Francja, Paris
...Krótki opis: Poutargue z muletu, znana również jako "boutargue", to luksusowy przysmak śródziemnomorski. Jest to suszone i solone ikra muletu. • Tekstura: Ma jędrną i lekko gumowatą teksturę. • Smak: Smak poutargue jest słony i intensywny, z wyraźnymi morskimi nutami. Niektórzy opisują jej smak jako umami, przypominający smak kawioru. • Zastosowanie kulinarne: Poutargue zazwyczaj kroi się w cienkie plasterki i podaje samodzielnie lub z tostami, sałatkami lub innymi daniami.
Francja, Paris
...Boutargue Koskas powstała z inicjatywy pana KOSKAS Chalom w Tunezji (ulica Tanneurs w Tunisie), a następnie przeniosła się do Paryża, na ulicę Ramponeau. W 1991 roku, pod wpływem pana KOSKAS Jacques'a, powstał pierwszy sklep w Francji, który był w całości poświęcony sprzedaży boutargue lub poutargue (suszone ikry muleta lub tuńczyka), z hasłem „Król Boutargue”. Ten pierwszy sklep był jednocześnie...
Francja, Marseille
... kraju pochodzenia. Oferujemy: - konserwy rybne w puszkach lub słoikach: tuńczyk, sardynki, anchois, szproty ... - specjały w słoikach lub tackach: sałatka mechouia, hummus, chakchouka, mloukia, antipasti - sosy, przyprawy, harissa - oliwy z oliwek - oliwki - poutargue z Grecji - mleko migdałowe (w kilku wariantach) - dżemy, miody i pasty do smarowania - Halwa...
Francja, Ivry Sur Seine
... colorant, uniquement salée, la boutargue peut se conserver 6 mois au sec ou au frais (+6 à 8°C). Produit de la Mer par excellence, la boutargue ou poutargue fera "chanter" vos apéritifs. A l’apéritif, une belle assiette de tranches découpées ; le plus simple étant de laisser la protection de cire .Accompagné de bon pain, de blinis ou de cracker (nature), ou tout simplement sans rien ! Le goût puissant, salé et iodé de la boutargue s’accompagne bien volontiers d’un alcool type vodka, ou alcool de figue (Boukha Bokobsa préconisée !), ou avec un vin blanc sec, pastis, champagne, mais pas de vin rouge.
Francja, Marseille
Boutargue Meyer Marseille odkrywa przed Tobą pełnię smaku boutargue. Nazywana kawiorem Morza Śródziemnego, lub po prostu poutargue, jest wytwarzana z woreczka jaj muletów, który najpierw jest solony, a następnie suszony. Jej unikalny smak pozwoli Ci odkryć nowy świat. Może być używana w Twoich potrawach, a boutargue doda jeszcze więcej smaku. Ta rzadka i luksusowa specjalność jest źródłem wapnia...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców i twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz z App Store

App StoreGoogle Play