protéines oferuje również gotowe dania i napoje oraz przekąski wysokobiałkowe.
Francja, Fontaine-Simon
... zachowywana. Ten szczególny system odzyskiwania gwarantuje maksymalną jakość organoleptyczną owoców oraz zachowanie ich składników odżywczych. Dostępne w różnych granulacjach, w całości, w kawałkach, w płatkach lub w proszku, owoce suszone są dostępne w wersji Bio oraz konwencjonalnej, łącząc elastyczność i łatwość użycia w wielu zastosowaniach w przemyśle spożywczym: piekarnictwo, wędliny i przetwory mięsne, czekolady, dania gotowe, suplementy diety, produkty mleczne i serowe, produkty dietetyczne, sosy i przyprawy, herbaty i napary.
Francja, Pinsaguel
Od 20 lat LE CANTONNAIS zobowiązuje się do oferowania produktów wysokiej jakości. Dania gotowe Le Cantonnais są wytwarzane we Francji, z największym poszanowaniem tradycyjnych azjatyckich metod przygotowania. Każdy składnik jest starannie wybierany, a wszystkie przyprawy są importowane z Azji, aby zapewnić jeszcze bardziej autentyczne smaki.
... wyprodukować. Kilka typowych przykładów; -> Wyroby cukiernicze: autonomiczna maszyna do smarowania jajkiem -> Dania gotowe/Mięso: Ciągły piec 500 kg/h -> Skrobia: Ciągły piec do makaronu, ryżu 2,5 t/h -> Mięso z kaczki/Drób: Proces rozdrabniania ud, skrzydełek, szyi 500 kg/h -> Proces obróbki ziół aromatycznych (bazylia, mięta, pietruszka) przez aero-separację 1,5 t/h -> Mięso: chłodnica mięsa 500 kg/h -> Transport wewnętrzny w zakładzie pakowania mrożonych warzyw (60 octobinów (1,3 t)/h -> Odgromnik do warzyw i owoców mrożonych...
Francja, Avignon
Od 1987 roku AGIS całkowicie poświęca się pasji smaku. Ciągłe tworzenie nowych przepisów oraz poszukiwanie najlepszych składników to wyraz unikalnego kunsztu kulinarnego, służącego tradycyjnym potrawom oraz kuchniom świata.
Francja, Les Mées
Firma Midi Charcuterie, sprzedawana pod marką Gil Traiteur, jest przedsiębiorstwem specjalizującym się w branży spożywczej, a dokładniej w kuchni śródziemnomorskiej. Odrzucając tradycyjną wędlinę, firma specjalizuje się w produkcji „Smaków Prowansji”, takich jak marynowane warzywa i grzyby, marynowane specjały „Gil Traiteur”, marynowane produkty rybne w oleju, pasty do smarowania (nasze „Taillas”)...
Francja, Saint Martin Des Entrées
Frial specjalizuje się w premium produktach spożywczych mrożonych: produktach rybnych i starannie przygotowanych daniach gotowych. Frial jest europejskim liderem w kategorii dań gotowych, co zawdzięcza swojej filozofii: smakowi, obsłudze i naturalności. Frial wybiera naturalne składniki, bez GMO i sztucznych barwników, i przygotowuje je z poszanowaniem tradycji i rzemiosła, z niską zawartością sol...
Francja, Heudebouville
Cuisine Solutions Europe oferuje szeroką gamę produktów spożywczych gotowanych w sous vide, zapewniając niezaprzeczalną jakość smaku, a także dużą łatwość w użyciu. Obecna w Stanach Zjednoczonych, Francji i Chile, cieszy się międzynarodową renomą. Dysponując setkami produktów, Cuisine Solutions Europe oferuje nieskończoną elastyczność dla wszystkich profesjonalnych szefów kuchni.
Francja, BEDARRIDES
Szeroka gama tradycyjnych makaronów (nadziewanych i nienadziewanych) oraz oferujemy również szereg sosów, aby wzbogacić naszą ofertę produktów. Nasze makaroniki nadziewane dostępne są w wielu różnych kształtach i kolorach, a produkujemy ponad czterdzieści rodzajów różnych makaronów, które są dystrybuowane w wybranych sklepach specjalistycznych, takich jak delikatesy i catering, ale także dla dystr...
Francja, Saint-Félix Lauragais
Firma BARON DE ROQUETTE pochodzi z rodziny Roquette-Buisson, której korzenie sięgają średniowiecza. Odkryj najlepsze produkty regionalne przygotowane według tradycyjnych receptur. Na początku, konserwarnia była jedynie małym warsztatem rzeźnickim dla lokalnych producentów, w latach 1985-1989. Ten warsztat pozwolił Louis-Charles'owi na spotkanie z kluczowymi elementami niezbędnymi do zarządzania ...
Francja, Chef Du Pont
Mont Blanc SAS specjalizuje się w produkcji produktów mlecznych, które sprzedaje pod markami Mont Blanc i Gloria.
Francja, GARDANNE
nasze produkty: czarne oliwki w stylu greckim, aromatyzowane pokruszone oliwki, oliwki Coquillos, oliwki aperitifowe, oliwki Agosti.........
Francja, St Agathon
Daunat zawsze miał na celu odpowiadanie, a nawet przewidywanie oczekiwań Francuzów, wykorzystując swoje umiejętności w zakresie pieczywa i nadzienia. Tak więc, w 1996 roku, Daunat był na przykład pierwszą marką kanapek bagietkowych, która zainwestowała w duże powierzchnie handlowe! I to z tą nieustanną wolą innowacji oraz francuską kreatywnością, Daunat wprowadza nowe tekstury i smaki, podkreślają...
Francja, Sisteron
Firma Taste of Provence to producent tradycyjnych potraw prowansalskich. Firma oferuje różnorodną gamę dań w 100% prowansalskich. To dzięki tym typowym potrawom, wytwarzanym z prowansalską wiedzą fachową, firma zdołała zaistnieć na francuskim rynku dań gotowych.
Alimentation Fine de France jest wiodącym francuskim hurtownikiem artykułów spożywczych dzięki rygorystycznej polityce jakości: selekcja produktów według wymagających kryteriów smakowych i jakościowych, maksymalne unikanie różnych dodatków, barwników, konserwantów oraz promowanie łatwości użycia i innowacji, z poszanowaniem francuskiej tradycji kulinarnej. Wprowadzenie pełnej identyfikowalności pr...
Francja, MEZZAVIA
CORSICA GASTRONOMIA to zakład konserwowy założony w 1991 roku przez CHARLES ANTONA w pobliżu Ajaccio na Korsyce Południowej. Specjalizuje się w produkcji regionalnych specjałów korsykańskich, opartych na promowaniu tradycyjnej kuchni regionalnej, wykorzystując najnowsze technologie w dziedzinie przemysłu spożywczego.
Francja, FONTAINE DE VAUCLUSE
Rzemieślnicza firma, której główną działalnością jest produkcja prowansalskich specjałów do smarowania na aperitif (tapenady, tians, pistou...) oraz gotowych przypraw (konfitury cebulowe, figowe, musztardy prowansalskie...). Priorytetem jest wybór surowców, jakość i smak. Yan Bosc, kucharz z zawodu, z pokolenia na pokolenie (18 lat w gastronomii), wpisuje się w tradycję prowansalską, ale również l...
Francja, Lanzac
La Ferme de Grezelade znajduje się w jednym z regionów gwarantujących doskonałą kuchnię, Quercy-Périgord. Firma rodzinna specjalizuje się w produkcji konserw z foie gras. Produkuje świeże produkty oraz domowe konserwy. Oferuje foie gras (blok foie gras, całe foie gras z kaczki oraz foie gras półgotowane), piersi z kaczki, konfitury oraz dania gotowe. Sprzedaje również przystawki, takie jak...
Francja, Olonne Sur Mer
Zlokalizowana w Olonne sur Mer, w Vendée (85), La Boucherie Olonnaise oferuje swoje produkty mięsne, wędliny i catering. Mistrzowie rzemiosła mięsnego od ponad 10 lat, Aline i Sylvain, zapewniają mięso i drób najwyższej jakości, tradycyjne wędliny rzemieślnicze oraz pyszne dania gotowe. La Boucherie Olonnaise gwarantuje mięsa wysokiej jakości, pochodzące od lokalnych producentów: wołowina...
Francja, Montaut
Założona w 1920 roku, Maison LAFITTE od czterech pokoleń specjalizuje się w gastronomii Landaise. Maison jest prawdziwym specjalistą w tradycyjnym tłuszczu z kaczki. Produkuje foie gras z kaczki i gęsi, konfitury, piersi, skrzydła i udka z kaczki. Oferuje również przystawki i dania gotowe, takie jak pasztet z kaczki, mus z kaczki, rillons i rillettes, tradycyjne pasztety, terriny, pasztety...
Francja, Agen Cedex 9
... źródło inspiracji dla Twoich przepisów na napoje, dania gotowe, nabiał, wypieki,... Będziesz miał zatem możliwość tworzenia bardziej charakterystycznych formuł (świeża mięta z Lot i Garonne, cytryna sycylijska, papryka Espelette,...), korzystania z określeń "pochodzenie naturalne", bio (dla linii Bio-Rouages) oraz przedstawiania naszych surowców na etykietach Twoich produktów.

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play